2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tizenkét legendás zenekar rock ünnepre készül
A Bikini mindig tud újat letenni az asztalra
Kapcsolódó Kiadványok
Bikini: Őrzöm a lángot
Kapcsolatok
Bikini
Kapcsolódó események
Bikini lemezbemutató- és jubileumi koncert
[2007. december 5.
szerda 19:00]

Bikini: Újdonsággal jelentkezünk

Az idén huszonöt éves Bikini együttes a jubileumra elkészítette története legjobb albumát! A zenekar tagjai életük legkiválóbb formájában muzsikálva adják elő a tizenkét, a Bikini hagyományait egyszerre folytató és megújító dalt.

Az Őrzöm a lángot című album zenéjét Németh Alajos és Lukács Peta írta, a dalszövegeket D. Nagy Lajos, Nagy Feró (Beatrice), Katona László (Akela), Trunkos András (Rolls Frakció), valamint Bródy János jegyzi. Az Illés és a Fonográf legendás alakja új szereplő a Bikini-sztoriban – ez a találkozás új minőséget hozott létre.

Elgondolkodtató dalok

A lemez dalai – a Bikinire jellemző módon – egyszerre szórakoztatják és gondolkodtatják el a hallgatót. Mindezt modern megszólalással teszik, az alkalmazott XXI. századi zenei elemek tökéletesen illeszkednek a zenekar jellegzetes harmóniavilágába. A hangszerszólókat pedig nem csak a vájt fülűek élvezhetik, Lukács Peta gitár-, Makovics Dénes szaxofon- és a vendég Frankie Látó hegedűjátéka bárkit képes elvarázsolni.

- Az új lemezt eredetileg tavaly akartuk kiadni. De nem készültünk el vele. Pontosabban nem érett meg az anyag - kezdi lapunk tájékoztatását Németh Alajos zenekarvezető.

- Zenét, szöveget sokan tudnak írni, de olyan dalt szerezni, ami megérinti az emberek lelkét, ami maradandó művé válhat, nem egyszerű létrehozni. Kívülről úgy tűnhet, hogy azzal a rutinnal és tapasztalattal, amivel a Bikini tagjai rendelkeznek, könnyedén össze lehet hozni egy lemezt, ám ez távolról sincs így. Az igények évről-évre nőnek, s itt nem kizárólag a közönség igényeire gondolok, sokkal inkább a sajátjainkra.

- Mindig igyekeztünk haladni a korral, hogy az ifjabbakat is meg tudjuk szólítani - teszi hozzá a zenész. - De ahhoz, hogy a fiatalok meghallják az apák kiáltásait, az ő nyelvükön kell szólni hozzájuk. Ezért is kerülnek modern zenei elemek a dalainkba. Ezt persze nem a kényszer szülte, mi magunk is élvezzük, hogy új és csodálatos dolgokat fedezünk fel a zenében. Mindig előre kell menni. Szükség van a fejlődésre, máskülönben csak a nosztalgia marad. Az pedig nagyon kevés.

Egész évben koncert, év végén lemezbemutató

A Bikini együttes huszonötödik évében is rendületlenül turnézik, őszig több mint száz koncertet ad az ország szinte minden pontján. A műsorban a régi slágerek mellett öt új dal hallható az Őrzöm a lángot című albumról. A lemezbemutató, s egyben jubileumi koncertre december ötödikén, a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor.

- Kemper Tamás -

[2007.05.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még