2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sebő Ferenc
Komolyzene

A Duna Televízió koncerttel köszönti a zenészt

Kiváló és elismert művészek közreműködésével köszöntötték fel Sebő Ferencet 60. születésnapján. A Duna Televízió augusztus 20-án este tűzte műsorra a koncertet, Sebő 60 címmel.

A hazai hangszeres népzenei és táncmozgalom egyik elindítóját és a Sebő együttes vezetőjét aligha kell bemutatni a zenét kedvelő hazai közönség előtt. Sebő Ferenc 1947. február 10-én, Szekszárdon született. Zenei tanulmányait Székesfehérváron kezdte meg. Első diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg, méghozzá az Építészmérnöki karon. Később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola egyetemi ágazatának zenetudományi szakát is sikeresen elvégezte.

Több filmben is szerepelt

Énekesként és zeneszerzőként elsőként az Egyetemi Színpadon mutatkozott be a közönségnek, majd ezt követően a 25. Színház zeneszerzője és előadója volt. Pályafutása során szerepelt több filmben is, számos tv- és rádiószereplés közreműködője volt. Amatőr táncegyüttes zenei vezetői tisztségét is éveken keresztül betöltötte. A népzenekutatásban is tevékenyen kivette a részét.

A Magyar Televízió Zenei Osztályán népzenei szerkesztőként, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zenetudományi szakán népzeneoktatóként dolgozott. Munkatársa a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének ahol tudományos kutatói munkát végez. Öt éven keresztül a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetői állását töltötte be. Jelenleg az általa alapított Hagyományok Házának szakmai igazgatója.

Születésnapi koncert

A Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kollégái és barátai ünnepelték a 60 éves kiváló művészt. Olyan elismert és népszerű előadók köszöntötték a közel 5 órás koncert folyamán, mint a régi és a mai Sebő együttes, Bognár Szilvia, Sebestyén Márta, Palya Bea, Eredics Dávid és az Állami Népi Együttes szólistái.

A Duna Televízió ennek a koncertnek egy majd egy órás felvételét fogja sugározni augusztus 20-án este, 22:15 és 23:10 között. Mindenképpen különleges zenei és művészeti csemege lesz, kár lenne kihagyni.

- Havassy -

[2007.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még