2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Lovegun egy magas ház tetejéről ugrott le
Furcsán kezdődött a Wigwambéli Rock and Roll
Töltényt cserélt a Lovegun
Képgalériák
Lovagun: "Az élet szép" klipforgatás képei
Kapcsolódó Kiadványok
Lovegun: Love & roll
Kapcsolatok
Lovegun
Legnépszerűbb csengőhangok

Királylány legyek vagy rockénekes?

Örök dilemma kislányok számára. Ezt dolgozza fel a Lovegun együttes immár második klipjépen, mely a nemrég debütált nagylemezen hallható “Az élet szép” számra készült. Itt mutatkozik be a Roxx69-ből átigazolt Gróf Pisti is.

- Úgy gondoltuk, hogy egy kicsit önirónikus dalt hozunk napvilágra, ami azért vidám, hiszen az élet szép… - mesélte Noa a forgatás egyik pihenőjében - A szám úgy született, hogy amikor ZZ megírta a dalt, és elém tette, hogy tegyek hozzá szöveget akkor az életemből jutottak eszembe felvillanások. Tulajdonképpen az egész arról szól, hogy mindenki szeretne álomvilágba menekülni, pedig az is jó ami most van – az élet szép. Vannak ez életemnek italozós felvillanásai, vidámabb, borongósabb jelenetek egyaránt. Kivicceltem magamat, az életemet. Leventével nagyon jó együtt dolgozni, Levente egy zseni. A Caligula klán című darab, amit ő csinált, pont azt a modern világot tükrözi, amilyet én szerettem volna a kliphez. Úgy gondoltam, hogy ezt ő pont meg tudja csinálni. Előadtam ötleteimet, amiket ő megfésült, majd ketten eljöttünk Nánási Palihoz, mert ő az aki meg is tudja valósítani amit mi elképzeltünk.

Huszonöt számot tanult meg egy hét alatt

Gróf István az új tag az együttesben. A Lovegunnal való kapcsolata már régi, hiszen Szityóval 15 évvel ezelőtt is együtt zenélt a Stallion és az Idols zenekarokban. Most, hogy előző zenekar a Roxx69 szünetel, éppen a Lovegunt erősíti. Az együttest már az elejétől kezdve ismeri, rendszeres koncertlátogató volt, tehát a számokat már ismerve, csak be kellett gyakorolnia a repertoárt. Egy hónap alatt azért “zsebében van” majd 25 szám…

A video elkészítésének oroszlánrészét tehát Kárpáti Levente vállalta magára, Nánási Pál világítástechnikai zsenialitásával ötvözve, aki a fénytechnika cuccot igazgatta. Az együttes háttércsapatában ismét találkozhatunk Herczeg Zoltánnal, aki a ruhákért volt felelős.

- A Lovegun managere, régi barátom – kezdte mondandóját Kárpáti Levente, a rendező – Rajta keresztül ismertem meg az együttest úgy két hónapja. Így merült fel a közös munka gondolata melynek első lépése ez a klipforgatás. Második lépés lesz, hogy az én színdarabomhoz csinálunk egy videót aminek a zeneszerzője szintén Kárpáti Zoli lesz – a rokonsági fok a névrokonságban kimerül - majd pedig egy musical fog készülni, ahol a zenekar működik közre és ZZ fogja írni a muzsikát. Ehhez a kliphez a manager és a producer választotta ki a dalt, a képi világ pedig részben az én, részben pedig Noa – aki civilben grafikus – munkája. Így raktuk össze a tervet, és Nánási Pali koordinálja az egésznek a vizuális világát - és nagyon jól, ahogy így elnézem.

- Nagyon jó érzés, hogy nem én rendezem a klipet, hanem azt csinálhatom amihez igazán értek, a világítást és a képalkotást. – ha már a “fénymestert” ennyien említették, őt is megkérdeztem, milyen érzes nemrendezni - Ez sokkal közelebb áll a szívemhez. Azért vállaltam be – és még fogom is – zenei klipek rendezését, mert ez azért viszonylag egyszerű, nem kell olyan nagy ívű dolgokon gondolkozni, mint egy nagyfilmnél. De ez nekem így nagyon jó, mert jobban tudok egy dologra figyelni. Én forgatom, és én is fogom vágni.

Számítógép aggyal gondolkozik

Azt azért tudni kell, hogy Nánási Pali számítógép aggyal gondolkozik, azaz mindenben a gép segítségét veszi igénybe, ennek ellenére az opusz egyik snittjét, ami ordítja, hogy mennyire egyszerű lenne számítógéppel megoldani, inkább lámpákkal, tükrökkel, emberi időzítőkkel képezi le meg, és ettől lesz szép és hihető. Ez az igazi fényépítészeti teljesítmény. Nem is két percig tartott a pár másodperc felvétele…

A dalhoz a hátteret a Zrinyi katonai kollégium diákjai adják, akik vagy már régebb óta ismerik a zenekart, illetve sokan a legutóbbi kollégiumbeli koncert hatására szerettek bele a zenekarba, és örömmel vállalták kidolgozott testek hátterének szerepét. A rájuk kent festék persze mindent megfogott amihez csak hozzáértek, így Noa orrát is.

A Lovegun a nyáron folyamatosan koncertezik, mennek Rockmaratonra, terveznek két meglepetésturnét, több utcafesztiválon is részt vesz, lesznek unplugged előadások, tehát tessék eljönni és megnézni, meg sok pénz dobni a kalapba, hogy a következő klip is elkészülhessen…

SirOesh

[2007.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még