2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Király Linda (Linda Kiraly)

Sztárproducerekkel robbanhat Király Linda tengerentúli albuma

Kevesen tudják valójában milyen irányba mozdult el a magyar származású sikervárományos, Király Linda karrierje külföldi tartózkodása óta. Ami az információkat illeti, az énekesnő menedzsmentje nem kényezteti el a rajongókat. Kis keresgélés és a hallott információk egybegyűjtése után rá kell ébredjünk: Linda zenei ténykedése az elmúlt 1-2 évben legmerészebb álmainkat is felülmúlja.

A 2005 végén a brit Shalit Global, és az A&R Worldwide segítségével az amerikai Universal Republic-hoz szerződött R&B/pop énekesnő nemzetközi debütálását 2006 végére ígérte a kiadó, majd a következő 5 évben további két nagylemez megjelentetését tervezte. A tavaly év végi csúszás után internetes források 2007 első felére datálták a korongot, mostanra néhány webhelyen nyár végi, júliusi megjelenését saccolják a még feltehetően cím nélküli produkciónak.

A lemezt és a tengerentúli zenei elitbe újonnan belépő Lindát nem hagyja majd figyelmen kívül a nemzetközi sajtó. Ezt már most borítékolhatjuk, hiszen az albumon olyan sztárproducer gárda gyűlt össze, akiknek neve és szakmai előélete biztosíték a – legalábbis időleges - sikerre és a média kiemelt figyelmére.

Felgyorsultak az események

Hivatalos információk híján kis kutatással próbáltam felmérni mire számíthatunk Lindától és remélhetőleg még idén megjelenő szettjétől. Az eredmény meglepő, meglepően pozitív. Az események minden bizonnyal felgyorsultak Király kisasszony házatáján, akinek néhány munkatársát igyekszek ezúttal felületesen bemutatni.

A tavalyi év egyik kimagasló rádiós slágere, a „Me & U" a 19 éves R&B énekesnő, Cassie nevéhez fűződik. A dalt előszeretettel játszották a hazai állomások is. A felvétel szerzője Ryan Leslie (R-Les), a Nexselection Lifestyle Group alapítója és az R&B fősodrának egyik legtehetségesebb fiatal producere. A New York Magazin egyik cikke elárulja, hogy az énekesnő 2006 őszén két felvételt is készített albumára Ryan Leslie harlemi stúdiójában, ahol előtte a rapmogul, Diddy, vagy az R&B énekes, Usher is megfordult.

[2007.05.30.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2007.08.30. 14:26 • [4]
Az első kislemez már Magyarországon is letölthető online áruházból.
toromon 2007.07.25. 21:16 • [3]
Tisztelt gv!
Boldogan olvastam a cikket. Jó, hogy valakinek még az a fontos hogy ki milyen lemezt csinál és szerintem is fontos a tejjes gárdát megismerni, akik egy dal, vagy CD elkészítésén fáradoznak. Remélem nemsokára azt olvashatom, hogy itthon is kapható és nagy sikerrel játszák a rádiók az új dalt, dalokat.
gv 2007.06.04. 20:17 • [2]
Kedves 'schmidthoffer'!

A cikket, amihez szóltál én írtam, teljes véletlenségből találtam rá a hozzászólásodra, amihez pár sort fűznék.

Egy jó zenei cikkről teljesen más nézeteket vallunk, de egyáltalán örülök, hogy vallunk valamit. Először is az a mondatod fogta meg a szemem, amiben azt mondod: akkor lesz egy lemezből hír, amikor meghallhatjuk róla az első zenei produkciót, addig ne is írjon róla senki. Vagyis kit érdekel, hogy ki a fenével, hol és mikor dolgozik az az előadó, egyáltalán az se számít mennyi ideig dolgozik, milyen nehézségei vannak, hogy halad a munka, sőt ki a fenét érdekel, hogy az a korong napra pontosan mikor jelenik meg...majd kijön valamikor - mondod Te. Én zenerajongóként szoktam magamnak kikérni az ilyesfajta információhiányt, ezt főleg fajsúlyosnak érzem egy olyan hazai előadó esetén, akinek az országtól távol alakuló karrierjére sokan kíváncsiak.

Király Lindának nem mindennapi a hangja. Ez valóban tény, sőt az is, hogy ebből az ég világon nem következik semmi, főleg nem egy nemzetközi karrier (ha ilyet állítottam volna menten dobnám át a gerendán a hurkot). Azt azonban engedd meg nekem kérlek, hogy a tengerentúli R&B és soul zene elmúlt tíz évét szemlézve megpróbáljam leszűrni, vajon 1-1 producerrel folytatott munka mennyire teszi esélyessé az énekesnőt egy masszívabb nemzetközi sajtómegjelenésre. Hidd el, mikor ekkora neveket olvasok, ez nem is annyira nehéz. Az, hogy nem mondanak neked semmit a felsorolt nevek nem jelenti azt, hogy névtelenek, mi több hip-hop és rap rajongóként (a profilodban láttam) nem ismerésük nem túl nagy érdem, bár kétségkívül nem ez tesz egy műfaj rajongójává.

Abban igazat adok neked mindenféleképpen, hogy a cikkben rengeteg volt az adat, a név (olykor valószínűleg ismeretlen), dehát ennek az írásnak éppen ez volt a célja, ha tömény volt elnézést kérek. Idézek:
[["Hivatalos információk híján kis kutatással próbáltam felmérni mire számíthatunk Lindától és remélhetőleg még idén megjelenő szettjétől. Az eredmény meglepő, meglepően pozitív. Az események minden bizonnyal felgyorsultak Király kisasszony házatáján, akinek néhány munkatársát igyekszek ezúttal felületesen bemutatni."]]
Ez a felületesség, amit fentebb említek, ez annyira felületes, hogy én még azt gondoltam azért fognak megfeddni, mert túlságosan kiragadott személyeket és csak 1-2 általam elérhető nevet említek. Nem ez történt.:)

Köszönöm a hozzászólásodat, én komolyan örülök, ha egyáltalán ilyenről beszélhetünk, ha csak így néhány mondatban is. Várom viszontválaszodat! Ha a cikk nem fogta meg a figyelmedet, mi több utálkozva kattintottál el, ez mindössze csak annyit jelent, hogy nem neked szól.

Számomra az ilyen típusú információk érdemleges zenei információk és remélem még jópár ember számára, a produceri összetételből ugyanis világosan kiderül egy lemez zenei irányvonala, sőt várható élettartamára, fogadtatására is jó eséllyel lehet következtetni.
Írhattam volna arról is, hogy 'hopp újabb 10 kilót dobott le az énekesnő, aki hazajár fogyni' vagy 'reggel 10-kor sétáltatja kutyáját egy new york-i parkban K.L.'. Én azt mondom, aki effajta információkra kíváncsi ne zenei portált, hanem bulvármagazinokat olvasson.

u.i.: ez személyes véleményem, nem tartozok a zene.hu írói gárdájába.

Tisztelettel,
Jackson
Előzmény: schmidthoffer • 2007.06.04. 09:52 • [1] • Előzménykövetés 
schmidthoffer 2007.06.04. 09:52 • [1]
Tökjó a cikk. Egy halom név meg helyszín meg miegymás... még szerencse, hogy ez egy zenei portál, nem pedig egy lexikon vagy stúdiók helymeghatározó szójegyzéke... Mi a csuda ütött a szerzőbe? Ez egy hír??? Majd akkor lesz az, ha meghallhatjuk az első zenei produkciót a CD-ről. Akkor majd lesz értelme írni róla. Király Lindának nem mindennapi a hangja. Ez tény. Ebből viszont még az égvilágon semmi sem következik. Még akkor sem, ha a fentebb felsorolt neves (?) illetők bábáskodnak körülötte. Én speci azt se tudom, kicsodák, de ez mindegy is. Várjunk már a hírrel, amíg valóban hír nem lesz!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még