2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Quimby: Family tugedör
Kapcsolatok
Quimby
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Quimby
[2006. december 22.
péntek 20:00]

Meg kell becsülni ezt a zenekart

A Quimby zenekar Family Tugedör című válogatáslemezük és dvdjük sajtóbemutatóján jártunk

Már előre is vidám hangulatúnak igérkező sajtótájékoztatóra gyűlt a média és a zenekar az egyik étteremben. Vidám hangulatúnak, mert ahol a Quimby megjelenik ott szem nem marad szárazon: néha a kacajtól, néha pedig a kellő mennyiségű gúnyba és iróniába csomagolt mélyreszántó elmélkedések komolysága-komorsága miatt. Most a mosolygósabb arcú zenekart láthattuk, hiszen ünnepelni gyűltünk össze. Olyan elmúlt 15 évet, amibe rengeteg minden belefért – talán még a zenekar tagjai sem hiszik el mindig, hogy mennyi minden.
 
A tökéletes ünnepi kiadvány
Már megjelenésében is az év egyik legszebb – ha nem a legszebb kiadványa. Jó a kezedben tartani, mindjárt meg szeretnéd hallgatni, meg szeretnéd nézni – ha lehetne egyszerre - az összes koncertfelvételt és filmet is. Nem találkoztam mostanában ilyen kiadvánnyal – a külföldi lemezek között is ritkaságszámba megy. Ahogy Liviusz mondta: erre vártak mát 15 éve ! Megérte !
 
Négy válogatott koncertfelvétel és egy  titok film
Először kb. 40 számot akartak feltenni a lemezre, ezt kellett 19-re redukálni. Amolyan szubjektív Best Of válogatás lett ez a kiadvány. Közösen döntöttek a tagok a felkerülő számokról. Először azt tanácsolták nekik, hogy adják ki külön a cd-t és a dvd-t, de ezt a zenekar gyorsan elvetette, mondván az anyagiak ebben az esetben nem számítanak annyira, hogy az álomkiadványukat szétszedjék ! A dvd-n a Művészetek Palotájában idén májusban, az A38-on tavaly júniusban, a Pecsában a tavalyi „karácsonyi” koncertekből szemezgethetük – elég bőséges anyag. Ezen kívül egy ’98-as Láng Műv Központos koncertfelvétel is helyett kapott a kiadványon ami igazi nosztalgia-élményt nyújt a zenekar korai rajongóinak.
 
„A zenekar legrosszabb pillanata az volt amikor nem volt zenekar.”
Mint az elmúlt években mindig, most a szülinap kapcsán hatványozódva merült fel a kérdés, hogy melyek voltak a zenekar legrosszabb illetve legjobb pillanatai? Elég találóan Liviusztól hangzott el a fent idézett mondat. Nem tudtak zöldágra vergődni azzal az eshetőséggel, hogy egyáltalán nem lesz már visszaút. Nem hagyták annyiban, mindenkinek hiányzott az együtt-zenélés, nem csak mint anyagi megélhetési forrás – hiszen a legtöbbjük más formációkban is játszott – hanem a megszokott „család”, társaság és az együtt zenélés öröme hiányzott. A visszatérés zajos sikerét pedig ismerjük!
 
Köszönet 
A nagy multi után öröm volt leszerződni a TomTomhoz, a magyar kiadó- és stúdióélet zászlóshajójához. Elhangoztak különféle sirámok a múltból – a multik viselkedésével kapcsolatban – de ez egy külön történetet is megér. (Ha igazán nem lesz más mondandónk, majd akkor foglalkozzunk csak vele !) Dorozsmai Péter látott fantáziát az együtt-dolgozásban, hisz benne, hogy a sikertörténet folytatódik. A zenekar pedig nem győzte kifejezni háláját, hogy ennyire szabadkezet kapott ezen kiadvány megtevezésében és világra jöttében. Mint elmondták, ez egy régi álom beteljesedése. Nem üzleti szempontok alapján csinálták ezt a válogatást, hanem egy szeretni való tárgyat – alkotást akartak letenni az asztalra. Ez a legmesszemenőkig sikerült nekik !
 
Aki még nem döntötte el, hogy mit ajándékoz karácsonyra és esetleg van Quimby rajongó ismerőse, az irány a bolt! A kiadvány ára 5 000 HUF alatt maradt (4 990 HUF)., így még egészen emészthető is.
 
Álljon itt egy mondat befejezés- és köszönetképpen a zenekarnak az elmúlt 15 év munkájáért, ami Dorozsmai Péter szájából hangzott el:
„Meg kell becsülni ezt a zenekart, aki magától mászta meg a hegyet, nem pedig mint egy desszantost csak ledodták a csúcsra és onnan csak lefelé lehet gurulni!”
 
Találkozunk december 22-én a Pecsában a Nagy Szülinapi koncerten !

- Aretuska-

[2006.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még