2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Asian Dub Foundation beveszi az északi partot
A zenei sokszínűség ázsiai mesterei
Zene és nyaralás, mert a vakáció mindenkinek jár
DJ-verseny és fellépési lehetőség
Zenei csemege Sziámival és Szakcsival
Kapcsolatok
Asian Dub Foundation
Freq Nasty
Dillinja feat. Mc Skibadee
Dog Eat Dog
Kapcsolódó események
BalaTONE Fesztivál
[2007. július 18. - 22. ]

A múlt és a jelen találkozása Zánkán: BalaTONE Fesztivál

Épphogy véget ért az egyik fesztivál a Balaton déli partján, máris kezdődik egy másik az északin! Kedves fesztivál-látogatók: egy szavuk sem lehet a választékra! Csütörtöktől beindul a BalaTONE fesztivál a zánkai úttörőtáborban: Asian Dub Foundation, Dog Eat Dog, Dillinja és Freq Nasty vs. Kádár, Castró és Gandhi.

Igazi különlegességnek ígérkezik a héten kezdődő tóparti fesztivál, melyeknek helyszínéül a zánkai úttörőtábor területét választották a szervezők. Bár a rendezvény már 18-án megnyitja kapuit, a zenei programok csak 19-én kezdődnek. De nem csak a koncertek miatt érdemes Zánkára utazni, hiszen számtalan lehetőség nyílik a sportolásra (strandröplabda, strandfoci) és a szabadidő hasznos eltöltésére (túra, kerékpározás) is.

Balatoni nyár - megzenésítve


A zenei felhozatalra sem lehet panaszunk, hiszen a külföldi "nagy nevek" mellett a teljes magyar zenei paletta képviselteti magát: lesz KFT, Tankcsapda, Zanzibar, Kispál, exkluzív Sziámi - Szakcsi Lakatos Béla örömzenélés Sziámi Jazz néven, Irigy Hónaljmirigy, Bikini, PASO, Ladánybene, Neck Sprain, The Moog, a Red Beach Boutique-on pedig a legjobb elektronikus tánczenék pörögnek majd 4 napon keresztül. Egyszóval mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző stílust, helyszínt, koncertet.

Szerdán ismerkedés, csütörtökön pedig indulhat a buli!

Szerdán (18-án) a Red Beach Boutique, Malátabár és Unicum Next programhelyszínek indulnak be, a többi helyszínen csütörtökön kezdődnek a koncertek. Tehát csütörtökön érkezik Martin Wheeler úr, akit Vector Lovers-ként ismer a világ. Ő a lemezek helyett a laptopjából és mindenféle kütyüjéből varázsolja elő a hangokat, melyek elszállós, ambientes, electrós zenékké állnak majd össze.

Pörgés a dzsungelben - Asian Dub Foundation

A pénteki nap már erősebb felhozatallal kecsegtet: a Café elnevezésű helyszínen a jungle (egyik) királya, a brixtoni Dillinja (Karl Francis) pörgeti majd a durvábbnál durvább lemezeket. A gitárzenék szerelmeseinek sem kell beérni külföldi fellépő nélkül, hiszen a DeWalt sátortban lép fel az amerikai rock-punk-rap banda, a Dog Eat Dog.

Az est legnagyobb koncertjének pedig az londoni Asian Dub Foundation fellépése ígérkezik, melyek már bebizonyították a magyar közönségnek, hogy megfelelően ki tudnak fárasztani bárkit. Pörgős jungle, elszállós dub, kemény odamondogatás...ezeknek a keverékére lehet majd számítani.

A szombati napon érkezik a Balaton északi partjára az új-zéland-i raszta, aki magát Freq Nasty-nek nevezi. Elsősorban breakbeat-re számíthatunk, de nem az unalmasabb fajtából, hiszen az úriember tökéletesen keveri a tört ütemeket más stílusokkal: a garage, a house, a hiphop és a dub elemeivel teszi még érdekesebbé a szettjeit.

-nagymester-

[2007.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még