2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
3 nap - 3 ország
A zenészek is (sport)emberek!
Tíz év, tíz érzés
Nemzetközi lemezszerződést írt alá Balázs Pali
Összefogott Kiki, Balázs Pali és a Fiesta
Bizonyosság a zene gyógyító erejéről
Megvannak az idei Fonogram díjazottak
Balázs Pali életének fontos helyszíneit látogatta meg
A sztároknál is ünnep a húsvét? - megkérdeztük őket
Eltiltották, mégis színpadra lépett
Díjazták a slágergyárost
Balázs Pali Európa szépével forgatott - képekben
Nézd meg Balázs Pali új klipjét és pontozd
Kapcsolódó Kiadványok
Balázs Pali: Nem sírok érted
Kapcsolatok
Balázs Pali

Mindenkinek nem tudok megfelelni - Őszinte interjú Balázs Palival

Először tizennégy éves korában járt Balázs Pali egy könnyűzenei koncerten a barátaival. Ez az este gyökeresen megváltoztatta a jövőbeli terveit. Küzdelmes évek vannak mögötte, de megérte, hisz munkáját platinalemezek, élő koncertek százai és több közönségsiker fémjelzi. Pali tudja, hogy mindenkinek nem tud megfelelni, ám mindig azért dolgozik, hogy egyre jobb produkcióval álljon a közönség elé.

A békési fiatalember sikertörténete 15 évesen indult, amikor középiskolás társaival elhatározták: ők is zenélni szeretnének! Elhatározásukat tettek követték, hangszereket vásároltak és megalapították - Refrakció néven - első amatőr zenekarukat. A fiatalos lendület pusztán néhány évig tartott, a zenekar ugyanis hamar feloszlott. A zenebarát ezt követően még jobban belevetette magát a gitártanulásba és a zenei életbe. Hamarosan előadóművészi vizsgát tett, s fő hivatásává vált a muzsika, majd belevágott az éneklésbe. Tizenöt évvel ezelőtt több éven keresztül különböző formációkban szórakoztatta estéről-estére az éjszakai bárok, éttermek, klubok vendégeit.

Felkeresett egy énektanárt

- A kezdetekben nem volt lehetőségem arra, hogy szakember segítségével képezzem magam, így autodidakta módon fejlesztettem a hangomat. Később felkerültem Budapestre, ekkor azonnal felkerestem egy énektanárt. Segítségével két éven keresztül heti három alkalommal zongora mellett sajátítottam el az énektechnikai dolgokat, mindezt tettem azért, hogy szakmailag színvonalasabb produkcióval rukkoljak elő – kezdte kérdéseinkre a válaszadást.

Hozzátette: A kezdetekkor nem figyeltem oda a fellépőruháimra, sem a konferálásokra és a dalok hangszerelése sem nagyon érdekelt. Azt csináltam, amit az ösztöneim diktáltak. Nem voltak külső segítségeim. Az elmúlt 10 évben sok tapasztalatot szereztem és sokat tanultam. A közönségből táplálkozom és célom, hogy folyamatosan fejlődjek. Arra is nagyobb hangsúlyt fektettem, hogy szakmailag is egyre jobbak legyenek a lemezeim. Megismerkedtem olyan emberekkel, akik a legprofibb stúdiókörülményeket tudják biztosítani – mondta Balázs Pali, mielőtt a két táncoslányát hozta volna szóba.

Kevesen gondolnák, pedig igaz, hogy az előadó 2003 októberéig 500 élő zenekaros fellépést adott, s a jubileumi buli megjelent videokazettán. Emellett ahova technikailag nem tudták elvinni az élő produkciót, oda egyedül járt fellépni.
- Nemrég eljutottam arra a szintre, hogy többet adjak a közönségnek és férfiakból is még több pozitív reakciót hozzak ki a színpadi műsorommal. Ekkor 2 táncos-vokalista hölggyel, Andival és Ritával kezdtem el dolgozni. Színpadi munkájukkal tovább emelték a műsorom színvonalát. Érdekes módon azóta több férfi van a fellépéseimen és a kolleganőim mindig nagy tapsot kapnak.

Mindenkinek nem tudok megfelelni

A lemezei a nagyközönség számára fogyaszthatóak, amit legjobban a duplaplatina, a 7 platinalemez és aranylemezek bizonyítanak. Az énekes „Az év szórakoztató zenei albuma” kategóriájában kapta meg a Fonogram-díjat, amivel feltette a koronát pályafutásának első tíz évére.

- Tíz év alatt megéltem sok szépet és jót. Voltak hullámvölgyek, olyan időszakok, amikor kettőzött erővel kellett dolgoznom. Sok helyen jártam, sok élménnyel gazdagodtam. A 2007-es év ezzel a díjjal egy nagyszerű ünnep lett - fogalmazott az énekes, akitől ezt követően azt is kérdeztük, hogyan viszonyul a negatív kritikához?

- A közönség eldöntheti, hogy szereti-e vagy sem, amit csinálok. Tisztában vagyok azzal, hogy mindenkinek nem tudok megfelelni. Meghallgatom a negatív kritikákat is és levonom belőlük a tanulságokat. Mindig arra törekszem, hogy a munkámat tisztességesen és képességeimhez képest a legjobban végezzem el. Remélem, ezzel tovább tudom bővíteni a zenémet kedvelők táborát.

Az énekes készül a tizenegyedik lemezére. A dalok készítése már elkezdődött. A korong a „Te vagy az igazi” című dallal fog indulni. A rádiók már megkapták s az előadó  nagy örömére jól fogadták az újdonságot.

- Az év elején írtam a dalokat. Januártól márciusig egy szál gitáron és zongorán születtek meg a nóták. Ekkoriban a kocsim tele volt mindenféle cetlivel, amikre különböző dalcímek voltak felírva. Először a szöveg készült el, majd perceken belül megalkottam a zenét is. A dalírás új fejezet az életemben, már a tizedik korongomra is kerültek fel saját szerzemények. Az újdonságok belülről, a lelkem legmélyéről jöttek, tükrözik azt, amilyen hangulatban voltam és amilyen gondolatok jutottak az eszembe. A legtöbb nóta ötlete utazás és séta közben jött elő.

Újra élő koncertekre készül

Nemrég Pali létrehozta élő zenekarát, a Balázs Pali Live Band-et, amivel Makón mutatkoznak be.
- Három hónapja próbálunk a hattagú zenekarommal. Dobos, billentyűs, 2 gitáros és a két vokalista felállásban először Makón játsszuk majd a legnépszerűbb nótáinkat augusztus 25-én, 20.30-tól.

Balázs Pali a színpadon érzi magát legerősebbnek, ahol legtöbbször nagy sikere van, ami nagy erőt ad arra az időre is, amikor kőkeményen kell dolgoznia a háttérben. Mert nem elég a siker, a pillanatnyi csillogás, ha egyszer a közönség a jóhoz szokott, akkor folyamatosan azt fogja követelni. Ennek a nyomásnak nem könnyű megfelelni, tudja ezt jól Pali is, ahogy azt is: neki sem adnak ingyen semmit, minden egyes tapsért, sikerért meg kell küzdenie. Jó munkát kívánunk!

- Bíró Zsolt -

[2007.08.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még