2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Lip Recordings a Myspace-n
Muzzaik
Kapcsolódó cikkek
Minőségi zene pár ezerért
A Chi legyen Veled!!!
Van új a nap alatt
Karmatronic - zene a világ körül
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: 2 Years of Lip Recordings
Válogatás / több előadó: The Rhythm of Life album
Kapcsolatok
Trilogic
The Beat
URH
Yoyo
Virág (Keszthelyi Virág)
Lip Records
Belocca
Sullivan
Danny L.
Muzzaik
Soneec
Deutsch Gábor
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyar house exportra

A Lip Recordings elmúlt 2 évét összefoglaló válogatáslemez 2 years of Lip Recordings címmel 2007 nyarán jelent meg. Volt is mit megmutatni, hiszen a 2003 óta működő műhelyből számos sikeres house nóta került már ki. A hazai klubélet aktív résztvevőinek nem kell bemutatni a kiadót. Másoknak viszont igen.

Lip Recordings-ot még 2003-ban alapította a magyar elektronikus zenei élet néhány ismerős arca, név szerint: Soneec, Gary Blade, Belocca és Muzzaik (Dann L és Sullivan). A Lip szinte minden formában jelentet meg zenét, legyen az digitális formátum (mp3), CD, vagy a jó öreg bakelit. A digitális formátumnak és a számos online zeneáruháznak köszönhetően a világ bármely részén könnyen beszerezhetőek a kiadó anyagai. A label főként a house zenében utazik, legyen az tribal, progressive vagy deep house.

A kiadón belül működik a Dublife nevű "sublabel", amely alá azok a szerzemények kerülnek, amelyek leginkább a deep house kategóriába sorolhatóak be. Egyszóval a Dublife a Lip Recordings deep house-ért felelős része. A kiadó elsősorban az alapítók különböző formációinak a műveivel foglalkozik. Vegyük ezeket át egy kicsit...

Gary Blade

Gary Blade név alatt Deutsch Gáborra kell gondolnunk (másik nevén: Anorganik vagy Raster). Deutsch Gábor több stílusban is alkot, ezek közül a Gary Blade alteregó felelős a minőségi house, tribal zenékért. Gábor több magyar labelnél is fel-feltűnik (Chi, Subscope) és nemcsak mint zenész, hanem mint szervező. A különböző név alatt megjelenő szerzeményeit mind más helyen jelenteti meg. A Chi-nél jöttek ki a keményebb elektronikus számok és a dubos zenék, míg a Subscope címkéje alatt drum and bass darabok.

Soneec-kal közösen jegyzik a Lathe of Heaven-t és a Golden Nightfall-t, míg Senával közös számuk, az Endlessly is a Lip (illetve a Dublife) védelmező szárnyai alatt látta meg a napvilágot. Meg kell még említeni a Lost Dub című dalt is, hiszen az nem más, mint a nagysikerű Kispál-remix instrumentális változata.

Muzzaik

A Muzzaik formáció története 2002-ig nyúlik vissza, mikor is Danny L és Sullivan gondolt egyet és megalapította a formációt. A két DJ-t közös stílusuk hozta össze és úgy gondolták, ideje lenne megvalósítani zenei ötleteiket. Rövid idő alatt nagy sikerekre tettek szert világszerte és saját hazájukban egyaránt.

Kezdetben a sötétebb és mélyebb hangzás volt rájuk jellemző, de mára már a house zene minden része megtalálható hangzásukban. Eddigi munkáikat olyan kiadók jelentették meg, mint pl. a Stereo, Stealth, SFP, Tommyboy Silver, Yoshitoshi, Armada, Pornostar, Saw Recordings vagy az Universal Music.

A Lip Recordingsnál is meghatározó a duó tevékenysége, hiszen a 2 Years of Lip Recordings című válogatásukon legfőképpen a Muzzaik (illetve a Muzzaik Productions) szerzeményeiből válogattak.

Yoyo

Yoyo név alatt Sullivan és Soneec munkálkodik. Bár ez alatt a név alatt nem jelent meg sok szerzemény, mégis a Take it című daluk a Café Del Mar sorozat Chill House 4. című lemezén kapott helyet. A jól sikerült deep house nótát 2006 novemberében jelentették meg a Dublife alkiadó alatt. Néhány remixükkel is találkozhatunk, ha mélyebben beássuk magunkat a Lip zenéi közé.

Belocca & Soneec

Soneec egy másik formációt is létrehozott Belocca-val. Ezen alteregó mögé bújva több zene is kikerült a kezük közül: az első Lip-es válogatáslemezen (The Rythhm of Life ) az Another Man-nel, míg a nemrég megjelent 2 Years of Lip-en a Remember Love-val és a Virággal közösen felvett számmal, a Hope For The Right-tal szerepelnek.

The Beat


A The Beat Sullivan, Soneec és Danny L közös formációja. Az első válogatás/mix CD-jükön találkozhatunk 1 szerzeménnyel (The Beat is What You Need).

URH


Az URH a Lipes keménymagot takarja (Gary Blade, Soneec, Sullivan, Danny L) kiegészülve Gatos Ivánnal és Neumann Balázssal. A népes formáció számai szinte minden formátumban megjelentek (CD, bakelit, mp3). Jellemzően még ki is szoktak egészülni különböző vendégzenészekkel: Virág (Keszthelyi Virág), Csilla, Todd Williams... stb. A retrospektív mixlemezen is képviseltetik magukat néhány szerzeménnyel, pl: Mellow (két változatban is) és a Lili Loves the Rain.

Trilogic

A Trilogic-ot Soneec, Belocca, Gary Blade, Sullivan, Danny L és Lauer alkotja. Trilogic néven csak egy remixet találtam, méghozzá az URH feat Todd Williams - I Need Love című dalához készítettek egy mixet. Egyébként kíváncsi lennék arra a munkafolyamatra, amikor Gary Blade, Soneec, Sullivan, Danny L, Gatos Iván és Neumann Balázs egy szerzeményét remixeli Soneec, Belocca, Gary Blade, Sullivan, Danny L, és Lauer....

-nagymester-

[2007.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még