2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Operettszínház
Kapcsolódó cikkek
Villámrajtot vett a Zserbó együttes
Operett Akadémia a Pesti Broadwayn
"Csikók " a Rómeó és Júliában
Megjelent a  Musical&Operett Újság negyedik száma
Cikk törölve
Képgalériák
Szabó Dávid
Kapcsolódó Kiadványok
Zserbó: Nagy Zserbó Lemez
Kapcsolatok
Zserbó
Szabó Dávid

Csillag születik

Dávid, napjaink kedvelt Mercutioja, a Zserbó együttes legfiatalabb tagja, szombaton debütált Rómeó és Júlia csikó szereposztásában az Operettszínházban.

Ő az a fiatal, 20 éves tehetség, akit a közönség azonnal elfogadott már áprilisban, Bereczki Zoli töretlen népszerűsége dacára.
(Zoli sérülése miatt már ekkor beállóként ő játszotta ezt a szerepet). Ezért az alakításért és a Gálaesti szerepléséért a Színészkamarától egy szakmai - „Színész 1” képesítést kapott. A hozzá tartozó elméleti vizsgát szeptemberben kell leraknia.

A vasárnapi előadás után csíptük el őt. Fáradtan, „véres” arccal, de kifogyhatatlan energiával ült le közénk egy forró fehércsoki társaságában.
Családjáról és a kezdetekről kérdeztem. Nem zenészcsaládból származik, mégis nagy a zeneiség az egész famílíában. Nagypapája saját kezűleg készített cimbalmot, édesapja is hajlott a zenei pálya felé, de végül is nem kapott lehetőséget a kiteljesedéshez.

Dávid pályafutása egy reklámfilm válogatással kezdődött, ahová édesanyja vitte el 6 évesen. Így került be olyan produkciókba, mint az OTP, Postabank, Ultra reklámjai, különböző játékfilmekbe, Hevesi Tamás – Ezt egy életen át kell játszani, valamint az Emberek zenekar Mama című klipjébe. Az ügynökség évekkel később, mikor 9 éves volt, azzal kereste meg, hogy az Oliver gyerekmusicalbe szereplőket keresnek. Természetesen elment a válogatásra, de első körben nem tartottak rá igényt. Mikor már minden reményét feladta – külső karosként kérték fel. Ez azt jelentette volna, hogy a zenekari árokban a kórussal énekel. A végkifejlett azonban az lett, hogy ő volt a négy kiválasztott gyerekszereplőből az egyik, akinek szólósora volt, külön jelenete és minden táncban részt vett. Seregi László koreográfiájával másfél évig játszotta a darabot, csak utána lett lekettőzve a gyerek csapat. Ez havi 10 előadást jelentett, ahol nem volt lehetőség lesérülni. Ő kitartott, végigcsinálta és bekerült ebbe a sajátos, kemény, de fantasztikus világba.

A sors az akkori tehetségek felkarolójához, Iván Péterhez sodorta, aki sajnos ma már nem él. Általa került be az Isten pénzébe és a Nyomorultakba. Fellépett az akkor még főiskolás Homonnay Zsoltival és Bereczki Zolival is. Az Erkel Ferenc Általános Iskola és Gimnázium opera tagozatozatos tanulója lett, felvételizett Toldi Máriához, akinél egy évig tanult énekelni. Közben rengeteget játszott vidéken, többek között az Isten pénzében, Oliverben, Hotel Mentholban.

A Vasutas Zeneiskola és az Operettszínház fúziójaként létrejött Pesti Broadway Stúdió növendéke lett, ekkor még mindig csak 15 éves volt. Ennek kapcsán került be a Funny Girl-be, a West Side Story-ba először Baby Johnként, majd Snowboy-ként, amit a mai napig játszik a Thália Színházban.

Dávid napjainkban sem tétlenkedik. A Zserbó együttes oszlopos tagja (Zsurkán Zsanett és Muhari Tamás mellett) . A SONY BMG gondozásában jelent meg Nagy Zserbó Lemez címmel első albumuk, mely a megjelenés óta a lemezeladási listák élmezőnyében szerepel és viharos gyorsasággal halad az aranylemez státusz elérése felé. . Közkedvelt és jól ismert kuplé- és operettslágereket adnak elő modern hangzásban. A dalok egy hatvan perces, húsz dalból álló, folyamatos mixben szerepelnek a lemezen. A debütáló korongon olyan közkedvelt klasszikusok hallhatók pop és dance alapokkal, mint az "Egy csók és más semmi" a "Jön-e velem nagysád Shimmy-t járni", a "Legyen a Horváth kertben Budán",az "Éjjel az Omnibusz tetején", a "Jaj de jó a habos sütemény", és még rengeteg régi kedvenc! A lemezre ráadásként felkerült a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical legismertebb betétdala, a "Lehetsz király" is.

Folyamatosan képzi magát, Kéringer László és Kővári Judit a énekmesterei. Rengeteget köszönhet Kerényi Miklós Gábornak. Saját elmondása szerint, Kero olyan energiákat vár el az embertől, amihez át kell lépni saját korlátait. Ki kell lépnie önmagából. Keménysége ellenére nagyon szeret vele dolgozni.

Dávidot az Operett Akadémia tagjaként június 27-én látthattuk az Operettszínház Gálaestjén. Fantasztikus átéléssel énekelt például a Csárdáskiránynőből, a Bajadérból,a Nyomorultakból és a Marica grófnőből. A várban a Dominikánus udvarban is hatalmas sikert arattak az akadémisták.

A jövő évadban több fontos szerepben is láthatjuk:
Csárdáskirálynő – Bóni gróf
Denevér – Orlowsky herceg
Luxemburg grófja – Brissard
Lili bárónő– Frédi
Rómeó és Júlia - Mercutio
West Side Story – Snowboy

A Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozat keretén belül augusztus 11-én lépnek fel a Rómeó és Júlia csikó szereposztásával. De járják az országot a Zserbó együttessel is, népszerűsítve a lemezt és a műfajt.

SzilviaC

[2005.07.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még