2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Trend 2007 Nyár
Kapcsolatok
Simon Webbe
P!nk (Pink)
Joss Stone
Jamelia
Take That
Nelly Furtado

Mi a trend 2007-ben?

Fergie a következő előadó. Manapság szólóban is tevékenykedő hölgy a Black Eyed Peas együttes tagja is. Extravagáns, és a hangja is jellemző, sok hang közül megismerhető. A Fergalicious, a ritmustörésekre alapoz, és több apró szünettel teszi jellemzővé a hangzást. Táncos, másnak csak lötyögős, de a lényeg, a parketten mozogni kell rá.

All Saints: Chick Fit. A négy hölgy, visszatérésének is tekinthetjük. Az eleje kicsit fura, de a refrén nagyon jól sikerült, szintén fülbemászó nótácska, mely beindítja a csípőmozgást.

És akinek már tavalyról bérelt helye van: Jamelia. 2006-ban még a Something About You-val szerepelt, 2007-ben kicsit más. A Beware Of The Dog, egy igazi megasláger is lehet. Úgy került fel az albumra, hogy még nem futott be igazán, de többszöri meghallgatás után, biztosra mondhatom, hogy ebből bizony toplistás felvétel lesz.

És jönnek a nagy „öregek”, persze csakis idézőjelben, hisz a Depeche Mode: Martyr-ja is felkerült. Az együttest ismerve nem feltétlen kellene itt lenniük, de a szám olyan jól sikerült, hogy igen is, megérdemelve szerepelnek a korongon.

Egy csippetnyi rock

The Kill-t is hallhatjuk, ami nem igazán ide való a felvétel, túl rockos ezen a pop albumon. Bár tavaly is szerepelt a hasonló vonalat képviselő Tokio Hotel, idén szerencsére már nem. Ám lehet, hogy ragaszkodtak a készítők még egy enyhén rockos hangzáshoz.

A zúzás után jön a lágy hangú Gia Farell, és a Hit me up. Vidám, kedves dal, mi a barátok között csak úgy azonosítjuk a kisasszonyt, hogy a csomós szempillájú. Ha valaki megnézi ennek a számnak a videóját, garantáltan nem hagyja figyelmen kívül a közeliben mutatott arcot. És ha már ráközelítettek, nem lehet nem észrevenni, hogy annyira rosszul van kisminkelve a szeme, hogy csupa csomó a szempillafestéke, olyannyira, hogy szerintem ki se látott közötte a forgatáson.

Moby és Debby Harry közös műve: New York, New York, igazán remek lett, ezt a Best of Moby lemezen is hallhatjuk, és tényleg jó, nem csoda hogy itt is szerepel.

Ismét „líraibb vizekre evezünk” ugyanis a Scissor Sisters következik. Lassú, de mégis jobban beleillik egy nyári buliba, mint a már említett, Pink. El tudom képzelni a kertben borozgató embereket, ahogy ezt hallva, összeölelkeznek, és jobbra-balra dülöngélnek.

És egy kis RnB, jazz és sok más keveréke egyben: Joss Stone, a háta közepéig vörös loboncú lány, akinek nemrég jelent meg Introducing címmel nagylemeze. Ez a felvétel (Tell me ’Bout It) természetesen azon a korongon is szerepel. Ritmusos, szintén mozgásra ösztönöz.

Indulhat a buli?

A sokadik visszatérő banda: a Take That, immár Robbie nélkül. Érdekes, hogy ez egy olyan lemez, amin szerepel az eredeti banda és az abból kiváló Williams is. Szintén lassú és összeölelkezős, ami nem baj. Az igazat megvallva nekem jobban tetszik ez a nóta. Jobb, mint ami a tracklista harmadik helyén szerepel az ex-tag előadásában.

S végül a záró előadó: a Blue egykori szívtiprója, Simon Webbe. Nemrég jelent meg albuma, Grace címmel. A legnagyobb esélyes a Trenden is szerepel, ez a Coming Around Again. Egyre többet hallani, és jól halad a felé, hogy a listák Number One-ja legyen.

Remek kis album lett 2007-ben is a Trend sorozat idei tagja, úgyhogy fiatalok, be a lejátszóba és indulhat a buli!

- Pernyész Kitti -

[2007.07.31.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még