2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mindenkinek nem tudok megfelelni - Őszinte interjú Balázs Palival
Kapcsolatok
Bartók Krisztián (Bartokk)
Lola
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
Balázs Pali
Illényi Katica

A sztároknál is ünnep a húsvét? - megkérdeztük őket

A húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A Biblia szerint Jézus – nagypénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kíváncsiak voltunk sztárjainknak mit jelent ez az ünnep, mivel töltik a húsvétot.

Bartók Krisztiánnak a húsvét a sütés-főzés, az ünnepi készülődés időszakát jelenti.
- Ha az idő engedi, elmegyünk kirándulni a Normafához. A húsvéthétfő manapság elvesztette jelentőségét, ilyenkor látogatják meg az emberek az ismerőseiket, pótolják be a rokoni viziteket. Gyermekkoromban én is jártam locsolni, ám ma már nem megyek ilyen körútra. A barátaimmal szoktunk bulizni, de április 4-én megműtöttek, Rendi doktor úr megszabadította a hangszalagomat egy poliptól, így csak szerényen ünnepelek. – foglalta össze a múltat és a jelent az énekes.

Milyen illatú az idei kölnim?

Balázs Palinak a húsvét mindig egy különös ünnepet jelent.
- Édesapámmal mind a két napon végigjártuk a rokonságot és a hölgyeket egy szép locsolóvers kíséretében megöntöztük. Gyűltek a tojások és csokinyuszik, na meg persze a zsebpénz is, aminek már jó előre megterveztem a helyét.

- A mostani időszakra számomra már megváltozott, mind tartalmában, mind jellegébe, de nagyon jó érzés visszagondolni a szép gyermekévekre amikor már jó pár nappal előtte izgatottan vártuk , hogy útrakelhessünk édesapámmal. Hétfőn utazom a szüleimhez és az első, akit meglocsolok az édesanyám lesz, aztán a párom következik és néhány rokon és közeli ismerős is megtudja milyen illatú az idei kölnim. – somolygott kedvesen az előadó.

Újjászületés, újrakezdés

A népszerű hegedűművésznőnek Illényi Katicának a keresztények legnagyobb ünnepe a gyermekkorát - a szülőkkel, testvérekkel együtt eltöltött boldog időket - juttatja az eszébe.

- Nagyszombaton mindig a szülői házban ünnepel a család. Jól esik ilyenkor teljesen kizárni a külvilágot, s egy kicsit befelé fordulni, s több időt tölteni a szeretteinkkel. Nagyon szeretem ezt az ünnepet, mely egyben a tavaszt is meghozza számunkra. Minden évben az újjászületés és az újrakezdés hangulatát érezhetjük a lelkünkben. A húsvéthétfő nálunk nem egy kötelező, előre megtervezett programot jelent, hanem mindig spontán dől el, hogy szabadidőnkben éppen mihez lesz kedvünk. Én a legszívesebben egy jó nagyot kirándulnék – zárta gondolatait Katica.

Nem várja a a locsolókat

Lolának ez az ünnep az együttlétet jelenti.
- Összejön a család a nagymamámnál, finom ételeket eszünk, jókat beszélgetünk. Nem mindig lehetünk így együtt, de a húsvét remek alkalom erre – árulta el az énekesnő, aki az ünnepet szereti, a locsolókat viszont egyáltalán nem várja.

- Húsvéthétfőn elég sűrű lesz a programom, a nagymamámnál leszek a családi összejövetelen, de mellette gőzerővel próbálok az április 10-i élő koncertemre is, ugyanis a Tokio Hotel előtt lépek fel. Minden kedves Zene.hu olvasónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Elbújok a világ elől

- Nekem a húsvétról mindig a „büdös” kölnik jutnak az eszembe! – kezdi kissé viccesen Baby Gabi. - Soha nem szeretem, ha locsolnak, bár mindig ott ültem az ablakban és számoltam, hogy hányan jönnek hozzám. Vidéken nőttem fel, ezért nekem nagyon kellemes emlékeim vannak erről az ünnepről. Sőt egyszer a barátnőmmel mi is elmentünk locsolni, mert meguntuk, hogy mindig a fiúk kapnak egy csomó pénzt. Gyerekkoromban nagyon szerettem a húsvétot, de ma már inkább elbújok a világ elől.

- Azért a húsvétnak van egy másik oldala, hogy komolyan is beszéljek róla. A Jézus feltámadását ünnepeljük ilyenkor, és bár nem vagyok megkeresztelve és nem is vagyok mélyen vallásos, hiszek Istenben és hiszek abban, hogy mindig ott van, amikor nagy szükség van rá. (Egyébként szeretnék megkeresztelkedni!) – avatott be minket személyesebb dolgaiba is az énekesnő.

Várjuk a nyuszit

- Húsvét második napján a családomnál leszek Martonvásáron, és várjuk a nyuszit, na meg a locsolókat. Szerencsére nálunk ez a hagyomány megmaradt, de már régen nem olyan, mint 15-20 évvel ezelőtt – summázta Gabi.

Most már tudjuk, a magyar könnyűzene „krémje” hogyan ünnepel, rajtunk a sor, hogy esetleg saját szokásaink szerint, vagy éppen kedvenceink szavaiból ötletet merítve készüljünk fel erre a szép és mindenki számára fontos ünnepre.

- Bíró Zsolt - Kemper Tamás - Havassy Anna Katalin -

[2007.04.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még