2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Kikötők
Kapcsolatok
Nagy Tibor

Nagy Tibor kikötője

Harminchárom év termése Nagy Tibortól, legendás és mai előadók tolmácsolásában.

A minap a világhálón találtam egy kimutatást. Állítólag tíz emberből mindössze egy nézi meg, kik a szerzői kedvenc dalának. A szövegírók és zeneszerzők tehát jócskán eltörpülnek az előadók mellett.

Nagy Tibor Magnus zeneszerző különleges alakja a magyar popzenének, ügyvédi praxist folytat, majd kimenekülvén az egyhangú paragrafusokból szabadidejében fülbemászó melódiákat, főként andalító, érzelmes dallamokat ír.

Férfiasan bevallom, én is csak a szerzői albumán szembesültem azzal, hogy ezek a kiváló slágerek mind-mind az ő szerzeményei. Harminchárom évet átölelő életművének egy szeletét, természetesen a legízletesebbet tárja elénk: eredeti felvételeket a múltból, amelyek kiállták az idők próbáját, máig a köztudatban vannak, valamint szintén örökzöld és mára elfelejtett slágerek átdolgozásait a jelenből, újdonságokkal kiegészítve. Kezdjük a lemez végével, ahol öt dal eredeti változatban hallható: Máté Péter (Ez majdnem szerelem volt), Cserháti Zsuzsa (Látod szerelem mit tettél), Komár László (Táncoló fekete lakkcipők), Katona Klári (Megint) és Cserháti Zsuzsa & Charlie (Száguldás, Porsche, szerelem) előadásában. Az előző tizenkettő, az átdolgozások és újdonságok korunk előadóinak és zenekarainak tolmácsolásában csendülnek fel.

A címadó Kikötők – amely napjaink legnagyobb magyar slágere – Szekeres Adrien és Gáspár Laci fűtött, szenvedélyes interpretálásában hangzik el. A Fiesta mambósította az eredetileg countryzenei Postakocsit, Marót Viki pedig értelemszerűen a No Misst átírta No Sirre. Galambos Dorina és Pély Barna ezen az albumon énekel először duettet, a Jó ez így című felvételt szvingesített verzióban adják elő. A korongon hallható még soulzene, a Színpad című Tóth Verától, dallamos rockdal, a Te vagy a játékom a Hooliganstől, valamint négy csodaszép lírai szerzemény: az Olcsó regény Judytól, a Szerelem, el ne hagyj Szulák Andreától, a Húsz év múlva Nagy Edmondtól és a Nárciszok virulnak Kefirtől. Hogy teljes legyen a lista: a Bon-Bon és a Club 54 szerepel még a lemezen.

A Kikötők átfogó válogatás Nagy Tibor Magnus életművéből. A felvételek egy részét, az eredetieket és az átdolgozások eredetijének egyikét-másikát a fiatalok is ismerik, szeretik, probléma nélkül eldúdolják (bár előadóhoz már kevésbé tudják kötni), és valószínűleg a többit is szeretnék, ha ismernék. Nos, itt az alkalom, az albumon felfedezhetőek.

Érdemes beszerezni, bármikor tartalmas kikapcsolódást nyújt. Ezek a dalok nem akarják megváltani a nagyvilágot, csupán szórakoztatnak, de azt tökéletesen teszik.

- Puha József  -

[2006.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még