2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Asian Dub Foundation
 
Legutóbbi kiadványok
Punkara (2008)
Time Freeze 1995/2007 – The Best Of (2007)
Time Freeze 1995/2007 – The Best Of - CD 2 (2007)
Tank (2005)
Enemy of the Enemy (2003)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Asian Dub Foundation: Community Music (2000)
Asian Dub Foundation: Rafi's Revenge (1998)
Asian Dub Foundation: Facts and Fictions (1995)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Asian Dub Foundation (press)
Asian Dub Foundation a BalaTone-on
Kapcsolódó cikkek
Asian Dub Foundationnel búcsúztatják az EU-elnökséget a VOLT-on
Asian Dub Foundationre bulizhatnak a gólyák az ELTE-n
Iggy Pop az Asian Dub Foundationnak megengedte
Paul van Dyk, Prodigy Magyarországon, azaz egy csokorban 2007 legnagyobb elekronikus eseményei
Becsöngettem, nem jöttél ki: felrúgtam a kukát - a Balatone második napjáról jelentjük
     
 
Asian Dub Foundation
Megalakulás: 1993.
Web: http://www.asiandubfoundation.com
 
     

Asian Dub Foundation

Az Asian Dub Foundation egyedi hangzását a kemény ragga-jungle ritmus, az indo-dub basszus, és néhány - szüleik gyűjteményeiből szereztek - tradicionális hangszernek a keveréke teszi izgalmassá. Az 1998-as Rafi's Revenge című albumot Mercury Díjra is jelölték.

A banda '93-ban alakult, az Identical Beat című dokumentumfilmből nőttek ki magát. A Londonban lévő Community Music nevű szervezetnél Dr Das (basszus) - aki zenei technológiát tanított - összeállt egy tanítványával, a 14 éves Deeder Zaman rapper-rel és a jogvédő DJ Pandit G-vel. A következő évben Steve Chandra Savale, becenevén Chandrasonic, gitáros is csatlakozott. Sun-J 95-ös bekerülésével lett teljes a csapat.

1995-ben ki is jött debütáló albumuk, a Facts and Fictions, ami az anyaországban nem lett nagy siker, ugyanakkor a kontinensen az ADF bőségesen kapott lehetőséget, hogy turnézzon, és fejlessze előadói képességét. A szöveg és a mondanivaló széles körben hallgatókra talált: a második albumukat, a R.A.F.I.-t a Virgine France adta ki 1997-ben. Az ezt követő évben pedig megjelent a R.A.F.I's Revenge, mely az előző lemez átdolgozása.

A brit média csak '97-ben figyelt fel a csapatra, amikor a Primal Scream-mel közösen turnéztak. Egy kislemezt is megjelentettek közösen Free Saptal Ram címmel.

1998-as esztendőt többnyire turnézással töltötték: felléptek Angliában, Európa szinte minden országában és Japánban is. A Beastie Boys mutatta be őket Amerikában, ahol meglepően nagy sikerük volt.

Az ADF erőteljes jelenlétével sikerült lebontani néhány sztereotípiát az ázsiai zenészekről, illetve magáról az ázsiai emberről. Elismerésként '98-ban megkapták a BBC Asian Awards-ot.

1999-ben végigturnézták az USA-t és Kanadát. A harmadik albumuk – a Community Music - 2000–ben jelent meg. Ebben az évben Deeder Zaman elhagyta a bandát, hogy csatlakozhasson egy polgárjogi szervezethez. 2001-ben Brazíliában már új felállásban játszottak.



Eljöttek a London Records-tól, 2002 májusában pedig leszerződtek a Virgin France-hoz. Ebben az évben újból körbejárták az öreg kontinenst, turnéjukat kiterjesztették Kelet-Európára is.

2003-ban kiadták az „Enemy of the Enemy” című lemezt, mely a legkelendőbb albumuk lett. A korong tartalmazta a ”Fortress Europe” című számot, ami támadta az európai bevándorlási szabályokat. A másik kislemez erről az albumról a „1000 Mirrors”, melyet Sinéad O'Connor-ral együttműködve készítettek el. Ebben az évben adták legnagyobb koncertjüket, több, mint 100 ezer ember előtt játszottak a franciaországi Larzac-ban.

2006-ban Dr Das bejelentette távozási szándékát az ADF-ből, az ok, hogy több időt akart szentelni a tanításnak és a saját zenéjének. 2007 tavaszán megjelent a csapat best of-lemeze Timefreeze címen. A kiadvány tartalmaz egy bónusz CD-t ritka remixekkel és élő számokkal. A régi énekes (Deeder Zaman) is feltűnik egy dal erejéig.

2008-ban pedig kiadásra került az ADF 6. stúdióalbuma, a Punkara.

Albumok:

Válogatás:



-nagymester & zsu

[2007.03.04.]

Kiadványok
stúdió
Asian Dub Foundation: Facts and Fictions (1995)Asian Dub Foundation: Rafi's Revenge (1998)Asian Dub Foundation: Community Music (2000)Asian Dub Foundation: Enemy of the Enemy (2003)Asian Dub Foundation: Tank (2005)Asian Dub Foundation: Punkara (2008)
válogatás
Asian Dub Foundation: Time Freeze 1995/2007 – The Best Of - CD 2 (2007)Asian Dub Foundation: Time Freeze 1995/2007 – The Best Of (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még