2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Caramel dalának feldolgozása Amerikában jelenik meg
Bartók Eszter és Caramel közös kisfilmen dolgozik
Elég ha érzed - közös klipben Eszter és Caramel
Kapcsolódó Kiadványok
Molnár Ferenc "Caramel": Újrahangolva
Kapcsolatok
Molnár Ferenc "Caramel" rajongói oldal

Caramel újrahangolva - 14 saját dal karácsonyra

A Megasztár 2. szériájának győztese, Molnár Ferenc Caramel az elmúlt 2 évben elért sorozatos sikereivel óriási népszerűségre tett szert hazánkban.

A Döntőben elhangozott dalok feldolgozás-albuma után első önálló lemeze, a Nyugalomterápia is kiérdemelte a duplaplatina rangot. Folyamatos országos lemezbemutató turnéján pedig több tízezren hallhatták a képernyők után élőben is énekelni.

Caramel most egy vadonatúj dalokat tartalmazó albummal jelentkezik: egy évvel a Nyugalomterápia után itt az Újrahangolva! A dalok a hallgatót egy, az előző lemezen megismert világba kalauzolják, egy ízig-vérig Caramel albumot hallhatunk tehát, de új ötletekkel, új stílusokkal és –változatlanul – virtuóz énekléssel.

A blues világába kalandozik

A lemez fő zenei stílusa az ’R & B’, de az előző lemezhez hasonlóan Caramel itt is belekóstol más zenei világokba. Ne ébressz fel című számában az autentikus szájharmonika betétek alkalmazásával és Boogie egyedi gitározásával a blues világába kalandozik el. Micsoda éjszaka című pörgős funky nótája pedig a ’80-as évek diszkójába varázsol.

Caramel néhány nótában angolul is dalra fakad, ugyanolyan meggyőzően, mint magyarul. Az angol számok érdekessége még, hogy a dalok szövegeit a Bartók testvérek írták, vagyis Bartók Eszter és bátyja, Bartók Zsolt.

A blues, az ’R & B’, a rap és a funky mellett a jazz is helyet kap a zenei palettán, hiszen a maxi dal is egy nagyon hangulatos bőgő szólóval kezdődik.

Táncra perdítő ritmusok

A Párórára című szerzemény bizonyára sokak szívébe belopja majd magát, hiszen a dallal Caramel egy igazi jazz cafés hangulatot teremtett. Egyedi hangszerelés, nagyszerű vokálok, és táncra perdítő ritmusok jellemzik.

Meglepetés-számként egy gyönyörű karácsonyi zsoltár egyedi feldolgozása hallható a lemezen, amelyet a tavaly karácsonyi lemezbemutató-koncertjén énekelt először nagyközönség előtt, nem kis sikerrel. A Krisztus Urunknak áldott születésén című karácsonyi dal Caramel egyedi hangszíne révén újszerű megvilágításba helyezheti a hagyományos vallásos éneket.

Caramel tehát újrahangolt, és nem is akárhogyan. Csak saját szerzemények találhatók a lemezen, olyan egyedi elképzelésben, amely csak rá jellemző.

A Nyugalomterápia című albumának megjelenésével Caramel régi álma vált valóra: saját lemezén saját dalokkal, a legnagyobb művészi szabadsággal. Az énekes az akkor kitaposott úton halad tovább, ezért csak egy mondattal lehet jellemezni az albumot: Minden, ami Caramel.

- Tom-Tom Records -

[2006.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még