2020. július 8. | szerda | Ellák nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az apróságokban rejlik a Unique ereje
Bölcsek útján a Unique - Elkészült a videoklip
Meglepetés a javából! Nem érkezett meg a sztárvendég!
Unique másvilága
Képgalériák
Tükör - videoklip forgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Unique: Más Világ
Kapcsolatok
Unique

Önszembesítő kisfilm a Unique-tól

A legutóbbi, “Másvilág” című lemezük újabb klipjét forgatta a Unique a minap egy budapesti stúdióban.

Tucatszor jöttek össze Oláh István és a Unique triója, hogy leginkább zöld háttér előtt leforgassák a Tükör című dal szereplőket is igénylő részleteit.

- Ezt a dalunkat is Zsolti szerezte. Ő általában párkapcsolati dolgokról ír, így ez a szám is ilyen. A rendező, Oláh István viszont egy kicsit más aspektusba helyezte. A klip önmagunkkal való szembesítésről szól, hangulatváltakozásokon keresztül. A klipben Gabié a főszerep, mi fiúk nem szintetizátorozunk, csak statisztaszerepünk lesz.Gabi egy tükör előtt ül, és ott egy más világban látja magát. Ebben a furcsa tükörvilágban jelenünk meg, háttérben civilként. - mondta el Ádám, a Unique tagja.

Remek trükk

S valóban, a fiúk, csak egy-két közös fotó erejéig álltak be a “tükör”-be, hogy legyen róluk együtt is fotó, de leginkább Gabi énekelt és nézegette magát a zöld fal előtt. Aztán majd rákerül a háttér is, hála a számítástechnikának, de az legyen meglepetés.

Gabi ruháit Makány Márta tervezte, akinek tavaly decemberi bemutatója vastapsot hozott, tehát valamennyire ért is a ruhatervezéshez. A fiúk pedig bemutatták ruhatárukat, és abból válogattak a szerepléshez. A klipet teljesen a rendező csinálja, a zenészek csak teszik amit kell.

– Nem értek a klipforgatáshoz, szinopszisba mit kell beleírni, hogyan jó ha mások látnak engem la videoklipen keresztül. Ezeket rábíztam Pistire, még amikor elkezdtünk vele dolgozni, és ez jó választásnak bizonyult. 100 százalékig – na jó 98 százalékig – megbízok Pistiben, nem kívánok beleszólni a részletekbe, nekem az bőven elég, ha szépen megvilágítanak, és a klip szól valamiről – már amiről Pisti szerint szól.

Mint minden Unique munka ez is csapatmunka. Bár itt is Gabi van a centrumban, hiszen ő adja elő a dalt, azért a szám hármukról szól. A fiúk komoly szeretpet játszottak a dal elkészítésében, tehát a klipből sem maradnak ki. Egyébként pedig Gabi szerint szeretik is ezt a fajta statiszta szerepet, nem annyira echibicionisták mint a trió hölgytagja.

Októberben kész a videó

– A nóta, a Másvilág című nagylemezünkön található, abba illik témáját, szövegét tekintve. Igazából egy önszembesító nóta, de mindamellett pop dal, aminek nem feltétlenül kell nézni a témáját meg a szövegét ha az ember nem akarja. De ha mégis akkor meg lehet találni a dal mélyebb mondanivalóját. Hogy miről szól, azt én azért nem kívánom elmondani, elmagyarázni, mert ahány ember annyiféleképpen értelmezhető. Ha megkérdeznénk Zsoltot, aki a dalszöveget írza, ő biztos, hogy teljesen máshogy értelmezné. Számomra ez egyfajta önszembesítés. - mondta Gabi.

- Olyan téma, amit a Unique szeret csócsálni. Hogy mennyire szeretünk mi magunk igazán magunk lenni, és mennyire veszünk fel álarcokat. Mennyire nem merjük vállalni magunkat, az igazi érzéseinket, igényeinket, hangunkat a mindennapok során. Úgy próbáljuk ezt a gondolatot és hangulatot megvalósítani a klipben, hogy van egy tükörsík, és az egyik oldalán élek én egy X típusú életet, és amit látok a másik oldalon, az olyan mintha ugynaz lenne, de kiderül, hogy mégsem. Remélem ezt nagyon izgalmasan fogja megvalósítani a rendező.


A klip az utómunkákat követően remélhetőleg már októberben látható lesz a zenecsatorná(ko)n.

SirOesh

[2007.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával