2024. július 3. | szerda | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Budapest Varsóban vendégszerepel
Kapcsolatok
A38 Hajó
Legnépszerűbb csengőhangok

Indul az Újbuda Jazz Fesztivál

Harmadszor rendezik meg az Újbuda Jazz Fesztivált a főváros XI. kerületében. A szeptember 6-án kezdődő rendezvényen számos nemzetközi népszerűségnek örvendő zenésszel ismerkedhet meg a hazai közönség. Idén első alkalommal az A38 Hajó, a MU Színház és a Fonó Budai Zeneszínház mellett az egykori Közgáz Klub is bekapcsolódott a háromnapos műsor összeállításába.

Budapest Újbuda városrésze 2005-ben ünnepelte megalakulásának 75. évfordulóját. Ebből az alkalomból a XI. kerület három meghatározó kulturális intézménye életre hívott egy olyan programsorozatot, mely mostanra már egészen nemzetközivé vált. Az Újbuda Jazz Fesztivál keretén belül idén a közép-kelet-európai jazz-színtér azon tagjai is bemutatkoznak, akik régen - vagy még sohasem - léptek fel hazánkban.

A távlati cél, hogy egy olyan nemzetközi szintű, jazzfesztivált hozzunk létre, amire külföldön is fölkapják a fejüket – monta Vasák Benedek, az A38 Hajó marketinges munkatársa, majd azt is hozzátette, hogy az idei rendezvényen olyan zenészek is szerepelnek majd, akik annak idején valóban kultikus személyek voltak, de a pályájuk során folyamatosan fejlődve most is nagyon aktuális zenét játszanak.

A szeptember 6-án kezdődő fesztivál szervezésébe az A38 Hajó, a Fonó Budai Zeneszínház és a MU Színház mellett idén elsőször az egykori Közgáz Jazzklub is bekapcsolódott - így a műsor ezúttal még színvonalasabbnak ígérkezik.

A programok most is három helyszínen zajlanak. A MU Színház Szabados György életművét, a Fonó a magyar jazzélet legjobbjait, az A38 Hajó pedig a közép-kelet-európai jazzszíntér nagy generációját mutatja be a hazai közönségnek. A rendezvényen fellép többek közt Peter Brötzmann és Mats Gustafsson, továbbá a jénai születésű dzsessz-zongorista Ulrich Gumpert, valamint az egykori NDK egyetlen free-jazz formációja, a 25 éves Doppelmoppel is.

-A38 / Pogonyi-

[2007.09.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még