2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nemzetközi sikereket ért el a magyar lemezlovas
Egy gyöngyszem a zenei rengetegben
Videointerjú a külföldön is népszerű magyar lemezlovassal
Kapcsolódó Kiadványok
Tranzident (Váradi Balázs): The Origin
Kapcsolatok
Tranzident (Váradi Balázs)
Legnépszerűbb csengőhangok

Stílusok között - nem csak a trance kedvelőinek ajánljuk Tranzident albumát

Január 15-én megjelent Tranzident „The Origin” című szerzőalbuma. A CD-n 12 dalt találunk, köztük a rádiókban és a VIVA TV-n is előszeretettel játszott Mindennapot, vagy a Drift hosszú verzióját, melyet olyan világhírű producerek is pörgetnek rádióműsoraikban, fellépéseiken, mint Armin Van Buuren.

Az album több stílust ölel fel a „dallamos trance”-től a house-on át egészen a kemény tech-tranceig, de minden dalban fellelhető a „Tranzident-es” stílus. A lemezen több együttes, énekes és producer is közreműködik, mint Peter Dubs, TCX, Micheller Myrtill, Suta, a Space Monkeez együttes frontembere, CYK B.

Hallgasd mindennap a Mindennapot

A korong első track-je a Sutával közösen írt „Mindennap”, melyből csaknem 9 hónap alatt világszínvonalú klip készült. A forgatási helyszínek többek között: Japán, Kína, Anglia, USA, Kanada és Budapest. A természet és az ember mindennapos kapcsolatát, a nappalok, az éjszakák és az évszakok váltakozását, az örök körfogást és újrakezdést életképekben, természet- és hangulatképekben jeleníti meg a klip Suta és Tranzident dalára komponálva. A dal angol verziója (Day-by-Day) január 20-án debütál a zenetévé 21 órakor kezdődő műsorában, melyben egy rövid telefonos interjú is hallható Tranzidenttel.

A címadó „The Origin” és „Brilliant” instrumentális szerzemények. A dallamos, érzelmekkel teli trance világába kalauzolja a hallgatót.

Gyönyörű ének

Micheller Myrtill kölcsönözte hangját az „Always Mine”, „Wasted Life” és a „Lovin’ You” dalokban. Az énekeshölgy és Tranzident régóta ismeri egymást, hiszen 2000 óta számos közös munkájuk volt (pl. a „Fly Away With Me” vagy Náksi vs. Brunner – Gyere Velem, melynek énekdallamát Tranzident írta). A 12 track közül a „Lovin’ You” egy feldolgozás, mely Minnie Ripperton világhírű dalának újraértelmezése. Myrtill gyönyörű éneke igazán felejthetetlenné teszi ezt az alkotást.

Tranzident és Peter Dubs két közös dala is megtalálható az albumon. Az egyik a „Drift”, mely még megjelenés előtt nemzetközi sikereket ért el. Ezt a dalt három héten keresztül folyamatosan játszotta a világ jelenlegi number 2 dj-e, Armin van Buuren, az „A State of Trance” című híres rádióműsorában, melyet 2-3 millió ember hallgat világszerte.

Kassai Szabolcs alias CYK B énekli a “Feel Alright” című dalt, amely kivételesen nem trance, hanem house zene, 2007 egyik nagy „slágervárományosa”. A két szerző „Digital Parade” track-je is helyet kapott a CD-n. A house-os dobalaphoz és az elektró hangzáshoz tökéletesen illik a vocoder-es szöveg, igazi kuriózum!

A „Some” a techno és trance keverékéből született a TCX közreműködésével. A dal folyamatosan építkezik, míg az első kiállás végén a tetőponthoz el nem ér. Egy ütemnyi hatásszünet után egy óriási extázishoz juttatja el a hallgatót. Ez a jéghegy csúcsa, egy igazi brutális tech-trance!

Különleges dallal zárul az album

A CD utolsó trackje egy különleges szerzemény, melyet a producer a saját esküvőjére írt, címe: “The One”. A polgári esküvőn erre a dalra vonult be a pár. A szerzemény nagyzenekari hangszerelésű, ami közel áll Tranzidenthez, hiszen 6 éves kora óta zongorázik, és a hegedűművész Edvin Marton első, “Strings ‘n’ Beats” albumán is kamatoztathatta ezt a tudását a közös dalaik elkészítésében.

Egy jéghegy található az albumborítón, amelyet Karai Csaba fényképezett, mégpedig az Antarktiszon. Beutazta már a világot a Galapagos szigetektől Ázsiáig. A kép egyébként az év természetfotója díjat is elnyerte.

Összességében a szerzőalbum igazán gondolatébresztő, a kidolgozottság, változatosság és a profi kivitelezés mondható el minden egyes dalról. Nem csak a trance kedvelőinek ajánljuk!

Az album országszerte kapható a Media Markt és Saturn hálózatában vagy megrendelhető a kiadótól a http://www.tranzident.hu oldalon

- bzs -

[2007.01.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még