2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Minden, ami a "Szigeteléshez" kellhet
Kapcsolatok
Bozsik Yvette Társulat
Eszenyi Enikő
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

Nem csak a vendégek táncolnak a Szigeten

A Szabadtéri színpadon, a Sátor, a Fű és a Performansz színpadon naponta  többször perdülnek táncra. A világhírű produkciók mellett hazai alkotások is bemutatásra kerülnek.

A legszínvonalasabb kortárs színház, tánc, opera és performansz művészet képviselői mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak fiatal, tehetséges, pályakezdő alkotók is. A társulatok a világ szinte minden pontjáról érkeznek Dél-Koreától és Japántól Európa számos országán keresztül egészen Kubáig és az Egyesült Államokig.

Már a nulladik napon is előadás

Idén már augusztus 7-én, a Sziget nulladik napján beindul a színházi helyszín, hiszen az idén 50. születésnapját ünneplő Frenák Pál új előadásának sajtóbemutatója fog erre a napra esni. Az Instinct című darab Frenák Pál magyar koreográfus és Helmut Oehring német zeneszerző közös műve, amelyet a Frenák Pál Társulat táncosai, és neves nemzetközi vendégművész gárda valósít meg a Bipolar német-magyar kulturális projektek keretében, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Sziget koprodukciójában.

Idén harmadszor mutat be a helyszín kubai csapatot, minden évben másokat, megismertetve ezzel Kuba rendkívül gazdag kortárs tánc kultúráját. A Danza del Alma Santa Clara-ból érkezik, hogy folytassa a nagysikerű sorozatot.

Művészek a felkelő Nap oszágából

A tavalyi japán jelenlét sikere után ebben az évben is lesznek művészek a felkelő nap országából. Leni-Basso az egyik leghíresebb japán kortárs tánc társulat, akik Akiko Kitamura vezetésével működnek 1994 óta. Ghostly Round című koreográfiájukkal érkeznek.

Hiroaki Umeda, a másik fellépő Japánból egy saját maga által készített koreográfiát, az Accumulated Layout című szólóját hozza a Szigetre. Távol-keleti fellépők sora még folytatódik a dél-koreai Kyung-eun Lee és társulata, a Lee K. Dance szereplésével, akik két darabjukat a Between és a The Spring Dream címűt mutatják be egy este keretén belül.

A flamenco műfajának világhírű művelői, az Eva Yerbabuena Balett Flamenco társulat is vendége lesz a Sziget színházi helyszínének, akik először járnak Magyarországon. Eva című produkciójukkal New Yorktól Londonig nagyon sok helyen arattak osztatlan sikert.

Japán dobkoncert is hallható lesz a Sziget színházi helyszínén. A Bunkyo Daiko 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és életben tartsa a japán dobolás nemzedékekről nemzedékekre öröklődő hagyományait Hiroshima városában. Az együttes teljes egészében középiskolás diáklányokból áll, ami elég ritkának számít Japánban.

[2007.07.25.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még