2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Jegyvásárlás a Szigetre
Kapcsolódó cikkek
Ők is itt lesznek a Szigeten: The Killers - Videóval!
Kapcsolódó Kiadványok
Madness: Dangermen Sessions Vol.1
Kapcsolatok
Madness
Legnépszerűbb csengőhangok

Ők is itt lesznek a Szigeten - The Madness!

Még 60 nap van hátra az idei Szigetig. Ismerkedj meg a fellépőkkel! Ki kicsoda a Nagyszínpadon, a WAN2 színpadon, a Hammerworldön vagy a Világzenei Nagyszínpadon?

A Madness egy angol pop-ska csapat. Legnagyobb sikereit a 80-as években érte el. A banda 1976-ban kezdett összeállni, Mike Barson billentyűs, Chris Foreman gitáros és Lee Thompson szaxofonos először a The North London Invaders néven futottak. '78-ban hozzájuk csapódott Graham McPherson énekes, Mark Bedford basszusgitáros és Daniel Woodgate dobos. Ezután változtatták nevüket Madness-re.

Minden idők legjobb házibulizenekara. A punk utáni popszíntér egyik legsajátosabb zenekara, mely angol beatzenei hagyományokból, kupléból, kabarézenékből és a jamaikai eredetű skából gyúrta össze sajátos, mással össze nem téveszthető zenei világát.

Az amerikai harmadik hullámú ska zene több képviselője is megemlítette, hogy a Madness zenéi nagy hatással voltak rájuk. Ilyen a No Doubt is.

Az 1979-ben kijött debütáló kislemez, a The Prince váratlan sikereket hozott Angliában, így aztán kiadták első albumukat One Step Beyond címen, ami már előkelő helyet szerzet magának az angol toplistán. A 80-as években a Madness Anglia egyik legnépszerűbb zenekara volt.

1980-ban kijött a Work, Rest and Play című válogatás, az év végén pedig az Absolutely. 1981-ben kiadták harmadik, Seven-re keresztelt albumukat. Ezt a rákövetkező évben követte a Rise and Fall. 1984-ben került a boltokba a Keep Moving.

1983-ban megalapították saját kiadójukat, a Zarjazz-t, ami 1985-ben kiadta a Mad Not Mad című albumot. 1986-ban banda elbúcsúzott a közönségtől, majd '88-ban négyen - Foreman, Thompson, Chas Smash és Suggs - újraegyesültek, The Madness név alatt és kiadták egy név nélküli albumot.

1992-ben a banda eredeti tagjai összeálltak pár koncert erejéig (többek között a Madstock fesztiválon is felléptek). Ezt később többször is megismételték. Suggs eközben szóló karrierjét is építgette. 1996-ban bejelentették, többször nem játszanak együtt, de '98-ban ismét útra keltek.

1999-ben boltokba került a Wonderful című album, amit 2005-ben a The Dangerman névre keresztelt korong követett.

2006-ban a csapat elkezdett dolgozni következő albumán, ami 2007-re került a boltokba. 2006 nyarán Európában és Japánban turnéztak. Buenos Airesben is megfordultak, és az év végén Angliát is végigjárták. 2007 márciusában jelent meg egy újabb kislemezük, a Sorry.

The Madness, Sziget Nagyszínpad, augusztus 10.

-nagy-

[2007.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még