Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. november 18. | szombat | Jenő nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Linkek
Rádióinterjú Grag Velvettel
Kapcsolódó Kiadványok
Plazmabeat: Nyári szerelem
Kapcsolatok
Grag Velvet
Plazmabeat

Egyre népszerűbb a Plazmabeat?

Néhány hónapja jelent meg az online piacon a Plazmabeat első produkciója, a Nyári szerelem. Ennek utóéletéről kérdeztük a produkció atyját, Grag Velvet-et.

- Hány emberhez juthatott el a dalod eddig?
- 2 hónap alatt amióta elindult, a hivatalos oldalamról 1200 letöltés, egyéb zenei legális oldalakról 1904 letöltés, (a zene.hu-ról csak az elmúlt 8 napban 790 volt – SO) valamint nem legális warez oldalakról 545 letöltést regisztráltunk.
Ezek az adatok a 4 dalra vonatkoznak, tehát eddig összesen több mint 3600 letöltés érkezett (és ezek nem "hasra csapva" születtek, hanem valóban ennyi, és lekövethető...) Ezen kívül valószínűleg rengetegen letöltötték egyéb, nem nyomon követhető oldalakról.
Ezúton is köszönöm azoknak az oldalaknak, akik bevállalták a zeném terjesztését és lehetőséget adtak a bemutatkozásra. Így köszönet jár a zene.hu-nak is.

- Milyenek a profi (rádiós, clubos) visszejlzések?
- Még tart a promóció, hiszen még csak most kezdtem el a hagyományos CD formátumot elküldeni különböző helyekre, de már így is hogy csak neten terjed, jó pár club, rádió és net-rádió is bevállalta már a dalokat és már riportra is hívtak be.

- Melyik rádióban vagy szerinted a legsikeresebb és miért?
- Erről nem tudok sokat mondani a fent említett okok miatt. Amúgy sajnos az emberi butaságnak és a "nemtörődömségnek" köszönhetően, sokan rögtön elítélik a dalt így télen, mivel a címe "Nyári szerelem". Rögtön azt hiszik, hogy nyári aktualitású dalról van szó, holott ha kicsit is odafigyelnének rá, már az ének első sorában rá lehet jönni, hogy itt egy nyári visszaemlékezésről van szó, ami nagyon is aktuális lehet télen, arról nem is beszélve, hogy a borítón is egy befagyott tó részlete látszik, ne meg színvilága sem egy nyári happy feeling, hanem egy fagyos/jeges színvilág. Sajnos ennyire komoly az emberek hozzáállása a különböző médiákban. Ezért tartunk itt mind zeneileg mind egyéb téren…

- Lesz-e kereskedelmi CD kiadvány is az internetes maxiból?
- Nem tervezem és nem is az a célom, hogy legyen. Egy kiadóba sem küldtem el a felvételeim és nem is fogom. Maradok az internetes terjesztésnél, ez biztosan működik. Célom az, hogy minél szélesebb körben megismerjék, és megjegyezzék a Plazmabeat nevet, ehhez pedig nem kell más (szerintem), csak jó dalok és egyediség. Nem akarok beállni azon előadok sorába, akik a „hands up”, „Groove on”, „Dance” és egyéb hasonló című, magasröptű dalokat „írják” és futószalagon gyártják/gyártatják mással (majd sajátjukként tálalják) a közhelyesebbnél közhelyesebb összecsapott (1-2 nap alatt megírt) „dalokat” amik valójában nem is szólnak semmiről. Lehet, hogy két dalom megjelenése közt el kell telnie 2-3 hónapnak, de szerintem pont ez a jó felfogás, hiszen nincs kiadóm, nincsenek határidők, nem kell „semmire” odafigyelni, nem kell kompromisszumokat kötni a zene milyenségéről. Így lehet igazán nyugodtan alkotni. Véleményem szerint az internetes médiáknak köszönhető, hogy egyre gyakoribbak az ilyen-olyan dj társulások/projectek, akik csak pont arra nem fektetnek elég figyelmet, ami a legfontosabb lenne: hogy minőségi zenét írjanak.  Ez szomorú. Rengeteg amatőr magyar csapat van, akik egymást követik/utánozzák, ahelyett hogy több időt fordítanának a zenéjükre, és próbálnának valami kis egyediséget kihozni belőle. Komoly cikkek jelennek meg róluk (amiket többnyire saját maguk írnak meg), és kimerül a dal mondandója annyival, hogy „1-2-3”. Ezek az „előadók” 2-3 év múlva majd jókat nevetnek saját magukon.

- Min dolgozol mostanában? Kikkel?
- Készül az új dalom, ami valószínűleg a „Szivárvány” címet viseli majd. Terveim szerint hasonló módon lesz kiadva, mint a „Nyári szerelem”. Több változatban készül, amikre már más zenészek/producerek is fognak készíteni trackeket. Dallamvilágban nem fog változni, marad az erős kontrasztos zene/ének - a búskomor sinth-pop feeling - , bár a zene kisé gyorsabb és „elektronikusabb” lesz, a gitárok, ha minden jól megy és kivitelezhető, ismét ausztráliban kerülnek fel rá. Sajnos sokan nem értik meg, hogy az én zeném nem azért készül, hogy mindenképpen elsőszámú befutó legyen bármelyik klubban vagy listán, vagy ugyanolyan legyen, mint a külföldről behozott XY társulás, és ez legyen a magyar másolata. Ez szándékosság. Nem akarok beállni a sorba. A mai magyar fiatalnak csak akkor jön be egy dal, ha rögtön tudja hasonlítani egy külföldi bandához. (tisztelet a kivételnek) és itt kezdődnek a problémák. Viszont én azt vallom, hogy „inkább legyek sikertelen az egyediségben, mint sikeres és utánzásban.” A saját zenéim mellett, természetesen folynak más zenei produkciók készítése is. Többek között a magyar underground hip-hop király - Deego - új lemezének zenei munkálatai, valamint készítem a Nothing Nada videóklipp 3 részes werkfilmjét, több felkérést kaptam remixek készítésére és közreműködésre is. Sajnos mindenre lehet nem is jut időm, de azért próbálok mindenhol minőséget produkálni.

- Kösz a frissítést, és további sok sikert.

SirOesh

[2006.12.19.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Brewster 2006.12.20. 10:51 • [1]
;) Grattula!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Zenekar alapítás zenekar [2017.11.18.]
Zenészek! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2017.11.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Képekben! Queen koncert volt a Budapest Sportarénában
Bár egy fárasztó nap után indultam el...

Angyali hangok az Arénában - a Celtic Woman Budapesten énekelt
Legújabb albumuk a „Voices of...

Steampunk jelmezek, street dance és hip-hop a Luxemburg grófjában
A Celtic Woman tartott teltházas koncertet az Arénában
Illényi Katica tangózott a Vigadóban - ilyen volt a Tango Classic koncert
Győrben is megmutatta a Paddy and the Rats
Képes beszámoló - díjeső a Magyar Operett Napján
beszámolók még