2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A film hivatalos oldala
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Egyetleneim
Kapcsolatok
DJ Palotai
Beatman and Ludmilla
Membran
Modul
Ez a divat
Toy Division
Karminsky Experience
AMB
Másfél
Colorstar
Legnépszerűbb csengőhangok

DJ Palotai "egyetlenei"

Nagyszerű filmzenealbum került a kezeink közé: Nemes Gyula Egyetleneim című filmjéhez az elektronikus zene kiválósága DJ Palotai válogatta össze a zenéket. Ennek mi nagyon örülünk, hiszen számos nagyszerű szerzemény van a korongon.

Hát igen... a jó filmzene már félsiker (no nem minden filmnél, van amin már a jó zenék sem segítenek), ezt tökéletesen tudták a film készítői, ezért is kérhették fel DJ Palotai-t, hogy szerkessze meg a soundtrack-et. Ez most be is jött (persze bejött már másnak is: pl Kontroll).

A Palotai Zsolt szerkesztette kiadvány elsősorban az elektronikus zenék kedvelőinek fog tetszeni: van rajta minden, amit szeretni lehet: breakbeat, elektro, pár jazzes darab, kísérletezőbb alkotás, ugrálós-bulizós zene és hajnalban kocsiban hallgatós is. Szinte majdnem az összes szám régebbi szerzemény, vannak jópár éves track-ek is.

Beatman and Ludmilla két hosszabb, pörgősebb darabbal szerepel a lemezen. Az Inka egy telitalálat. Tökéletes filmzene (mint például a Mátrix-ban a Propellerheads - Spybreak-je - még az Isten is soundtracknek teremtette), ha jól emlékszem a film előzetese alatt is hallható. Ez az első szám: "beetetésnek" teljesen jó: belehallgatás után első gondolat: "még! ilyet még"!!!!

A lemez is egy Beatman and Ludmilla szerzeménnyel zárul: az "Amira" szintén egy jól sikerült breakbeat darab, erőteljes utazós-trances betütéssel.

A DJ Cadik féle Membran szintén két dallal képviselteti magát: egy saját szerzeménnyel és egy remix-szel. A Ladystyle nagyon ismerős volt, egy kis keresgélés után meg is lett, honnan: A Chi Recordings Dub Local című válogatásán már szerepelt a dal (Delay címmel, picit rövidebb változatban).

A másik Membran zene a Másfél egyik számára készített remix (Idegen Anyag). Na, már csak ezért a dalért érdemes beszereni a lemezt. Nekem évek óta az egyik kedvencem, éppen ideje volt már, hogy végre rákerüljön egy válogatásra. Vigyázat, az első pár alkalom után a dal belemászik az agyba, és napokig ott is fog maradni! Én szóltam...

Modul (ismertebb nevén DJ Mango) egy kisérletezősebb számmal gazdagította a lemezt. A Dreamslide című dal érdekessége, hogy az ütemek tempója folyamatosan változik (ami kb úgy hangzik, mintha akadna a cd). Bizonyára sokan idegesítőnek találnák, de legalább nem sablonos a szám. Egynek jó lesz.

Az Ez a Divat Moonsong-ja és Toy Division Budapest Resonance-a a jazzes vonalat erősítik. a Moonsong-ot ismerhetjük már néhány válogatásról (hazairól és külföldiről egyaránt). Szerintem ezen a dalon kívül is vannak jó kis Ez a Divat számok, tehát másikat is választhattak volna.... Ugyanez áll a Toy Division trackjére is: már sokszor és sok helyen hallott. Egyébként jók, meg lehet, hogy a filmhez ezek illenek jobban.

A lemez szerkeztője is képviselteti magát, igaz csak egy remix erejéig. DJ Palotai a Karminsky Experience The Hip Sheik című szerzeményére készített remixével szerepel a korongon. Jellegzetes dal, lehetséges, hogy még egy Tarantino film zenéjének is elmenne. Ez a szám sem új, még 2000 körül jelent meg az Abrak a Dubra című Palotai-mixlemezen.

Amb Romeo-járól se kell sokat beszélni: szintén egy régebbi, jól bejáratott zene. Jó választás.

A lemez végére kerültek a kevésbé elektronikus számok (szintén nem a frissesség jegyében): Másfél - Angyaltojás című dala és a Six Steeps on The Moon a Color Startól. Ezek egy picit el is ütnek az eddigi zenéktől.

Meglep viszont, hogy sem Neo, sem Kispál szám nem került a válogatásra. Ha jól tudom a filmben mindkét csapat szerepel egy-egy dallal. Ez van, sajnos a CD-knek is van max. kapacitása. Szerintem Zsolt még egy CD-t meg tudott volna tölteni ugyanilyen jó zenékkel. De érjük be ennyivel.

Jól megválogatott, színvonalas zenék jellemzik a korongot. Az se gond, hogy "picit" régebbi számokat kapunk: ezen szerzemények nagyrészét még évek múlva is hallgatni fogjuk. Ritka jó lemez ez, ha a film is ilyen jól sikerült, akkor: reszkess Kontroll!!

-nagymester-

[2007.05.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még