2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Musical & Operett Talkshow vendége Bereczki Zoltán
Mészáros Árpád Zsolt : MÁZS-Szilánkok
Megjelent a  Musical&Operett Újság negyedik száma
Cikk törölve
Romeo&Juliette DVD: már dupla platina
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Musical&Operett Újság
Kapcsolódó események
Musical & Operett Talkshow
[2005. június 18.
szombat 15:00]

Friss diplomás Rómeó

Dolhai Attila volt a Musical és Operett Újság által szervezett Talkshow szombat délutáni vendége.

Dolhai Attilát kedves, szerény és elbűvölő, ezért sokan szeretik. Az Arany János utca rajongók százaival telt meg, akik már a Talkshow kezdete előtt 2 órával a helyszínen tolongtak, hogy jó helyet kapjanak a nézőtéren.

Az újság rendszeres beszélgetéseket szervez a musical és operett műfaj jeles képviselőivel. A házigazda Bardóczy Attila, akinek nevét régről ismerjük számos musical és operett szerepe folytán, mint például az Evita, a Jézus Krisztus Szupersztár, Miss Saigon, vagy a Csárdáskirálynő, és a Mágnás Miska. Közvetlen stílusával ismét remek hangulatú légkört teremtett.

Dolhai Attila pénteken vette át a diplomáját a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Gratulálunk neki! Ő az az ember, aki számtalan sikere után is ember maradt, akinek nem változtatta meg személyiségét a hírnév és aki nemsokára kétgyermekes édesapa lesz.

A show Attila készülő lemezének egyik dalával indult, mivel sokak biztatására egy önálló lemez készítésébe fogott, melynek megjelenési időpontja még bizonytalan. A lemez létrehozásában Fekete Tibor – Samu is részt vesz, aki többek között Ákos lemezén is közreműködött. Az elhangzott dal alapötlete öt éve született, olyan igazi Attilás nóta. A közönség körében osztatlan sikert aratott, valószínűleg a széles nagyközönségben sem lesz ez másképp.

Attila már gyermekkorában kötődött a zenéhez. Egy kis faluban, Ajakon nőtt fel, ahol nem volt színház, de a lagzikban boldogan figyelte a zenekarokat. Szülei elmondása szerint ezek a mulatságok mindig úgy értek véget, hogy „ Ati még mindig a zenekar előtt állt és nézte őket…”  Később felköltöztek Pest mellé. Énektanárai és osztályfőnökei meghatározóak voltak életében, sokat köszönhet nekik. Többször elveszítette hitét a zenei világban, de ők mindig segítették áthidalni a várakozás és bizonytalanság időszakát. Bíztatták, hogy igenis lehet és érdemes is zenélni és magyarul dalokat írni. Szerencsés csillagzat alatt született. Már az általános iskolában szívesen énekelt. Első nagy sikere egy ballagáson volt, ahol a Piramis együttes „ Szállj fel magasra” dalát énekelte. Már ekkor többen megjegyezték „ebből a fiúból lesz valami!”

A fentiekből egyenesen következik, hogy Attila középiskolai éveiben képesített pénzkezelői és banküzem forgalmi ellátónak tanult, de érettségi után nem érezte igazán, hogy ezen a pályán kellene maradnia. Egy osztálykiránduláson tanára bíztatta - mivel magyarból és történelemből remek eredményeket ért el, a reál tantárgyakkal ellentétben - mindenképpen tanuljon tovább. Így a szülők nagy örömére, akik már izgultak gyermekük jövőjét illetően, a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolára nyert felvételt.

Egyik reggel a kollégiumban az ébresztőként beállított rádióban elhangzó felhívásra lett figyelmes. Ez volt a Kifutó című tévéműsor, melyben a Karthago együttes Apáink útján című dalával különdíjat kapott. Karrierje ekkor elindult és azóta is szinte töretlen.

A következő lépés a Fiatalok Színháza volt, ahova statisztaként került, majd Nyíregyházán a Musical Színházban szerepet kapott a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalben. Nagy szeretettel említi Rogács László barátját, aki folyamatosan erősítette önbecsülését és elvitte őt a Rudolf szerepére kiírt meghallgatásra. Sikerült! Jött Miskolc, az Elisabeth című musical és Kerényi Miklós Gábor, aki ma a Budapesti Operettszínház igazgatója. Az ő tanácsára jelentkezett a Színművészeti Egyetemre, és akinek a mai napig hálás a folyamatosan nyújtott szakmai tanácsokért. Az egyetemen találkozott énekmesterével Bagó Gizellával, aki látta benne a tehetséget és rengeteget foglalkozott a képzésével.

Az emberek lassan elkezdtek hinni benne, ezáltal magában is jobban hitt. Másodéves korában kapta meg a Budapesti Operettszínházban a Mozart! című musical főszerepét, ami óriási kihívás volt számára, de bizonyított! Majd jött a Rómeo és Júlia. Nem kell hosszasan taglalnom, átütő siker, őrült népszerűség. Egy biztos, jelentős szerepe volt abban, hogy kishazánk népes lakosságával megszerettette a musical műfaját.

A talkshow méltó befejezéseképpen Attila meglepetéssel szolgált és az új lemez egy dalát énekelte el nekünk. 

Hagyomány, hogy a Show vendégei egy ajándékkal érkeznek a műsorba. Attila Müller Péter – Boldogság című könyvével kedveskedett. A rajongók sem távoztak üres kézzel, egy fényképet kaptak, amit a művész személyre szólóan dedikált. Türelemmel várta ki míg az utolsó fénykép is elkészül.

Reméljük hamarosan hallhatunk újabb híreket a készülő lemezről! A Musical és Operett Talkshow következő vendégéről pedig hamarosan beszámolunk!

SzilviaC

[2005.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még