2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További képek az előadásról
Kapcsolatok
Medveczky Ilona
Somló Tamás
Locomotív GT (LGT)
Karsai Zita
Kováts Gergely Csanád
Táncképek
Tánchírek
Kapcsolódó események
LGT Táncképek
[2007. június 27.
szerda 21:00]

Medveczky és Somló összekapott a pénzen

Talán ez volt a legemlékezetesebb momentuma a nagy hírveréssel beharangozott LGT Táncképek koncertnek.

Az üzletembereket alakító Medveczky Ilona és Somló Tamás sztárhoz méltón - drága motoron illetve autóban - bevonul a színpadra, ünnepelteti kicsit magát, majd szimbolikusan tárgyal, szimbolikusan verekszik egy kicsit a pénzért, végül fürdőzik a záró taps során learatott sikerben.

A Margitszigetre szerdán kikerülhetett volna a megtelt tábla, hiszen szinte mindenki kíváncsi volt a nem mindennapi csinnadrattával beharangozott táncos darabra. Együtt lépnek színpadra a Szombat esti láz sztárjai, Medveczky Ilona és Somló Tamás a konkurens tévécsatorna Megatáncosaival, Karsai Zitával és Kováts Gergely Csanáddal, sőt az Operaház táncosai közül Bajári Leventét és Keveházi Krisztinát is sikerült a változatos szereposztásba belekeverni a zenét (felvételről) szolgáltató LGT mellé.

Izgatott helykeresés az elején

Az esti programba belefér még némi sorbanállás, izgatott helykeresés, majd kis várakozás után kialszanak a nézőtér fényei, és a csillagos égbolt alatt elkezdődik a darab. Felcsendülnek az LGT jól ismert régi számai, melyekre az első felvonást Jurányi Patrick koreografálta. Előadja a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola növendékei. A csillagok kíváncsian szemlélik az ifjú táncosok alakítását az égbolton. A szervezők szóltak, hogy a sztárok csak a második felvonásban lesznek.

Talán a sajtónak korábban is szóltak, mert nem képviseltetik magukat túl nagy számban. Celeb eseményen többen szoktak forgolódni, de végülis van még idő....aztán persze következik a felismerés. A nagy bulvár felhajtás már megvolt az előzmények kapcsán. A sztárok színpadra lépnek, és azt együtt teszik, majd hogy felkészülnek. A fellépésben már csak az igazán érdekes, ha valakit baleset ér....de Somlónál már az sem újdonság, hova tovább? Talán a közönség is sejthet valamit, mert sok helyre csak a második felvonás után érkezik néző....akad akinek még ekkorra is nehezére esik pontosan jönni. Vannak viszont akik ekkor kezdenek csak távozni, pedig a sztárok még hátra vannak.

Elkezdődik a második felvonás. Sárközi Gyula koreográfus munkája a Miénk ez a cirkusz címet kapta. Találó cím, és aláfestő dal egy bulvártáncdarab számára. Az egykori zenész múltú Somló elegáns öltönyben begurul egy motoron, tesz két kört, hogy jól megnézhesse a közönség, hiszen ezért jött, majd megjelenik Medveczky Ilona is egy dívához illő tűzpiros kocsiban. Kezdetét veszi az üzleti tárgyalás, sziporkáznak a gesztusok, Medveczky elnyom egy állóspárgát, majd a darab átmegy szatirikus akciókrimibe, a felek egymásnak esnek mindenki a táskára hajt, amiről ki se derül, hogy mi van benne...

Medveczky kiütéssel győz

Medveczky Ilona kiütéssel győz, és kegyelmet gyakorol. Mire felocsúdunk, már Karsai Zita libeg a színpadon hol szólóban, hol duettet táncolva. Feltűnik még néhány sztár. Kováts Gergely Csanád és Kovács Zsolt bugit jár a zongorán, a szociálisan érzékeny koreográfus Sárközi Gyula, pedig Detvay Zsuzsával hajléktalant alakít. Romantikus párosuk végül a drogost alakító Rókusfalvy Lilivel kiegészülve boldog családdá szelidül a nagy egymásratalálásban, és bekapcsolódik a tánckar, jöhet a finálé meghajol a tánckar, reflektor fényben fürdőzik még egy kicsit a sztár csapat.

A közönség persze ekkor már a kijárat felé sorol. Nem szokás a finálét végig várni. A ruhatárnál nyáron nem kell sorban állni, de a kijutás éppen elég kihívás a tömegben, főleg a bejutás kalandjai után.

- Völgyi Attila -

[2007.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még