2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Furcsán kezdődött a Wigwambéli Rock and Roll
Kapcsolatok
The Jolly Roger
Legnépszerűbb csengőhangok

Szeptember végén behajóznak a Rock n’ Roll Kalózok

Tavaly nyáron alakult Budapesten a tapasztalt magyar rockzenészekből álló kvartett, a Jolly Roger. Idén tavasszal már bontogatni kezdték vitorlájukat Eric Singer projektje előtt egy rövidebb bemutatkozó koncert erejéig a színpadon, aztán elhajóztak csendesebb vizekre. Nem olyan régen hírt kaptunk felőlük, hogy a horvátországi tengeren, egy kalózhajó fedélzetén leforgatták debütáló klipjüket és első magyar nyelvű bemutatkozó albumuk felvételeit is befejezték. Ezen apropókból kérdeztem meg Pocky Pirate-t, a kalózkapitányt, hogy mi a helyzet a Jolly Roger fedélzetén.

- Kérlek, mutasd be a kalózhajó legénységét! Lehet, hogy még nem ismer mindenki benneteket.
- Üdvözlöm a kedves olvasókat. A Jolly Roger legénysége: Joe Pirate, alias Imre, aki gitározik, Titus Pirate aki a bőröket püföli, Mikky Pirate gitározik, jómagam pedig basszusgitáron játszom, illetve mindannyian énekelünk is. Azon kívül, hogy mindegyikünk évek óta zenél, és kalózvér csörgedez ereinkben még közös jellemzőnk, hogy játszunk más zenekarokban is. Joe és Titus a Dust n’ Bones-t erősíti, Mikky a Dirty Dance-ben gitározik, én pedig a Kiss Forever Band tagja is vagyok.

- Hogy álltok a bemutatkozó albumotok felvételeivel? Mikor lát napvilágot az anyag?
- Azt mondhatom, hogy most az interjú pillanatában körülbelül 95 %-os készültségi fokon vagyunk. A keverések folynak, utána következik a masterelés és várhatóan szeptember végén már a boltokba kerül a Jolly Roger első magyar nyelvű anyaga. Azért hangsúlyozom a magyar nyelvet, mert minden dalunknak van angol nyelvű verziója is. Az angol nyelvű változatból már küldtünk el külföldi kiadókhoz, és érdeklődés mutatkozik a zenekar iránt.

- Hol rögzítettétek a dalokat?
- A felvételek helyszínei: a Stúdió 202 és az R27 Stúdiók voltak. Ha már a felvételeknél tartunk, akkor meg kell említenem, hogy Rozgonyi Péter volt a hangmérnökünk. Valamint a producerünk is - Maróthy Zoltánnal egyetemben.

- Hány dal lesz majd az albumon?
- Tíz nóta lesz rajta.

- Ki adja ki az anyagot?
- A Tom-Tom Records gondozásában fog megjelenni az album. Ők elsősorban a zenei teljesítményre, a muzikalitásra helyezik a hangsúlyt és nem a külsőségekre, hogy ki néz ki jobban egy videoklipben. Még hozzá kell tennem, hogy a Jolly Roger dalunkból a kiadónk küldött az ország összes rádiójának. Remélem, hogy azok a rádiók, amelyek nyitottak a friss rockzenére, azok hamarosan már játszani is fogják.

- Melyik dalra készítettétek el a klipet?
- Örömmel tudathatom mindenkivel, hogy elkészült a zenekar első videoklipje - meglepő módon - a Jolly Roger című dalra. Azt kell tudni, hogy nagyon jó hangulatban folyt a forgatás és egy nemzetközi stábbal dolgoztunk, valamint a videoklip nem a Balatonon lett felvéve - de ez látszani fog. Szerintem nagyon jól sikerült a debütáló anyag, hála Indiánnak, akivel nagyon kellemes volt dolgozni. A klipben láthatjátok majd Debreczeni Zitát is, azt hiszem Őt nem kell bemutatnom. A cd-nk megjelenése után a klip elérhető lesz majd a websiteunkon.

- Mikor láthatunk benneteket a fedélzeten? Mivel mindenki játszik más zenekarban is, nem lehet könnyű leszervezni egy koncert dátumot. Te hogy látod ezt?
- A koncertekkel az a helyzet, hogy négyen három más zenekar tagjai is vagyunk, és emiatt nem könnyű a helyzetünk, de igyekszünk egyeztetni. Ősztől már vannak meghívások budapesti helyekről és a főváros környékéről is. Konkrét dátumot most még nem mondanék, inkább figyeljétek a websiteunkat, mert időben ki fogjuk írni. A csapat megtalálható még a myspace-n is.

Köszönöm a beszélgetést. Akkor várhatóan szeptember végétől lehet keresni a lemezboltok polcain a Jolly Roger bemutatkozó anyagát.

- Hajós Maja -

[2007.09.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még