2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Tokio Hotel
Shakira
Genesis
Pink Floyd
Kapcsolódó események
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 4.
kedd 20:00]
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 3.
hétfő 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 2.
vasárnap 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 1.
szombat 20:00]
Genesis Budapesten - ELMARAD!
[2007. július 20.
péntek 20:00]
Shakira Budapesten
[2007. március 5.
hétfő 20:00]
Tokio Hotel Budapesten
[2007. április 10.
kedd 19:00]

Shakira, Genesis és Tokio Hotel - az idén is több megakoncert lesz Budapesten

Az idei év sem marad el fergeteges koncertek nélkül, melyekről olyan sztárok gondoskodnak mint Roger Waters, Shakira, a Genesis és a Tokio Hotel. Minden generáció megtalálhatja kedvencét a 2007-es koncertek húzónevek között. Idén többek között egy Night Musical is bemutatkozik az Arénában.

A tinik bálványai: Bill, Tom, Gustav és Georg, azaz a Tokio Hotel fiúcsapata is Budapestre látogat áprilisban egy koncert erejéig. Bill és Tom Kaulitz ikertestvérek évek óta zenéltek együtt és eljártak énekversenyekre is. Egy ilyen alkalommal futottak össze Gustavval és Georggal, akik viszont barátok voltak. A találkozás és barátság szülte az ötletet, hogy alapítsanak zenekart, amit 2001-ben meg is tettek. Létrehozták Devilish-t és bár csak szülővárosuk, Magdeburg környékén léptek fel, nagy volt a sikerük. Majd nevet váltottak, így született meg a Tokio Hotel. A „Durch den Monsun” (Keresztül a monszunon) kislemeze egyből a német és osztrák slágerlisták élére került éshosszú ideig a legjobb helyen szerepelt. Novemberben megjelent első lemezük a „Schrei” (kiáltás), mellyel egymás után gyűjtötték be a díjakat. 2005-ben a Tokio Hotel turnéra indult, s minden állomáson telt ház várta a 16-18 éves fiúkat.

Visszatér a Pink Floyd énekese
 
5 év után újra hazánkba látogat Roger Waters, a Pink Floyd zenekar egykori énekes-basszusgitárosa, alapítója és dalszerzője, aki már több, mint húsz éve szólóban építi karrierjét. Az 63 éves brit zenész az idei Dark Side Of The Moon turnéja után tavasszal érkezik Európába, s többek között Budapestre is. A The Dark Side Of The Moon eredetileg 1973-ban látott napvilágot, s hihetetlen pályát futott bea. a világ legkeresettebb albumainak egyike lett, a Billboard 200-as listáján mintegy 15 évig szerepelt. Roger Waters 1983-ban a The Final Cuts című album megjelenése után szakított a Pink Floyd-os múlttal és szólóban zenélt tovább. Szólóban 2002-ben indult először világturnéra, s ekkor láthatta a hazai közönség is a budapesti Kisstadionban. A koncert első felében hallhatók Roger Waters In The Flesh művének egyes darabjai, illetve a nagy Pink Floyd klasszikusok - The Wall, Animals, Wish You Were Here, Final Cut - legjobb számai, míg a koncert második fele a The Dark Side Of The Moon-ra épül.

Genesis a Puskás Ferenc Stadionban
 
A progresszív rock-zenekar a nyolcvanas években 75 ezer ember előtt koncertezett a budapesti Népstadionban. Phil Collins, a zenekar frontembere, énekese egy évvel később kivált a csapatból és szólóban folytatta karrierjét. 2005-ben Phil Collins-t szóló lemezein megjelent dalaival, a Budapest Sportarénában, teltházas koncerten láthatta viszont a hazai közönség. Ám 2007-ben a Genesis-tagok együtt állnak színpadra, hogy egy felejthetetlen, fergeteges - látványelemekben is gazdag - estét szerezzenek hazai rajongóiknak.

Jön Shakira
 
Március 5-én Shakira a hazai közönségeit is tűzbe hozza népszerű csípőmozdulataival. A kolumbiai énekesnő - aki elmúlt években a latin pop legismertebb előadója lett - a Budapest Sportarénában koncertezik. Shakira napjaink egyik legnépszerűbb popsztárja, s ezúttal a magyar rajongók kitartását is megjutalmazza. A Papp László Budapest Sportarénában élőben csendülnek fel a kolumbiai előadó legnépszerűbb slágerei. A többszörös Grammy-díjas énekesnő az Oral Fixation turné keretében látogat hazánkba, ahol a tavaly megjelent duplalemez dalai mellett minden bizonnyal a régi nagy slágerekből is válogat. Az 1977-ben született énekesnő 2001-ben adta ki első angol nyelvű albumát, de addigra begyűjtött egy Grammy-díjat, melyet mostanság már egy újjal is kiegészített. A latin előadónő 30 millió lemezt adott el. Mostani turnéján elsősorban az Egyesült Államokban koncertezik, csupán néhány európai fellépést vállalt.

A Casanova Night Musical a Papp László Budapest Sportarénában
Perjés Péter és alkotógárdája egy egyedülálló produkcióval, a Casanova Night Musical két felvonásos művével áll hamarosan a magyar és a nemzetközi közönség elé. Az író, zeneszerző, rendező, producer reméli, hogy a látványos show, amely a világhírű szerető életét dolgozza fel - a szerelemre, a szexre és az élet szabad szeretetére fogja inspirálni a nézőket. S miért pont Casanova a főszereplő? A válasz egyszerű és logikus: nincs olyan ember, akit ne érdekelne a szex, a szerelem, a párkeresés, Casanova pedig „ennek a témakörnek” szakavatott, s igencsak emblematikus figurája. Az alkotók (Szurdi tamás, Moldován Ákos, Pejtsik Péter, Perjés Péter) abban bíznak, hogy a Night Musicalnek a hatására nyitottabbá válnak az emberek, könnyebben ismerkednek majd a jövőben.

- Bíró a portfoliolight.hu alapján -

[2007.01.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még