Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 7. | kedd | Herman nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Robert Plant
 
Legutóbbi kiadványok
Nine Lives (2006)
Now and zen (1990)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Jimmy Page visszatérést tervez 2010-re
Lil Wayne és Robert Plant az idei Grammy győztese
Az új Rock 'N Roll királyok - Zorall
Arthur Király mikrofonnal - Robert Plant
Elhunyt a kiváló dobos
     
 
Robert Plant
Születés dátum: 1948. augusztus 20.
Aktív kapcsolat: Led Zeppelin (énekes)
 
     

Robert Plant

A Led Zeppelin egykori frontembere édesapa és nagyszülő. Minden további nélkül megtehetné, hogy visszavonul angliai birtokára, Wiltshire-be, és hobbijának, a teniszezésnek él. Ám a legenda folytatja a turnézást, és továbbra is kiélvezi a színpadon eltöltött idő minden percét. Él a legenda adta lehetőséggel, és mindig a legjobb zenészek közül válogat.

Szólókarrierjének elején, még a Led Zeppelin előtt, 1966-ban csak egy cél lebegett a szeme előtt: felnőni a feketék hangzásvilágához – az 50-es évek feketezenéjéhez. (Az első kislemeze a Rascals: You Better Run című dalának feldolgozása volt, ami helyet kapott a Sixty Six to Timbuktu [2004] című válogatásalbumon is.) Még most is élvezi a kísérletezést, a felfedezést; kedvenc stílusainak és hangjainak ötvözését: az 50-es évek doo-wopja, a Mississippi-delta blueszenéje, az egyiptomi és észak-afrikai népzene.

Robert Plant pontosan negyedévszázaddal ezelőtt, 1982-ben lépett először színpadra a Led Zeppelin feloszlását követően. Ekkor már túl volt két pályafutáson: a Zeppelint megelőző és a Zeppelin-korszakon. Ám következett a harmadik fejezet. Akkoriban a Led Zeppelin nem volt olyan legendás, mint most. Vagy talán mégis, de az idő tájt még élt a zenekar. Azt gondolta, hogy ki kell szállnia ebből az egészből.

A 2006 novemberében kiadott Nine Lives (Kilenc élet) című összeállítás egy szakasz lezárását jelenti. A nyolc szólólemez és a Honeydrippers nevű formációval felvett album a kreatív hullám meglovagolásának végét, a metamorfózis beteljesedését jelenti.

A kilenc CD kilenc különböző pillanatot ragad meg; kilenc erőtől duzzadó, mindent elsöprő pillanatot, ami olykor visszafogott, időnként fásult, máskor pedig kacérkodó. Ám mindegyik újszerű és friss volt a maga idejében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy őt sohasem lehetett beskatulyázni, a zenéjét valamiféle Plant-hangzással azonosítani, és a zenésztársai is folyamatosan cserélődtek.

Robert Plant gyakorlatilag feltalálta azt az énekstílust, amit ma a hard rockkal azonosítunk. A lehető legeredetibb énekesek egyike. Sajátos sikolyai, életerős éneke olyan egyedi, mint Elvis stílusa. Azonnal beazonosítható. A Zeppelin élőben sokat merített Elvis korai fellépéseiből. A Zeppelin a nyersességet, a közvetlenséget testesítette meg; azt az időszakot, amikor a rock még hamvas volt.

[2007.04.03.]

Kiadványok
stúdió
Robert Plant: Now and zen (1990)Robert Plant: Nine Lives (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még