2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
AMB
AMB a Myspace-n
Chi Recordings
CHIWare netlabel
Cord
Fine Cut Bodies
Flack.su
Raster
Kapcsolódó cikkek
Különleges buli a hajón
Minőségi zene pár ezerért
Kapcsolatok
Raster
Chi Recordings
AMB
ChiWare
Ferocious Mullet
Flack.su
Molomekaniske
Cord
Fine Cut Bodies
DJ Naga
Legnépszerűbb csengőhangok

A Chi legyen Veled!!!

A kisebb hazai kiadókat bemutató sorozatunk második rézében a Chi Recordings-szal foglalkozunk. A 2000-ben alapított kiadó a magyar zenészeknek és DJ-knek biztosít lehetőséget a külföldi megmérettetésre. A Chi stílusfüggetlenül jelenteteti meg azokat a zenéket (legyen az dub, ambient, breakbeat, techno, house, stb.), melyeket elég izgalmasnak tartanak ahhoz, hogy a közönség elé lehessen tárni.

-„A Chi, egy ősi koncepció az energiák áramlásáról, amely betölti és irányítja az életet és annak minden formáját; számunkra a zene egyenlő a Chi hangokban való megnyilvánulásával” - olvashatjuk a kiadó ars poetica-jában.

Bár a kiadó talán ismertebb külföldön, mint idehaza; mégis megkerülhetetlen a nevük, ha a magyar elektronikus zenéről beszélünk. A zenéik kiadása és promotálása mellett rengeteg buliban vesznek részt és sokat maguk is szerveznek.

A kiadóhoz tartozó nevekkel közül sokkal az elmúlt évek során már többször is találkozhattunk: Naga, AMB, a Final Cut Bodies és Deutsch Gábor (alias Anorganik, Raster) nem mai gyerekek az elektronikus zene világában. Szinte elképzelhetetlen olyan magyar zenei fesztivál, ahol valamilyen formában (Dj-ként vagy zenészként) ne képviseltessék magukat.

Naga

Naga (Fejér Balázs) a '90-es évek elején kezdett a zenével foglalkozni. 1994-ben kezdett DJ-zni, és ő is -mint akkortájt sokan- beleszeretett az acidba. Akkoriban sok X-Lab bulin is feltünt és inkább techno dj-nek számított.

Naga alapítója a Tilos rádiónak, ahol műsort is vezet. Itt kezdett el igazán elmerülni az elektronikus zene más stílusai között: dub, breakbeat, d'n'b, tribal, progresszive house... A stílusok keveredése nem tett rosszat a szettjeinek: 2000-ben a Wanted (manapság Wan2) című zenei magazin legjobb magyar DJ listáján a második helyet szerezte meg. Azóta több európai országot megjárt és olyan neve DJ-kel játszott együtt, mint Adam Freeland, Aquasky, DJ Vadim, Dave Tipper, Jazzanova, EZ Rollers vagy éppen Mixmaster Morris.

Zenei producerkedését 2000-ben kezdte, amikor Deák Ambrus (Amb) barátjával megjelentette Styledrop c. albumát, és ekkor alapította meg a Chi-recordings lemezkiadót is.

AMB

AMB (Deák Ambrus) 2000 óta munkálkodik aktívan az elektronikus zenei életben. 2002-ben a 'Romeo' című trackjével, Adam Freelandet maga mögött hagyva 2 helyezést ér el az International Breakbeat Awards-on, a legjobb kislemez kategóriában. Munkáit itthoni és külföldi művészek is (Hybrid, Elite Force, Chris Carter, Terminalhead, Laurent Garnier) elismeréssel fogadják. 2005 óta Londonban él és munkálkodik mint producer, hangmérnök, és DJ. A Chi mellett rendszeres jelennek meg zenéi angol címkék alatt is. Ha éppen nem tánczenéken töri a fejét, akkor reklámoknak vagy éppen a filmiparnak készít zenéket.

[2007.01.22.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még