Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. november 24. | péntek | Emma nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megjelent a  Musical&Operett Újság negyedik száma
Képgalériák
Bereczki a Musical és Operett Talkshowjában
Kapcsolatok
Bereczki Zoltán
Musical&Operett Újság
Kapcsolódó események
Musical & Operett Talkshow
[2005. június 5.
vasárnap 15:00]

A Musical & Operett Talkshow vendége Bereczki Zoltán

Kellemes, baráti beszélgetés keretében zajlott a Musical & Operett magazin talkshow-ja a Bliber Rendezvényházban.

Az újság rendszeres beszélgetéseket szervez a két műfaj színművészeivel, rendezőivel és készítőivel. A beszélgetések házigazdája: Bardóczy Attila színművész. Mai vendége a Budapesti Operettszínház színművésze Bereczki Zoltán volt.

Bátran állíthatjuk, hogy a fiatal és sármos Mercutio, 29 éves korára az egyik legnépszerűbb és befutott musical előadóművész Magyarországon.
Bevallom, kicsit meglepődtem a fogadtatáson. A zsúfolt előtérben gyönyörű fiatal lányok tömege fogadott, pasi egy szál sem, őket otthon felejtették, úgy gondolom én voltam az egyetlen aki egy úrral érkezett, de végül is, mi dolgozni is mentünk!  Érezhető volt az izgalom, mint egy arénában, tétje volt, nem számozott helyek vannak hanem érkezési sorrendben történik az ültetés, farkastörvények uralkodnak. Meglepő módon itt nem szivárogtak az emberek, hanem másodpercek alatt elfoglalták a lest és várták a vadat.

Bardóczy Attila bekonferálta az est vendégét és kezdődött a műsor.  Kollégám egy pillanatra hátrafordult, 130 csillogó szempár figyelte a színpadot, éreztem benne valami kis értetlenséget. Majd bejött a Művész, mire halkan odasúgta nekem, - Ja, értem. Óriási taps fogadta. Karizmatikus egyénisége, közvetlen stílusa, mindenkit lehengerel. 

A szervezők remek klubhangulatot teremtettek, a beszélgetés könnyedén indult, mint egy meghitt baráti találkozó bármelyik kávézóban, mindenki úgy érezhette, hogy ez csak neki szól.

Zoltán elmondta, hogy össze – vissza fog beszélni, mert ha belevág egy szoriba, mindig eszébe jut egy másik. Én is ilyen vagyok, de megpróbálok egy pár dolgot leírni a hallottakból.

A zene a kezdetektől ott volt az életében, már általános iskolában hegedűlt, másfél évig a Rádió Gyermekkórusában énekelt. De megtudtuk, hogy pólyás kora óta fütyül.

Kezdetben nem a tánc fele indult, de 80-as években, amikor berobbant Michael Jackson BAD-je, és megjelentek a videoklippek, ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy ezeket a mozgásokat elsajátítsa. Amíg édesanyja vasalt, ő csak gyakorolt. Később, mikor már testvérével közösen énekeltek és táncoltak, akkor figyelt fel a Mama, hogy ebből még lehet valami. A sorsdöntő megmérettetésre, amit ő "Merénylet"-nek nevezett, egy családi szilveszteri bulin került sor Várgesztesen. Előkerült a fekete kalap egy váratlan pillanatban és az addig szégyenlős, mindig csak a szűk családban szereplő fiú kénytelen volt megélni első komoly fellépését. A műsort siker koronázta, még a kalapját is bedobta a “közönségbe”. (De visszajött.)

Zoltán elmondása szerint, ez egy olyan löketet adott neki, hogy ebből nem lehet kiszállni - ezért gyorsan elment a Neumann János szakközépbe és számítástechnikusnak tanult. Viszonylag hamar, már az első héten rájött, hogy ez mégsem jó így, ezért zenekart alapított. Ez volt a Styx. A továbblépéshez úgy döntöttek, hogy mindenki zenetanárhoz megy, és mivel Zoli énekes volt az útja Toldi Mária énektanárnőhöz vezetett, aki még év közben felvette. Nemsokára a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszak hallgatója lett, és…

Még a Főiskola előtt bekerült az Elisabeth-be, lóti-futi szerepekre, tartotta a gyertyát, bolond volt a bolondokházában, halott a nyitányban, mind mindenki más a kezdetekkor. De végül Ferenc József lett, már nem kellett gyertyát tartania, jöttek a jobbnál jobb szerepek, majd ő lett a mi Mercutiónk.

Mindig tenor szerepekre vágyott, de ő bariton. Nincs szerepálma, nagyon elégedett és boldog. Ugyan szeretett volna Mozart lenni, de nem lett és a mai napig hálás a sorsnak, hogy nem kapta meg, mert hanggyilkos produkciók, amiket hosszú távon nem bírt volna.

Mindezek mellett producer, zenész, zenei szerkesztő, kiadó. Lemezt készít, mikor mások pihennek. Az ő nevéhez fűződik a 2004 nyarán kiadott Rómeó és Júlia CD, a tavaly előtti Mozart CD. (előtte depressziós volt, mert nem fogyott a saját CD-je.)

Rengeteg terve van. Nem fog csalódást okozni nekünk. De erről később, ha konkrétumok vannak, ne szaladjunk a dolgok elé, annál jobban örülünk majd. A Musical & Operett Újság következő számát érdemes lesz megvenni.

A talkshow befejezése után még maradt és nagyon szívesen válaszolt a privát kérdésekre . Rövidtávú tervei között szerepel, hogy Bereczki Zoltán Klubot csinál, élőzenekaros koncertekkel, ahol többek között a közönség belehallgathat a készülő dalokba, lehet beszélgetni, táncolni.
Az első ilyen este a Fészek Klubban lesz június 27-én este héttől.  Aki valaha halotta őt énekelni, az biztos ott lesz. Érdemes elmenni.

De ne feledkezzünk meg a kedves Dolhai Attiláról, aki a talkshow következő vendége lesz június 18-án 15 órakor.
Jegyet a 30-216-4345-összámon rendelhettek.

SzilviaC

[2005.06.06.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Basszusgitáros zenekar [2017.11.21.]
Zenekar alapítás zenekar [2017.11.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szétszedi a közönséget a Tankcsapda a klubkoncerteken - képekben
Javában zajlik a Tankcsapda...

Képekben! Queen koncert volt a Budapest Sportarénában
Bár egy fárasztó nap után indultam el...

Angyali hangok az Arénában - a Celtic Woman Budapesten énekelt
Steampunk jelmezek, street dance és hip-hop a Luxemburg grófjában
A Celtic Woman tartott teltházas koncertet az Arénában
Illényi Katica tangózott a Vigadóban - ilyen volt a Tango Classic koncert
Győrben is megmutatta a Paddy and the Rats
beszámolók még
cdbolt.lap.hu
koncert.lap.hu