2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Karda Beáta
The Beatles
The Rolling Stones
George Harrison
ABBA
Destiny's Child
Sepultura

Zenerégész: Tripla meglepetés Karda Beáta születésnapjára

Zenerégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 4-én!

Ma Rozália, Ida, Mór, Móric, Mózes, Muriel, Regina, Róza, Ruszalka, Tódor napja van.

Karda Beáta imád ünnepelni. A külföldön is népszerű énekesnő minden évben lázasan készül szeptember 4-i születésnapjára. Az idei év fájdalmas eseményei miatt azonban most először úgy érezte, legszívesebben átlépné a máskor oly nagy izgalommal várt napot. Bea ugyanis néhány hónappal ezelőtt veszítette el édesanyját, és nemrég két barátjában is csalódnia kellett.

A sors mégis úgy hozta, nem marad el a szülinapi buli. Bár az énekesnő nem tervezett semmit, ebben az évben triplán ünnepel!
Az első meglepetés pénteken érte, mikor saját énekstúdiójában dolgozó kolléganői és felnőtt növendékei kerti partyt szerveztek a tiszteletére.
Közeli barátai sem feledkeztek meg a születésnapjáról. Tudják, hogy az énekesnő imádja a halászlevet, így nyolcan közülük összefogtak és 4-én bőséges halvacsorával köszöntik majd fel.
Szeptember 9-én pedig rokonai is összegyűlnek egy közös megemlékezésre. Közülük hárman is ebben a hónapban születtek. A „három szűz” bulijára Karda Beáta különleges meglepetéstortával készül.

Születésnapi ajándékként csak annyit kívánok magamnak, hogy felismerjem ezentúl, kik az igaz barátok és meg tudjak bocsátani azoknak, akik megbántottak engem – mondta az énekesnő és hozzátette: valószínűleg nem szándékosan bántottak meg, csak én vagyok túl érzékeny. Nem szabad ilyen komolyan vennem az életet, meg kell tanulnom lazábban kezelni a dolgokat.
A szülinapi kívánságlistán továbbá egy „férfi barátnő” is szerepel, akivel az énekesnő másképp tudna beszélgetni, mint az őt körülvevő nőkkel. Azzal pedig, hogy hány éves, egyáltalán nem törődik és most már a külsőségeket sem tartja olyan fontosnak, mint annak idején. Ami számít, hogy önmagának meg tudjon felelni.

A közönség miatt nem kell aggódnia - notesze most is tele van felkérésekkel. A zenészcsaládból származó énekesnőnek "vérében van a szórakoztatás", koncertjein mindig fergeteges a hangulat. A visszajelzések is azt igazolják, hogy az immáron 37 éve daloló művésznő még most is ugyanúgy elbűvöli az embereket, mint pályája kezdetén. Bea nagyon büszke rá, hogy a 70-es évek eleje óta aktív résztvevője a magyar könnyűzenei életnek és mind a mai napig apadatlan kedvvel szórakoztatja a fellépésein jelenlévő közönséget. Azonban azt is fontosnak tartja, hogy a zene szeretetét és mindazt, amit annak idején az énektanárjaitól, illetve pályája során tanult, tovább adja a későbbi nemzedéknek. 2004 óta már több helyen működik Karda Beáta Énekstúdió Budapesten, ahol a hangképzés és a megfelelő színpadi mozgás mellett a különböző zenei műfajok előadásmódjára is nagy hangsúlyt fektetnek az oktatók. Az újonnan felfedezett tehetségeknek az énekesnő fellépési lehetőséget is biztosít, s a későbbiekben is figyelemmel kíséri zenei életüket. (fotó:kardabea.extra.hu)

Események:

1962 A Beatles megkezdte munkáját a EMI Abbey Road Studióban. A fiúktól hat dalt rögzítettek, köztük a P.S. Love You-t és a Love Me Do-t, melyet a hangfelvétel vezetője, George Martin 16-szor megismételtetett Lennonékkal.
1968 Chicagóban és több amerikai városban betiltották a Rolling Stones Streer Fighting Man című számát
1970 A Rolling Stones kiadta a "Get Yer Ya-Ya's Out" -ot  
          George Harrison kiadta a "My Sweet Lord"-ot
1976
Az Abba együttes Dancing Queen című dala első lett az angol slágerlistán.

Született:

1644 Juan Bautista Jose Cabanilles zeneszerző
1824 Anton Joseph Bruckner zeneszerző
1892 Darius Milhaud zeneszerző
1914 Udvardy Tibor operaénekes
1950 Karda Beáta énekesnő.
1951
Martin Chambers zenész a Pretenders együttes tagja.
1970
Igor Cavalera, a Sepultura dobosa
1981
Beyonce Knowles Grammy-díjas énekesnő a Destiny's Childból.


Elhunyt:

1991
Dottie West 58 évesen belehalt az 5 nappal ezelőtti autóbalesetének sérüléseibe. Ő volt az első női country - Grammy nyertes.

[2007.09.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még