2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A CD letöltése
A Produkció weblapja
Videó interjú az alkotókkal
Kapcsolódó cikkek
Casanova Night Musical
Szexi énekesnők zenés meglepetése
Dukai Regina és Sári Évi klipet forgatott - Nézd meg a kisfilmet!
EXKLUZÍV - Újabb klippel rukkol elő a Casanova Night Musical csapata
Az ördögien csinos apáca
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Casanova Night Musical
Kapcsolatok
Dukai Regina
Sári Évi
Kapcsolódó események
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 4.
kedd 20:00]
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 3.
hétfő 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 2.
vasárnap 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 1.
szombat 20:00]

A kisÖrdög nem alszik!

Mint azt korábban megírtuk a Casanova Night Musical Világpremierre 2007. június 1-én és 2-án kerül sor a Budapest Sportarénában. A tér felét kihasználva, kolosszeum-szerűen felépített, 6000 férőhelyes nézőtérrel várják az érdeklődőket, akik így egészen egyedülálló módon élvezhetik majd a még soha nem tapasztalt Night Musical atmoszférát. Interjú Perjés Péterrel a mű szerzőjével.

Perjés Péter egy egyedülálló produkcióval, a Casanova Night Musical két felvonásos művével áll hamarosan a magyar és a nemzetközi közönség elé. Az író, zeneszerző, rendező, producer rendületlenül hisz abban, hogy a látványos show a világhírű szerető életén keresztül önfeledten buzdítja majd az embereket a szerelem, a szex és az élet szabad szeretetére.

- Hogyan született meg a Casanova Night Musical ötlete?
- Két és fél évvel ezelőtt Szurdi Tomi barátom javaslatára kezdtem el gondolkodni egy musical-témán. Egy hajnalon villant be Casanova neve és figurája, elhatároztam, hogy az ő életét fogom feldolgozni, úgy, mint eddig még soha senki, musical formájában. A Night Musical stílus egy külön kategória és egyben marketingfogás, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a produkciót nemzetközi szintre emelje. Bízom benne - egyre több barátommal együtt - hogy olyan show-t tudunk létrehozni, amely a külföldi színpadokon is megállja a helyét.

- Miért pont Casanovát választottad?
- Olyan témát akartam találni, ami mindenkit foglalkoztat, ez pedig logikusan a szex, a szerelem, a párkeresés. Ez a témakör örök, Casanova pedig igencsak emblematikus figurája, akinek a nevét az egész világon ismerik. Szeretném, ha ennek a Night Musicalnek a hatására nyitottabbak lennének az emberek, könnyebben ismerkednének, hiszen annyi választási lehetőség előtt állunk. Számtalan szerelmet láttunk és éltünk már meg, tehát igen gazdag élményanyagból táplálkozik a szövegkönyv és a dallamvilág. Nem szabad hagyni, hogy elmenjen mellettünk az Igazi - erről szól ez a mű.

- 2004-ben született az alapötlet, azóta eltelt két és fél év. Mi minden történt ez alatt az idő alatt?
- Az utóbbi évek kemény munkával teltek, hiszen törekedtünk a tökéletességre. Százszor átírtam a szövegkönyvet, folyamatosan csiszoltam, aztán Szabados Misi barátom, aki rendezőtársam is lesz ebben a produkcióban, beszállt a projectbe, és vele is újra és újra átgyúrtuk és gyúrjuk az egészet. Közben készültek a dalok.
A Halálos csók volt a kiindulópont, aztán jelenetről jelenetre haladtunk. A szövegkönyv változataival párhuzamosan alakultak, formálódtak a szerzemények. Másfél év után bekapcsolódott Pejtsik Péter, az After Crying frontembere, aki nemcsak hangszerelési feladatot vállalt, de alkotóként társunk lett. Szakos Krisztián végső hangszerelése és keverése tette rá a pontot az i-re, mielőtt 2006 júniusában megjelent a CD. Közben elkészült az első klipünk, a Belém bújt a Kisördög, amely egyre népszerűbb Magyarországon és már a Music TV is lejátszotta. Megnyitott a hivatalos weboldalunk is, ahol számos érdekes információ található.

- Kikből áll össze a Casanova Night Musical alkotógárdája?
- Szurdi Tomi, Moldován Ákos, Pejtsik Péter és jómagam zeneszerzők vagyunk. Együtt írtuk a dalokat. A dalszöveget és a szövegkönyvet én követtem el. Szabados Misi lesz a rendezőtársam, aki egyébként szerepel is, egy kicsit félnótás süketnémát alakít majd. Bencsik Andrea a jelmezekért, Végvári Zsófi a díszletekért felel, Papp Timi és Pekár Laci pedig a koreográfiákat álmodja meg. Indián - aki a klipet is rendezte - vállalta a kaszkadőr és látványelemek tervezését, kivitelezését. A háttérben még nagyon sokan dolgoznak azon, hogy egy igazán látványos és nagyszabású show-val állhassunk majd a nagyérdemű elé.

- Hogyan találtátok meg a szereplőket?
- Amikor írtam a darabot, a karakterek és a hozzá tartozó arcok egy része már a fejemben volt. Őket személyesen kerestem meg és kértem fel a szerepekre. Ezen kívül volt komoly casting is, ahol jó néhány igen tehetséges énekesre és énekesnőre bukkantunk. Vegyes csapatot állítottunk fel: vannak, akik a musical világából, és vannak, akik a pop, jazz illetve a rockzene berkeiből érkeztek.

[2006.10.02.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még