2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Equilor gitárest
Látványzene gitárra – MS3 klasszikusan digitális gitárestje ma este
150koncert - másodszor
Ágnes Vanilla Ambient produkciója az IBS-ben
Robbie Williams magyar találmányt használ
Nyugalom az ámokfutásban
Kapcsolatok
Mester (MS3) Sándor
Legnépszerűbb csengőhangok

Végetér a gitárzenét népszerűsítő sorozat?

MS3 klasszikus gitárművész - a Digimpro/YourSpins zenei szoftverrendszer és fájl formátum feltalálója - harmadszor és egyben utoljára fog neki a 150koncertnek, így a három és fél éves kultúrmisszió a végéhez ér.

A 150koncert alapötlete 2003 - ban fogalmazódott meg, amikor MS3 balatonfelvidéki falvakban, templomokban adott koncerteket, olyan településeken, ahol addig még nem voltak gitárkoncertek, de általában hangversenyeket is nagyon ritkán rendeznek. Meglepő volt a fogadtatás, hiszen komoly igény mutatkozott a klasszikus gitárzenére.

Több ezren élvezték a gitárzenét

Először 2005-ben került megrendezésre a 150koncert: a Balaton körül 90 nap alatt zajlottak a koncertek. Közel hatezer látogatója volt akkor az előadásoknak, ebből legalább kétezer iskolás gyerek volt. 2006-ban már országos méretűvé vált a sorozat, a tavalyi évben április 1-től október végéig tartott a turné, amelyet tízezren néztek meg, több ezer gyerek részvételével.

„Nagyon ritka az, hogy budapesti művészek kisebb, falusi közönségnek is szívesen játszanak, ezért a koncertek alatt szinte mindenhol kitüntetett szeretettel fogadtak. A két 150koncert eredményeképpen sikerült mindenféle elitista művészi allűrömet levetkőznöm. Az motivál mindössze, hogy szép hangokat játsszak, játék közben jól érezzem magamat és semmilyen szakmai szempontnak nem kívánok megfelelni, ha egyáltalán vannak ilyenek. Tavaly Györgytarlón a koncertem után odajött hozzám egy 50-es, cserzett arcú férfi és azt mondta, hogy szeretne ő úgy villanytszerelni, ahogyan én gitározom. Ennél őszintébb és lelkesebb dicséretet még sohasem hallottam...” - mondta el a művész. „A turné célja nem változott: a klasszikus zene, ezen belül is a klasszikus gitárzene lehető legszélesebb körű elterjesztése - minden korosztálynak.” - tette hozzá MS3.

Június 23-án indul a harmadik sorozat

A nyughatatlan gitárművész az idén nyáron is nekiindul a 150koncertnek: regionálisan közel egy év alatt 150 koncertet ad Magyarországon, Erdélyben és a Felvidéken is játszani fog, a sorozat június 23-án Szentkirályszabadján a Római Katolikus Templomban és Zircen a 'Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat' keretében kezdődik.

A www.150koncert.com oldal 2005-ben indult, azóta nyomon követhetjük MS3 mindennapjait blog formájában. Az oldalon hamarosan videó-blog is indul, de már jelenleg is letölthetőek MS3 tavaly készült videói és elindult az angol nyelvű blog is az http://ms3music.blogspot.com címen. MS3 videóiból összesen 10,000 letöltés történt eddig.

- Bíró -

[2007.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még