2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elindulhat a harc az Opera vezetéséért
Kapcsolatok
Magyar Állami Operaház

Az új évadban 281 előadás lesz az Operaházban

A Magyar Állami Operaház a következő évadban két játszóhelyen összesen 281 előadásra várja a közönséget. Az Operaházban 160 operaelőadás és 74 balett-előadás szerepel a programban, amely 6 koncerttel egészül ki.

A mostani évad elején az Erkel Színház épületét – egy statikai felmérést követően – alkalmassá tették az előadások lebonyolítására. Átfogó rekonstrukció azonban a színház megépítése óta - közel száz éve - nem volt. A teljes állagromlás indokolja, hogy az Operaház vezetése hónapok óta tárgyalássorozatot folytat annak érdekében, hogy az Erkel Színházat - mint multifunkciós kulturális központot – adják át a közönségnek, a lehető legrövidebb időn belül. A színház ezért 2007. júniusában bezárja kapuit.

A 2007/2008-as évadban második játszóhelyként a Thália Színházban tart előadásokat az Operaház társulata, ahol 37 opera- és 4 balett-előadás kerül színre.

A Magyar Állami Operaház 2007/2008-as évadjában négy bemutatót tűzött műsorára. Az évad első premierje Sztravinszkij három egyfelvonásosa: A katona története, a Mavra és A róka Vidnyánszky Attila rendezésében 2007. október 26-án és 27-én a Thália Színházban lesz..

Richard Strauss: Elektra című operáját Kovalik Balázs rendezi. A két szereposztás bemutatóinak időpontja: 2007. november 24. és december 8. A produkcióra két külföldi vendégművészt szerződtet az Operaház. A címszerepet Nadine Secunde, Klütaimnésztra szerepét Agnes Baltsa énekli. 

A következő évad balett-premierjét - Massenet: Manon - Keveházi Gábor és Román Sándor állítja színpadra, a bemutató március 8-án, második szereposztásban március 9-én kerül színre. Az évad utolsó bemutatója Csajkovszkij Anyeginje. Az operát Zsámbéki Gábor rendezésében mutatják be május 31-én és június 1-jén.

Bár nem premier, az Operaház közönségének újdonság lesz A végzet hatalma, Vidnyánszky Attila rendezésében, amelyet a művész a debreceni Csokonai Színházban állított színpadra. Az operát a Magyar Állami Operaház művészei a Debrecenben bemutatott díszletekkel és jelmezekben adják elő.

A teljes műsorrendből kiemelhető, hogy a jelenlegi szezonban nem játszott Don Carlost hat alkalommal, Kodály Székely fonóját pedig négy alkalommal tűzték műsorra. A balett-színpadról az elmúlt évadokban hiányzott Delibes Sylvia című darabja, amelyet a következő szezonban hat alkalommal játszik a Nemzeti Balett, emellett szintén hatszor A hattyúk tava is színre kerül.

A 2007/2008-as évadban összesen 28-féle bérletsorozatot indít a Magyar Állami Operaház. Az operaházi bérletek változatlan névvel és számban jelennek meg, 18-féle általános bérlettel, egy speciális Wagner-, valamint egy premier- és egy másodpremier-bérlettel, az említetteken kívül megmarad a nyugdíjasoknak szóló bérlet is. Az ifjúság számára 6 féle sorozatot indít az intézmény.

- b -

[2007.04.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még