2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újra itthon a Jekyll és Hyde
Rockmusical készül Az aranyemberből
Hirtelen le kellett állítani a Jekyll és Hyde próbáját - mi történt?
Eljött Jekyll és Hyde órája
Képgalériák
Jekyll és Hyde - Margistszigeti képek
Kapcsolatok
Tunyogi Bernadett
Molnár Szilvi
Musical Színház
Molnár László
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Jekyll és Hyde
[2007. július 20.
péntek 20:00]
Jekyll és Hyde
[2007. július 21.
szombat 20:30]

Jekyll és Hyde útra kel…

Múlt hét csütörtökön és pénteken, Molnár László és csapata, a Musical Színház, nagy sikerrel varázsolta újjá néhány évvel korábbi bemutatóját, s Dr. Henry Jekyll története újra lázba hozta a musicalek rajongóit.

Két sikeres, remek estén van túl a három év után, poraiból feltámadt „Jekyll és Hyde” produkció. Molnár zseniális alakítása mit sem vesztett varázsából, akárcsak Tunyogi Bernadett fényesen csengő hangja. Profik mindketten és szinte hiba nélkül képesek estéről estére teljesíteni. Molnár nagyszerű baritonja önmagában is kincs, de ezt még megfejeli azzal, hogy kettős szerepének megfelelően, két hangszínben is képes énekelni. Korunk musical irodalmának egyik legjobb bariton főszerepe ez és Molnár ki is használja a lehetőséget. Szubjektív persze, de a másik igen fontos bariton szerep, a Nyomorultak Jean Valjean-ja, melyet Molnár Lászlónak szintén volt szerencséje eljátszani Győrben, 2001-2002-ben.

A darab díszletezése egyszerű, virtóz táncjelenetekre sincs szükség. Kicsiben, egyszerűen működik minden, mégis erős, hatásos előadás. Ahogy hat éve kitalálták, úgy jó most is.

Új beállóként a Lucy-t alakító Molnár Szilviának volt a legnehezebb dolga. Janza Katát pótolni nem egyszerű dolog, s nehéz is elvonatkoztatni a ma már kultikus musical CD felvételén megszokott hangzástól. Molnár Szilvia hangja gyökeresen más karakterű, mint Janza Katáé, máshol szól a legszebben, máshol nyílik meg, rockosan rá is reccsent időnként egy rafinált frazírozásra. Kétség kívül más a hatása és másként is szól együtt Tunyogi csilingelő szopránjával. Aládolgozik Emma fénylő szólamának, alapot teremt, amiről az el tud rugaszkodni. Tunyogi Bernadett pedig el is rugaszkodik és száll fel a magasba. Molnár Szilvia alakítása próbáról próbára, előadásról előadásra erősödik, ahogy magáévá teszi a szerepet. Biztos vannak fanyalgók, akik nem tudnak megbarátkozni a változással, pedig érdemes odafigyelni rá.

A Nyírségbe mennek

A produkció végzett a Margitszigeten, két előadás jutott Budapestnek ezen a nyáron. Felkerekednek és meg sem állnak a Nyírségig. Július 20-21-én a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon látható a darab. Budapestről nézve persze nincs közel, a nyugati határszélről nézve meg egyenesen a világvége, de azok, akik lemaradtak róla a Margitszigeten, kerekedjenek fel, mert ezt a darabot látni kell! Jelenleg is folynak tárgyalások további nyári előadásokról, de még semmi nem biztos. Lehetséges, hogy ennyi adatott erre a nyárra, ne maradjon le róla senki!

Elgondolkoztató, hogy ez a produkció befogadó színház nélkül van, múlt századi vándor társulatokat idézve próbál talpon maradni. Nagyon nagy kár, hiszen az előadás készen van, nincsenek rettentő színpadtechnikai igényei, a Musical Színház rendelkezik a szükséges fénytechnikával, egész egyszerűen egy alkalmatos játszóhelyre lenne szükség és akkor egész évben élvezhetnénk a varázst. Óhatatlanul is felmerül a Rock Színházzal kapcsolatos párhuzam. Az a legendás műhely, mely nagyságrendeket emelt a magyar musicaljátszás színvonalán, másfél évtizedig tengődött állandó játszóhely nélkül.

Végül az is pecsételte meg a színház sorsát, hogy nagy játszóhely iránti vágyukban kibérelték a Vígszínház rekonstrukciója alatt használt színházsátrát, aminek bérleti díja tetemes eladósodásba taszította az intézményt. Az otthonteremtésért vívott küzdelem megpecsételte a színház sorsát. A Musical Színház ennél okosabb. Három éve átálltak nyári üzemmódra, a szabadtéri játszási időszak hasznosítására. A nézők szemszögéből vizsgálva, ez nagyon szomorú. Több olyan kész darabjuk is van, mely elférne napjaink színházi kínálatában. A Jekyll bizonyosan. Nincs valakinek kéznél egy színházterme?

Jakab Szabolcs

[2007.07.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nagyM 2007.07.19. 13:49 • [1]
Jók nagyon a képek! gratula :D mivel csináltad?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még