2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Robert Plant
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Robert Plant
[2007. július 10.
kedd 20:00]

Led Zeppelin énekese hazánkban koncertezik

Akik azt gondolják, hogy tudják mi vár rájuk július 10-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, tévednek. Robert Plant esetében csak egy biztos: minden várakozást felülmúló élményben lesz részük a rajongóknak.

Az 58 éves trubadúr a pályafutása során – a Led Zeppelin énekeseként, majd mint szólózenész – változatos, ihletet adó forrásokat csapolt meg, olyan globális zenei stílusokat, amelyek az idők kezdete óta jelen vannak: skót és angol népzenei hagyományok, amerikai blueszene, korai rock & roll, pszichadelikus rock és dzsessz, de nem maradhat ki a felsorolásból az arab, a marokkói, a nyugat-afrikai és az indiai zene sem.

Kilenc szólóalbumot követően Plant még ma is olyan nyughatatlan, kalandvágytól fűtött lélek, mint szólókarrierje kezdetén, éppen negyedévszázaddal ezelőtt volt.

Amikor a zene megérint

A rock & roll fő mozgató ereje az élő fellépés. A stúdiófelvételek nagyon magával ragadóak lehetnek, és az élő albumok is képesek megörökíteni az összmunkát, de semmi sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor a zene megérinti a közönséget.” - meséli Robert, aki öt évvel ezelőtt nem tudott úgy kitörni, mint egy vulkán. Ma pedig az a sajátos sikoly úgy tör belőle elő, mint aki 26 évvel a Zeppelin felbomlása után végre önmaga lehet még pedig úgy, hogy már senki sem beszél nosztalgiáról. A rock isten újjászületett!

Elképzelhető, hogy csak néhány koncertet lezavarsz, hogy a lemezkiadó kedvében járj, és utána visszatérsz a kis erődítményedbe. Vagy mindenütt otthonra lelsz a helyiek társaságában.” - zárja gondolatát a Led Zeppelin egykori óriása.

Klasszikusok is felcsendülnek

Természetesen Led Zeppelin-klasszikusok is fel fognak csendülni a budapesti koncerten, de egy kissé új köntösben. A Black Dog című dal jól példázza, hogy Plant képes a múltját úgy felhasználni, hogy az mindenki számára befogadható legyen, anélkül, hogy megtagadná a múlt örökségét. A klasszikus textus újraalkotásáról van szó. Elhagyva a fémes hangzást a dal lecsupaszítva, a régi dal szellemiségét meglovagolva él tovább. Van benne egy olyan csavar, ami leginkább az angol népzenei hagyományokat idézi.

Plant tavaly megígérte, hogy lesz még folytatása az akkor elkezdett turnénak. Sokan attól tartank, hogy a Led Zeppelin egykori frontembere sohasem lesz olyan lenyűgöző formában, mint most. Akik azt gondolják, hogy tudják mi vár rájuk július 10-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, tévednek. Robert Plant esetében csak egy biztos: minden várakozást felülmúló élményben lesz részük a rajongóknak.

- Naszály Gy. / Kemper T. -

[2007.06.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még