2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Csepregi Éva Szombathelyen
Kapcsolatok
Csepregi Éva

Csepregi Éva szeretetet vitt

Hazánk egyik legkedveltebb és legelismertebb énekesnője, Csepregi Éva összetéveszthetetlen, jellegzetes hangjával hosszú évek óta a zenei élvonalhoz tartozik, nehezen lehetne olyan embert találni Magyarországon, aki ne bulizott volna már a dalaira. Nemrég Szombathelyen lépett színpadra, lapunk is jelen volt a Koncert a Szeretetért esten.

Már egy órával a buli kezdete előtt gyülekeztek az emberek az előtérben, ki ilyen, ki olyan lelkesedéssel vetette bele magát a büfé kínálta finomságok sokaságába. Mások a teremben kihelyezett plakátokat nézegették. Sokak kezükben virágcsokrot, ajándékot tartottak. Mindenki arcán az örömteli várakozást lehetett látni, miközben a színházterem zárt ajtai mögül kiszűrődött a zenekar hangolása és Csepregi Éva mikrofonpróbája. Egy-egy elkapott beszélgetésfoszlányból kiderült: elsősorban az foglalkoztatja az érdeklődőket, hogy vajon mennyiben újult meg az előadás, milyen dalok fognak felcsendülni.

Hét óra előtt pár perccel mindenki elfoglalhatta helyét a színházteremben, amely szinte csordulásig megtelt, jó, ha összesen 15 üres szék volt. Öt perccel a meghirdetett kezdés után a közönség egy része már nem bírta a várakozást és tapsolással, na meg „Évázással” jelezte, hogy készen állnak a bulira. Nem is kellett sokat „hívogatni” a zenészeket, hamarosan benépesült a színpad, s minden adva volt, hogy az est fénypontja, Csepregi Éva a mikrofon elé lépjen.

Áradt a szeretet: minden dalnak és mondatnak üzenete volt

Koncert a Szeretetért. Az első dal is a szeretetről szólt: a „Szeretetért”, amelyet egykor Celine Dion énekelt. Ahogy Éva előadta, szinte tapintani lehetett a kellemes borzongást a teremben.

Az élet pedig zajlik, kár is lenne ezt tagadni, úgyhogy a négy zenész egy pörgősebb dallal folytatta a koncertet, az énekesnő pedig együtt élt a zenével a közönséget is magával csábítva, akik vették a lapot, és lelkes tapsolásba, éneklésbe kezdtek. Sokakat láthatóan zavart, hogy színháztermi előadásról van szó, ugyanis mint köztudott, ülve nem igazán lehet tombolni.

Csepi olyan nótákat válogatott össze legújabb koncertjéhez, amelyeket nem biztos, hogy mindenki ismer, sőt többnyire csak az „ős-Évások”, de belőlük is szép számmal akadt a nézőtéren, így a művésznő folyamatos „vokál” mellett adhatta elő dalait. Azzal, hogy az énekszámok közötti összekötő szövegeknek valódi üzenete volt, hozzásegítette a jelenlévőket ahhoz, hogy könnyebben értelmezzék a néha kicsit komolyabb mondanivalót tartalmazó verseket. Beszélt szeretetről, szerelemről, barátságról. S ha már a barátságnál tartunk, említsük meg a „Csillagfény” című gyönyörű nótát, amelyet az énekesnő legjobb barátnője emlékének adózva adott elő.

A Neoton Familia életéhez sajnos az emlékezés is hozzátartozik, hiszen sem Jakab György, sem pedig Erdős Péter nincs már közöttünk. Csepi szívbemarkolóan énekelte el az „Emlékül” című dalt, amely egykoron a Neoton billentyűsének csodás hangján szólalt meg, majd Bodza Andrea zongorista és Lukács László gitáros is dalra fakadt: azt a felvételt énekelték el, amelyet egykoron Éva és Gyuri adott elő. Remekül tolmácsolták a benne lévő fájdalmat és kétkedést, de egyvalaki nagyon hiányzott...

[2007.04.10.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még