2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Grammy hivatalos oldala
Kapcsolódó cikkek
Duettezz Justin Timberlake-val a Grammy-n!
A Police nyitja a Grammy gálát!
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyar zenészek világsztárok társaságában

A countryzenét játszó trió öt díjat vihetett haza, míg a Red Hot Chili Peppers négyet, Mary J. Blige pedig három kategóriában bizonyult a legjobbnak. A magyar jelölteknek - Fischer Ivánnak és Schiff Andrásnak – nem jutott díj a 49. Grammy díjátadón. A díjazottak mellett, a fellépőkre is illik odafigyelni: ugyanis az este a Police színpadra lépésével kezdődött.

A Grammy-díjakat a szakma ítéli oda, az előző évben kiadott lemezek alapján. A Los Angelesben megrendezett díjátadó gála a zeneipar legnagyobb rendezvénye: a 108 kategóriában, több mint félezer jelölt izgulhat, hogy megkapja-e „a zene Oscar-díját”.

A magyar jelöltek

Fischer Ivánt és Shiff Andrást a komolyzenei kategóriában indultak, de sajnos díjat nem vehettek át. Igaz a jelölés is elég nagy elismerésnek számít. Schiff András zongoraművészt egyébként Beethoven zongoraszonáták Vol. II. szóló előadásáért, Fischer Iván karmestert, pedig Mahler 6. szimfóniájának zenekari előadásáért kapta meg a jelölést.

A nyertesek

Az est nyertese a Dixie Chicks country trió, de Mary J. Blige-nak, a Red Hot Chilli Peppers-nek, Bob Dylan-nek, Justin Timberlake-nek és Bruce Springsteen-nek se kellett beérnie egy díjjal: mindannyian több kategóriában is nyertek.

Kis szobrocskával lett gazdagabb Madonna (legjobb electronic/dance album), Christina Aguilera (legjobb női előadás), és a The Black Eyed Peas (legjobb popelőadó) is.

A legjobb dance felvétel Justin Timberlake & Timbaland - Sexy Back című dala lett, a legjobb kortárs R&B lemez Beyonce – B'Day című lemeze, míg a legjobb rap dal és album kategóriákban Ludacris kapta meg az elismerést.

Nincsen Grammy fellépők nélkül

A gálaest legnagyobb szenzációja a legendás Police együttes fellépése volt. Még a nyolcvanas évek közepén hagyták abba a zenélést (kivéve a frontembert Stinget, aki egyedül dolgozott tovább), még búcsúkoncertet sem tartottak. A díjátadón egy régebbi slágerüket (Roxanne-t) játszották el, a közönség legnagyobb örömére.

A fellépők névsorára nem lehet panaszunk: hiszen a Police mellett színpadra lépett a Dixie Chicks, Shakira, Justin Timberlake és Beyoncé is, aki a Dreamgirls című film betétdalát, a Listen-t adta elő. Rajtuk kívül még Gnarls Barkley, Mary J. Blige, Carrie Underwood, Smokey Robinson, Lionel Richie és Christina Aguilera produkcióit is élvezhették, mind a jelenlevők, mind a tévénézők.

-nagy-

[2007.02.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még