2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Aranycsapat - bemutatták Fenyő Miklós új musicaljét
Baby Gabi és Ricky erotikával töltötték a Valentin napot
Fenyő Miklós táncra perdült
Fenyővel és Szűcs Judith-tal erősít Baby Gabi?
Baby Gabi aranylemezt kapott a rajongóitól
Szandi felfrissítette dalait
Szandi megtréfálta a műsorvezetőt - mire készül most?
Állítások Fenyő Miklósról: valóság vagy kitaláció?
Képgalériák
X. Fenyő Miklós koncert a Margitszigeten
Kapcsolatok
Fenyő Miklós
Szandi
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
Miller Zoltán
Heilig Gábor
Kapcsolódó események
Fenyő Miklós koncert
[2007. augusztus 25.
szombat 20:00]

Miki bá’ megint nagyot dobott

Tizedszerre is megtöltötte Fenyő Miklós a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőterét, de később a buli a színpad elé tömörült.

Este nyolckor, a kiírt kezdési időpontban még hosszú sorok kígyóztak a bejáratok előtt, pedig mindenkinek volt jegye. Néhányan járták körbe a tömeget “jegyet veszek” megjegyzésekkel, de jól láthatóan eredmény nélkül, mert akinek megvolt, az már nem volt hajlandó megszabadulni tőle.

Azért csak mindenki bejutott, és a kötelező szponzorfelsorolás után végre bevonult a Fenyő gyöngye zenekar, a jampik és természetesen a főhelyen jelent meg maga Fenyő Miklós, azt est csillaga. És kezdődött a buli.

Fenyő munkássága az elmúlt évtizedekben akkora repertoárt eredményezett, hogy annak bemutatására nem lehetett elég a csendrendeletig rendelkezésre álló idő, így nem is próbálkozott vele, inkább csak szemezgetett. Ez azt jeleti, hogy néhány nagyon ismert dal kimaradt, azt viszont nem jelenti, hogy a közönség ne énekelte és mozogta volna végig a koncertet. Az elején tele volt a nézőtér, néhány lelkes rajongónak csak állójegy jutott, de ahogy haladt előre a program egyre több szék maradt üresen, és az oldalsó lépcsők kezdtek megtelni táncoló fiatalokkal – fiatal alatt értsd 9-től 99 évesig mindenkit.

A saját program mellett persze jöttek a fellépők is sorban, kedves barátai Miki bá’-nak egytől egyig. Szandi és Baby Gabi duettjét és játszadozásait hallgathattuk, természetesen nem maradhatott ki Szandi és Fenyő duett sem. Így a sokadik Fenyő buli után azért látszik az idő mind Szandin, mind Baby Gabi-n. Felnőttek. A kislányokból érett asszonyok lettek – mindenféle negatív felhang nélkül. Szandi harmadik babája után úgy néz ki, hogy csak na. Gabi végre szedett magára egy kis húst, sokkal nőiesebb lett tőle. S a közönség ugyanazzal a kitörő lelkesedéssel fogadta őket mind hajdanán.

Miller Zoli és Heilig Gábor ellensúlyozták a vendéghölgyeket az est során. Heilig szerintem már soha nem fog megkomolyodni. Ha már eddig nem tette, akkor most már minek, mindenki így szereti. Amíg Fenyő egyet mosakodott és átöltözött, az erre az alkalomra átírt dalokkal szórakoztatott minket, majd Fenyő vissztérte után szintén mai változatban adták elő a Te és én-t – mely során mindketten a korukat figurázták ki, de teljesen feleslegesen. Annak ellenére, hogy óra szerint már leélték életük javát, igenis tudnak olyat mutatni a színpadon amit a mai fiatalok is megirigyelhetnének. Miller Zoli pedig a fiatalabb, musicales nemzedékhez tartozik, néhány Fenyő hathatós részvételével keletkezett futó musicalből hallhattunk számokat.

A jampik is kitettek magukért, szinte minden fellépésükkor más ruhában voltak és végig táncolták az estét, boldogan, felszabadultan, mintha nem is koncertfellépők lennének, hanem egy esti buliban ropnák.

Ja azt még nem is mondtam, hogy új Fenyő lemez várható, aminek a bemutatója decemberben lesz az Arénában – jelentette be Miki bá’ két dal között.

Sajnos egyszer ennek is vége kellett, hogy legyen. Addigra már a közönség fele a színpad előtt tömörült, tehát akik jó drágán vették a jegyüket az első és második sor közepére, s csak az ékszereiket csörgették, azoknak semmi látvány nem maradt…

Fenyő közönségszeretetére jellemző, hogy a ráadások után, mikor a fények felgyúltak, gépzene szólt, hogy a közönség távozzon. Ám nem akart, csak tapsolt; nos Ő még ekkor is visszakapcsoltatta a színpadi világítást, visszaszólította a zenekart és a táncosokat még egy kis bulira, csendrendelet ide vagy oda.

Köszönjük Miklós bá’!

SirOesh

[2007.08.29.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2007.08.29. 15:47 • [1]
Szép cikk. Azért még Szandi sem érett asszony még, pláne Gabi. Még csak fiatalasszonyok. :) Örülök, hogy a cikk írója végül nem küldi plasztikai sebészhez Gabit, már féltem, hogy az lesz a mondat vége. Az ilyen cikkeket jó olvasni, még ha nincs is lehetősége az embernek koncertre járni.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még