2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Quimby Falshang
Több fronton ünnepel a Quimby
Meg kell becsülni ezt a zenekart
Képgalériák
Képek a buliról
Kapcsolatok
Quimby
Szilvási Gipsy Folk Band
Legnépszerűbb csengőhangok

Szép volt Quimby

Quimby Falshang és Szilvási Gipsy Folk Band ismét a Gödörben játszott.

Már megint eltelt egy év... Ha máshonnan esetleg nem venném észre, akkor abból biztos, hogy ismét Falshang van a Gödörben. Ami persze nem baj, csak egy állapot. Az elővételes jegyeket elkapkodták, annak rendje és módja szerint; ahogy ezt mostanság már megszokhattuk, ha a Quimby játszik. Szombaton délután 5 órakor pedig hatalmas sor kígyózott a még megmaradt jegyekért, de mint később kiderült, megérte kivárni a sort.

Rendezés: katasztrófa
Egy apró észrevétel: a beengedés és a ruhatár kritikán aluli volt... Egy ajtón keresztül ötösével-hatosával engedték be az embereket, emiatt a sor vége állandóan fent volt az Erzsébet téren a lépcső tetején, közben pedig ott volt mellette egy másik dupla ajtó – zárva. A ruhatárban csendesen agonizál az oda rendelt személyzet, ez nem változott semmit a koncert végére sem, sőt akkor már szinte meg kellett velük kűzdeni, hogy hajlandók legyenek dolgozni. De tényleg: négyen kersetek egy olyan kabátot a végén, amin nem volt sorszám, miközben 800 ember várt a kabátjára - sorszámmal...

A KONCERT
A bemelegítést az igen hosszú nevű John Alvarez Másik’s Budapest Traveling Heart Circus (huh!) vezényelte a bár részben. Róluk majd biztos hallunk még a jövőben. A Quimby  11 felé kezdett a szokásos energiával. Nagyon jó volt látni a srácokat, minden koncertet élveznek, kis performance-okkal tarkítják az előadásaikat. Most például egész koncerten díjátadtak. Azaz a koncert előtt voltak az Fonogram díjátadón, majd innen véve az ihletet minden számuk valamilyen kategóriának a győztese lett.

Zenészek, ha találkoznak: Szilvási Gipsy Folks Band vs. Quimby
A koncert szépen haladt a maga medrében, a közönség csápolt, énekelt mulatott. A java pedig a ráadásban jött! Az öltözőben összefutott a két zenekar – a Szilvási Gipsy Folks Band utánuk játszott a bár részben – és ebből egy hatalmas örömzenélés lett a színpadon! Tessék elképzelni: a Quimby zenéje megspékelve egy roma gitárral, amolyan latinosan, egy kannával - Livius vigyázz, kitúrnak a zenekarból ! -, plusz egy énekessel, aki úgy nyomta a kontrákat a Tibi éneke mellé, hogy nagyjából most hallotta először a produkciót. Eddig is imádtam a cigányzenét és az igazi cigányzenészeket, ezek után meg pláne! Azt hiszem, hogy megismételhetetlen egyszeri élményben volt része annak, aki ennek szem és fültanúja volt. Azaz mégsem megismételhetetlen, mert a Szilvássy koncerten utána a Quimby szált be egy kis örömzenére!

Ebből még bármi lehet
Tudom, hogy nem sokat számít de én bátorítanám a srácokat, hogy ezt a véletlent vigyék valahogyan tovább. A színház is bejött nekik (Vízkerszt...a Vidámszínpadon), miért is ne születhetne ebből is valami maradandó! Minden esetre ezt az örömzenét köszönjük, szép volt! Kiváncsi vagyok, hogy a következő koncerten milyen meglepivel fog előrukkolni a zenekar.

Addig is marad a CD, meg a közelmúltban kiadott DVD (Family Tugedör), amin és is szerepelek egy szösszenet erejéig:)

-Aretuska-

[2007.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még