2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Groove Collective
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Groove Collective koncert
[2007. április 16.
hétfő 20:00]

Jól kezdődik a jövő hét: Groove Collective koncert a Merlinben

Az acid-jazz és a groove-os funkos zene kedvelőinek a hete lesz a jövő hét ez vitathatalan. Hétfőn 16-án mindjárt belevágunk a közepébe: New York egyik legjobb brigádja látogat el hozzzánk a Merlinbe a Groove Collective személyében.

Nem először járnak már nálunk, aki látta-hallotta őket tavaly a Debreceni Jazznapokon illetve ’98-ban Budapesten azoknak egyöntetű volt a véleménye: ide velük ismét!

Kezdetben egy vándorló tácklubhoz hasonlítottak és csak egészen laza összejöveteleket tartottak, majd 1990-ben a New York-i Metropolis Café földszintjén felforgatták a manhattani hip-hop világot. Ez volt az a hely, ahol a zenekar valóban összejött és ahol később lecsapott rájuk a Giant Step Records.

Először egy fuvolista, Richard Worth tűnt föl eredeti session-partnereivel, DJ Smash-sel és az MC Nappy G.-vel. Ez nem tartott túl hosszú ideig és jött a billentyűs Itaal Shur, a dobos Genji Siraisi és a basszusgitáros Jonathan Maron.

Közben feltünt még egy pár különc fazon: a vibrafonos-zeneszerző Bill Ware, aki a Steely Dan majd Debby Harry jazzbandájának tagja volt, - és mintegy „leereszkedett hozzájuk“ az Metropolis Café emeleti jazzklubjából, - majd a szaxofonos Jay Rodriguez, a harsonás Josh Roseman, a trombitás Fabio Morgera, az ütős Chris Theberge, majd az ausztrál keyboard-guru Barney McAll. Kikerekedett a "Collective" és a banda közönsége kezdte elárasztani a New Yorki szubkultúra elevenjébe tartozó klub mindkét emeletét.

Ezután egyenes út vezetett a világhírig, olyan előadókkal léptek színpadra, mint James Brown, B.B. King, 2Pac Shakur, Maceo Parker, Isaac Hayes, Dave Matthews, Don Cherry, Dr. John, Morcheeba, Erykah Badu, The Roots, Fred Wesley, Guru's Jazzmatazz, a Gap Band és a Pharcyde.

A Groove Collective évek óta New York legmenőbb hip-hop/cyber-dance együttese, egyéni stílusuk a funk, jazz, house, latin, r&b és sok más lélekteljes ötvözete. Tipikus „live-act“, a játékosok szeme előtt egyetlen cél lebeg: megmozgatni a közönséget és néha elgondolkodtatni azt. Bulijaikon a zene sokszínűsége dominál, egyfajta kommunikációs lehetőség azok számára, akik a ritmus, a hangzás és a felszabadult örömzenélés ünnepein jelen lehetnek és kicsit is fogékonyak erre

Külön figyelmet érdemel, hogy legutóbbi albumukat - „People, People, Music, Music“ (Savoy) - 2007-ben Grammy-díjra jelölték a Best Contemporary Jazz Album kategóriában…!

Aki nem hiszi járjon utána !
Tehát mégegyszer a helyszín és az időpont: április 16. hétfő 20 óra, Bp. V. Ker. Gerlóczy u. 4. Merlin

-Aretuska-

[2007.04.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még