2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az összeesett énekesnő érdekelte a legtöbb olvasót
Képgalériák
Depresszió-koncert a BalaTone Fesztiválon - 2007
IHM-koncert a BalaTone Fesztiválon - 2007
KFT-koncert a BalaTone-on - 2007
Kapcsolatok
KFT együttes
Depresszió
Irigy Hónaljmirigy (IHM)
Kapcsolódó események
BalaTONE Fesztivál - csütörtök
[2007. július 19.
csütörtök ]

Lefejellek köcsög!! - a BalaTone partjáról jelentjük

Újabb hét, újabb fesztivál! A csütörtöki nappal kezdődött el csak igazán a BalaTone Fesztivál Zánkán. Az első napra amolyan családi programot állítottak össze a szervezők: a KFT és az Irigy Hónaljmirigy volt a Nagyszínpad fő attrakciója.

Igazi száraz forróság. Ez jellemezte a napot a legjobban. Amire beértünk a helyszínre, kiváltottuk a jegyeket, felállítottuk a sátrat, félig felfújtuk a matracot, addigra már csak egyetlen dologra tudtam gondolni: Balaton!!!

Minden rendben is volt: otthon hagytuk az összes ruhát (fürdős cuccal együtt - természetesen). Gyorsan szereztünk cuccokat (nem loptuk, vettük) és jöhetett is a kötelező felfrissülés. A víz szuper, az életkedv is visszatér. A helyszín tökéletes a fesztiválozáshoz, egy Sziget nagyságú bulinak is simán helyet tudna biztosítani. A WC-k, zuhanyzók jók, a toitoi-k tiszták, a terület árnyékos, fákkal tarkított. A strand meg teljesen jó.

Ja és az egyik legfontosabb: az árak barátiak. Ellentétben a Balaton Sounddal, itt nincsen sushi-bár, sem mexikói kaja, de van jó kis lángos és főtt kukorica. A sör sem drága, 290 a korsó és 300 a dobozos. 

KFT a toleranciáról dalolt


Nem is tudom, hogy mit mondjak: az együttes kb. pont akkor alakult, amikor születtem, tehát életkoromnál fogva nem is lehetek az a nagy KFT rajongó. (most már az vagyok).

Az első pár számnál még csak lézengtek az emberek a Nagyszínpad előtt, a koncert közepére félig, a vége felé pedig már nagyjából tele is volt az egyébként sem túl nagy terület.

Pár számot ismertem csak a KFT-től, de a többi is könnyen belemászik az ember fejébe és ráadásul nagyon szórakoztatóak. Laár András egy hihetetlen jó arc: a dalok között megosztotta a közönséggel a nem-mindennapi bölcsességeit és elszavalt néhány verset is. Mindenki legnagyobb örömére. Már az is jó műsor lett volna, ha csak beszél és beszél. De ennél sokkal többet kaptunk: nagyszerű buli alakult ki egy kis bemelegítés után.

Az első sorokban a fiatalok szinte mindegyik számot kívülről fújták. A legnagyobb őrület persze az Afrika című örökslágernél volt tapasztalható. A szám végén Laár a közönséggel állathangokat utánoztatott, na az sem egy mindennapi mutatvány.

Személyes kedvencem a Lefejellek köcsög ,ami a toleranciáról szól, abban a tipikus KFT-s stílusban. Telitalálat. A ráadásban eljátszották még a Balatoni Nyár című slágert és egy kis éneklés még belefért a végére. Mindenki elégedetten és fülig érő mosollyal távozott a helyszínről.

Régóta el akartam jutni egy KFT koncertre, most sikerült. Még most is az jár a fejemben: O-o Afrika...

"Tik vagytok parasztok" - Irigy Hónaljmirigy

A KFT és az Irigy Hónajmirigy között meglestük a metál-színpadot is: éppen a Depresszió játszott (a fanok kedvéért felraktam pár képet). Nem igazán hallottam még őket, de nagyon durván nyomják élőben.... meglepően jól pörögnek és a számok is a helyükön voltak. A De-Walt színpadot tették a legjobb helyre: egyből a Balaton partján fekszik. Ennél "romantikusabb" helyszínt egy metál színpadnak? Nem lehet.

Vissza a családi programhoz: az Irigy mirigyek már el is kezdték a koncertet. Mit is lehetne erről még mondani: ismerős feldolgozások, a számok között vicces jelenetek, és ökörködés a színpadon. Folyamatos az átöltözés, minden számnak megvan a maga koreográfiája.

Egyébként azt gondoltam, hogy nem tudnak újat mutatni, ebben is tévedtem: végig lehetett nézni a műsort, időnként tényleg voltak jó poénok. Rászolgáltak a fiúk a hírnevükre, annyi év után még mindig látszik, hogy lelkesedésből csinálják és nagyon is élvezik.

Jó volt a csütörtöki nap, de az igazán erős line-upot péntekre tartogatták a szervezők: Asian Dub Foundation, Dilinja, Dog Eat Dog, Kispál, Neck Sprain.... Csak győzzünk mindenhova odaérni....

-nagymester-

[2007.07.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még