2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dreamgirls: figyelem, R&B veszély!
Kapcsolódó Kiadványok
Beyoncé: Listen
Filmzene: Dreamgirls
Kapcsolatok
Beyoncé

Két Oscar-díjat nyert a Dreamgirls

Két kategóriában is nyert a Dreamgirls című film, amit a rangos elismerés után immár joggal nevezhetünk az év musical szenzációjának!

A nyertes kategóriák: A legjobb női mellékszereplő: Jennifer Hudson, A legjobb zenei keverés: Dreamgirls. A gálaest egyik legkiemelkedőbb pillanata az a hétperces előadás volt, amelynek során Jennifer Hudson és Beyoncé előadták a legjobb dal kategóriában jelölt három dalból készült egyveleget.

A korábban három Golden Globe-díjjal jutalmazott Dreamgirls című musical filmet egyébként 2006. december 25-én mutatták be az Egyesült Államokban, ahol azonnal kasszasiker lett csakúgy, mint a hozzá kapcsolódó filmzene. Az óriási tengerentúli sikerek után a Beyoncé, Jamie Foxx és Eddie Murphy nevével fémjelzett Dreamgirls 2007. február 8-tól már a hazai mozikban is látható!

Az egyedülálló soundtrack megjelenése óta több mint 1 millió példányban kelt el az USA-ban. Az óriási tengerentúli sikerek után a Beyoncé, Jamie Foxx és Eddie Murphy nevével fémjelzett Dreamgirls 2007. február 8-tól már a hazai mozikban is látható!

A film

A Dreamgirls egy Tony Award-díjat nyert nyolcvanas évekbeli Broadway-színdarab feldolgozása. A Bill Condon rendezte film igazi hiánypótló az amerikai moziklasszikusok között, hiszen nagyon kevés zenés-táncos film készült a népszerű Moulin Rouge vagy Chicago óta. A történetet életre keltő színészek között olyan neveket találunk, mint az R&B-királynő Beyoncé Knowles, a Miami Vice énekes-színész sztárja, Jamie Foxx vagy az American Idol tehetségkutató verseny döntőse, Jennifer Hudson. Mellékszereplőként tűnik fel a kritikusok által is dicsért és 25 éves karrierje során először díjazott Eddie Murphy.

A filmzene

A Dreamworks és a Paramount Pictures filmjének zenéje olyannyira sikeres, hogy azonnal a Billboard magazin Top 200-as listájának #1 pozíciójába került. Ehhez hasonló sikert senki nem tudott elérni az 1978-as Grease című zenés film óta. A válogatás exkluzív kiadványa is már az 51. helyet foglalja el.

Az album első kislemeze Beyoncé "Listen" című dala, melyet maga az énekesnő, Henry Krieger, Anne Preven és Scott Cutler írtak, s melyet Golden Globe-díjra is jelöltek a teljes soundtrack mellett. Az MTV máris a 10 leggyakrabban lejátszott dal közé választotta a "Listen"-t. A lemezhez a legnagyobb sztárok kölcsönözték a hangjukat: Beyoncé, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Anika Noni Rose és a feltörekvő sztár, Jennifer Hudson.

A január 12-én tartott Golden Globe-díjátadón is nagy sikerrel szerepelt az igazi sztárparádét felvonultató film.

- SonyBMG -

[2007.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még