2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Remorse
Cadaveres
Watch My Dying
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
MetalMania 2007
[2007. március 23.
péntek 14:00]

Mániákus Metálosok

Idén is megrendezésre került a Metal Mánia fesztivál. Ezúttal rendhagyó módon, kissé szűkösen az Almássy Téri Szabadidő központ adott otthont a nemzetközi fesztiválnak.

Már szinte megszokott, hogy egy koncert sem kezdődik időben kis hazánkban. Most sem csalódtunk. A kiírt háromnegyed hármas kezdés helyett, bő fél órával négy után kezdett zenélni az ózdi Remorse. A zenekarhoz nemrég csatlakozott, Decadenceből már ismert Ráckevei Imre példásan helyt állt az ország legnagyobb, már húsz éves trash banda frontembereként. A saját számaik mellett, a Metallica Battery című klasszikusa okozta a legnagyobb pörgést.

Az időcsúszás következtében minden zenekarnak kevesebb játékideje maradt. Így járt a Cadaveres is. Nagyon jól játszottak, meg is mozgatták a közönséget rendesen, mint ahogy az utánunk következő Watch My Dying is. Mint utolsó magyar fellépők, talán ők jártak a legrosszabbul, mindössze húsz percig játszhattak, de azt maximálisan kitöltötték.

A Korpiklaani táncra perdítette a közönséget. A finn folkmetalban utazó bandát már csak nézni is élvezet volt. Mint ha a zenészek egy skandináv népmeséből csöppentek volna a pesti színpadra. Főleg a basszusgitáros hasonlított egy jóságos törpre. Az alap rock zenekar felállás mellett, harmonika, hegedű és skótduda is helyet kapott a zenekarban. Így az összhangzás egyik eddig általam hallott zenekarhoz sem volt hasonlítható.

Tragikus jelenet

A depressziónak és szomorkodásnak is eljött az ideje, amikor a My Dying Bride melankólikus dallamai csendültek fel. A koncertért köszönet illeti a hangosítókat, mert a megszokotthoz képest kiváló minőségben szólt a zenekar. A doom metal sztárjai nagyon komplex összeállítással álltak a magyar közönség elé. A legnagyobb kedvenceket, válogatták össze. Az elején még a lassú számok kerültek terítékre, majd a koncert végefelé már a régebbi, agresszív death számok is előkerültek. A zene mellett Aaron (ének) szolgáltatta a színpadi képet a látványos szenvedésével.

A hangosítás előbbi dicsérete a Testament esetében nem csak hogy elmaradt, hanem siralmas volt, amit a zenekarral műveltek. Az elején még a Bay Area Trash királyai nagy lendülettel kezdtek a zúzásba, majd két-három szám után, már csak Chuk Billy énekét lehetett hallani és kontrollládákat. A zenekar látszólag észre sem vette, hogy a közönség felé szinte semmi hang nem jut el, szívvel-lélekkel nyomták tovább a showt. Ez a tragikus jelenet legalább tíz percig tartott, majd valami csoda folytán életre keltek a hangszórók. A rajongók is annyira megörültek, hogy egy-egy szám alatt az első emeleten lévő terem padlója beremegett, mint ha földrengés lenne.  Ezzel együtt egy jól sikerült, élvezetes koncert emlékével, és zúgó füllel térhettünk nyugovóra.

- Varjú Dávid -

[2007.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még