2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Turné előtt Anima Sound System lemezmegjelenések
More infót! - az Anima weboldalát nézegettük
Képgalériák
Pécsi Jogász Napok - Anima Sound System (2007)
Kapcsolódó Kiadványok
Anima Sound System: Aquanistan
Anima Sound System: GipsySoundClash
Anima Sound System: Hungariam Astronauts
Anima Sound System: Shalom
Anima Sound System: We Strike!
Kapcsolatok
Anima Sound System

Jogászoknak is bejött az Anima muzsikája

Április 18-án, Pécsett, a Jogász Napokon lépett fel az Anima Sound System: kis sátor, kis színpad, hatalmas buli. A szokásostól picit eltért a fellállás: énekesnő most nem volt.... ahogy a '68 sem. Mindezek ellenére megérte elmenni.

Mivel a rendezvény ingyenes volt, hatalmas tömegre lehetett számítani. Ennek ellenére a koncertnek helyet adó sörsátorban, a tánctér nagyrészét padok, asztalok és azokon illetve mellett, alatt helyet foglaló, egyetemisták foglalták el. Pécs egyik fő vonzereje a bulizni vágyó fiatalok számára, hogy aránylag normális áron árulják a sört (persze, persze, hiszen helyben főzik).

A koncert éjfél körül kezdődött el. Az első szám az Evening in Transylvania, egy jó régi Anima szerzemény. Az egyik nagy okosság, hogy Priegerék időnként áthangszereik a zenéket, ezért egy Anima koncert sose unalmas, a régebbi számok is tudnak meglepetést okozni.

Ráadásul annyi jó zenéjük van, hogy mindig van (lesz) olyan dal, ami már nem fér bele 1 órába. Pláne, ha nem is játszanak egy órát. Ezen fellépés alkalmával is volt néhány dal, amit hiányoltam (Csillagtalan, Igaz szerelem, Ha fúj a szél, '68...stb). Ezért kell sok Anima koncertre járni.

Mo fája, börn hája

Érdekes, hogy a csapat Szigetes (Nagyszínpados) koncertjei nem olyan jók, mint az ilyen jogásznapos, kisszínpados, közel-játszunk-a-közönséghez bulik. Kicsi volt a színpad, de legalább beugrálták. Az "nagyhajú" MC srác telitalálat volt az Anima részéről. Nagyon feldobja a színpadképet, plussz eléggé be tudja pörgetni a közönséget. Nagy előny lenne, ha még esetleg a magyar nyelvet is beszélné. Persze, kell az angol, mert az nagyon világnyelv, meg így biztosan esélyesebbek is a külföldi koncertek. Nekem azért hiányzik a régebbi Anima-koncertek hangulata, mikor a mindig-mosolygós Juci énekelte, hogy "Csillagtalaaaan sötét éjjjel"...

A nyerő kombináció szerintem az lenne, ha az MC srác mellett Juci is erősítené a csapatot, de ez a vonat már elment. Erre az estére énekesnő nélkül érkeztek, ezért néhány szám alapból kiesett, néhány másikban pedig megoldották rap-betéttel a női éneket. Ez szintén nem sikerült rosszul. Az "Elég volt" című dalt például ilyen ütősnek még sose hallottam.

A kedves jogász és nem jogász résztvevők is látszólag jól érezték magukat, az egész sátor tombolt és a rááadások után még mindig hívták vissza a zenekart. Visszatérve a színpadképre: messze nem pakoltak ki annyi hangszert, mint pl a Neo a Planetáriumos koncertjén, és érdekes mód: így is elég jól össze lehet hozni a számokat. Nem kell 40 keyboard, meg 20 sampler. Hasonlóságot is észrevettem: az Anima is beszerzett egy olyasmi hangszert, mint milyet a Neo is szokott használni. Ez egy olyan szerkezet, amin a megszólaló hang paramétereit a kézmozgással lehet változtatni. Ez is elég látványos, néha elég mókás látvány. Ha nehéz ezt elképzelni, akkor katt. a galériára, ott meg is lehet szemlélni működés közben.

Nem volt nagyon hosszú a koncert, 1 óra körül már be is fejezték. Vannak jó Anima koncertek, meg kevésbé jók és néha becsúszik 1-1 - mondjuk - unalmasabb fellépés. Ez most a kifejezetten jó kategóriába tartozott. Ennél soha rosszabb koncertet.

-nagymester-

[2007.04.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még