2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dobrády Ákosnak egyedül is megy
Velünk ingyen mehetsz Dobrády Ákos koncertjére!
Kapcsolódó Kiadványok
Dobrády Ákos: Fekete gyémánt
Kapcsolatok
Dobrády Ákos
Kapcsolódó események
Dobrády Ákos
[2007. június 16.
szombat 20:30]

Dobrády Ákos külföldön folytatja?

Dobrády Ákos előbb a TNT-ben remekelt, most pedig szólóénekesként ér el sikerek. A bemutatkozó albuma ma is népszerű, de már készíti második lemezét. A zenész külföldre készül, ehhez egy bostoni zeneiskolát nézet ki magának. Beszélgetésünk kezdete előtt éppen zongorázott, ami mindennapos tevékenység nála.

- Készülnek az új szerzemények?
- Igen, mindennap leülök a zongora elé és játszom néhány órát, bár tudom, hogy sokkal többet kellene játszani, de sajnos nincs időm többre. Ilyenkor mindig finomítom, tökéletesítem a szerzeményeimet. Ezek egy része a 2008 februárjában megjelenő lemezemre készül.

- Úgy tudom, hogy a hamarosan a mozikban látható Vuk című alkotás egyik dalát is elkészítetted.
- Jók az információid. A népszerű rajzfilm egyik betétdalát készítetem el. Egy lassú szerelmes balladáról van szó, ami végefőcímdalként egy országosan ismert énekesnő előadásában csendül fel a 3D-s alkotásban.

- A hírek szerint egy bostoni zeneiskola könnyűzenei tagozatán folytatod zenei pályafutásodat. Mikor felvételizel?

- Úgy terveztem, hogy 2008-ban kezdem meg tanulmányaimat, de a hamarosan megjelenő új lemezem promóciója miatt ez egy picit tolódik. Egy biztos, hogy jövőre felvételizni fogok, de hogy mikor kezdem el, az egyelőre bizonytalan. Könnyűzenei-zeneszerző tagozaton szeretnék tanulni, ami 3 éves elfoglaltságot jelent. Ide a világ minden tájáról érkeznek zenészek. Az itt szerzett tapasztalatok, ismeretek mellett az életemben egy örök emlék marad a kint eltöltött időszak. Nem szeretném az itthoni dolgaimat elhanyagolni, ezért a szemeszterek között hazajövök, koncerteket és interjúkat adok.

- Mi várható a felvételin?
- A zeneelméleti kérdésekkel kezdenek, majd a zongorán különböző harmóniákat fognak meg és a felvételizőnek megkell mondania, hogy mit játszottak, milyen hangközöket tartalmaz a harmónia. Plusz egy saját dalt élőben kell eljátszani a a hangszeren Ezek alapján eldőlt, hogy ki nyer felvételt. Tudom, hogy a felvételi nagyon kemény, hosszú felkészülést igényel, de vállalom.

- Tegyük fel, hogy elvégzed az iskolát. A közönség mit fog ebből érezni?

- Remélem olyan magas szintű dalokat tudok majd írni, amivel a határontúl is megállhatom a helyem. Boldog lennék, ha külföldi rádiók játszanák a dalaimat, akár az én, vagy mások előadásában. Célom egy musical készítése, amelyben én meghangszerelem a dalokat. Ehhez kiváló alapot biztosít az iskolában szerzett ismeretek.

- A hétvégén Jászberényben lépsz fel.
- Június 16-án este 9 órától egy önálló élő koncerttel lépek fel öttagú zenekarommal a Jászberényi Szabadtéri színpadra. A bulin elhangzanak első, Fekete Gyémánt című szólólemezemen szereplő dalok, valamint a közönség által legkedveltebb TNT slágerek is.

Láthatjuk, miközben Dobrády Ákos második szólólemezén dolgozik, már lázasan készülődik, hogy másfajta terveit is megvalósítsa. Nem fér hozzá kétség: belevág a felvételibe, s ha minden jól alakul, akkor hamarosan a bostoni zeneiskola nebulója lesz. Tehetségből és elszántságból nincs hiány, úgyhogy mi sem tehetünk többet, mint sok sikert kívánunk a népszerű magyar zenésznek!

- Bíró Zsolt -

[2007.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még