2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Musical Talkshow
Kapcsolatok
Nagy Sándor
Adagio
Madách Színház

Testközelben a musicalsztárok

Ki ne szeretne személyesen is találkozni kedvenc színészével, hogy egy kicsit közelebbről is megismerje a művész hétköznapi énjét? Mostantól a musicalrajongóknak erre is lesz lehetőségük. Bednai Natinak és Wégner Juditnak köszönhetően ugyanis olyan - több szempontból is újdonságot kínáló - interaktív talkshow sorozaton vehetnek részt, ahol a színészek valóban bensőséges kapcsolatba kerülnek a közönséggel.

Felgördül a függöny, kigyúlnak a fények, s a színész a színpadra lép. A nézők lélegzetvisszafojtva lesik minden mozdulatát, s az előadás végén hangos tapssal köszönik meg az élményt. Az utolsó meghajlást követően azonban a darab hősei végleg eltűnnek a szemük elől.

A közönség titkon vágyik arra, hogy személyes kontaktusba léphessen a művésszel, aki – a nézőtér és a színpad között feszülő áthághatatlan akadály miatt – számára mindig is elérhetetlennek tűnt. Bednai Natit, a Madách Színház színésznőjét régóta foglalkoztatta a gondolat, hogyan lehetne kielégíteni a rajongók effajta igényét. Többször részt vett közönségtalálkozókon, ám úgy érezte, egyik rendezvény sem éri el igazán a célt, amit szolgál. Végül egy kolléganőjével arra az elhatározásra jutottak, hogy megpróbálkoznak egy olyan interaktív talkshow megszervezésével, ahol a közönség és a művész között valóban létrejön egyfajta személyes kapcsolat.

Bensőséges hangulat a cél

„Tulajdonképpen az ötlet egy kolléganőmé, Baranyai Annáé volt" – kezdte Nati. „Interneten keresztül felmértük, mely színészekkel találkoznának legszívesebben a rajongók. Ekkor láttuk csak igazán, milyen nagy az igény egy ilyen közönségtalálkozóra! Azonban Annával különböző okok miatt rövidesen elváltak útjaink, így a szervezést egyedül folytattam tovább. Egy alkalommal a Producerek című musical előadása közben figyeltem Nagy Sándort a színpadon, és az jutott eszembe, mi lenne, ha vendégnek őt hívnám meg először. Mivel Wégner Judit a főiskolán Sándor osztálytársa volt, megkérdeztem, lenne-e kedve részt venni a talkshow megszervezésében."

Judit persze rögtön elfogadta az ajánlatot, s a munka során végül úgy határoztak, ketten vezetik majd a műsort a közönségtalálkozón. Az előkészületekben sokan segítettek, főként musicalrajongók és a Madách Színház munkatársai.

"Ennek a műsornak az a célja, hogy egy bensőségesebb hangulatot teremtve mutassa be a művészt a közönségének" – mondta Nati. "Így az embereknek lehetőségük van olyan dolgokat is megtudni róla, melyek más környezetben nem feltétlen derülnének ki" – tette hozzá. "Tulajdonképpen egy olyan interaktív estet szeretnénk, amely a meghívott színészről szól, zenével, kép-, illetve filmbejátszásokkal fűszerezve."

Sikeres debütálás


Az első musical talkshowt szeptember 30-án rendezték a VIII. kerületi Apacuka kávézóban, ahol a Madách Színház művészével, Nagy Sándorral találkozhatott a közönség. A rajongókkal zsúfolásig megtelt teremben Nati és Judit közösen faggatták a színészt, végigjárták életútját kiskorától egészen az Adagio együttes megalakulásáig. A könnyed beszélgetést soha nem látott képekkel, videofelvételekkel színesítették.

"A nézők valóban meghitt pillanatokat élhettek át, hiszen a színész itt nem a színpadról néz rájuk, hanem ott ül velük szemben és közvetlenül nekik mesél az életéről" – magyarázta Nati. "Kicsit hasonlít egy beavatáshoz, ahol a közönség sok olyan humoros, esetleg szomorú történetet is megtudhat a vendégről, amit egyébként nem, s ezáltal úgy érezheti, mintha ő is részese lenne az eseményeknek."

Az est folyamán valóban nemcsak szakmai kérdések vetődtek fel, Nagy Sándor számtalan személyes élményt is megosztott a jelenlévőkkel. Mesélt a gyerekkoráról, főiskolai éveiről, színházi szerepléseinek kellemes, s olykor kevésbé jó pillanatairól, sőt még énekelt is a lelkes közönségnek. S bár korábban részt vett már rajongók által szervezett összejöveteleken, úgy érezte, a mostani szituáció sok szempontból különbözött a hagyományos kluboktól.

"Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy Juditék elsőként rám gondoltak" – mondta Nagy Sanyi. "Nem voltam még olyan közönségtalálkozón, ahol műsorvezetők kérdezgetnek, és mivel tudtam, hogy a két lány rengeteget készült, kíváncsian vártam, mi sül ki belőle."

Nagy Sándor is meglepődött

A színész – annak ellenére, hogy betegen érkezett - szemmel láthatóan nagyon élvezte az estet.

"Aggódtam, hogy a náthám miatt fáradt leszek, de szerencsére Juditék megteremtették a jó hangulatot. A korábbi rajongói találkozókon azt tapasztaltam, hogy műsorvezető nélkül nehezebben indul el a beszélgetés fonala. - mesélte Sanyi. "Az, hogy a talk show ilyen jól sikerült, mindenképp a lányok alapos munkájának köszönhető. Ha önállóan kellett volna elmesélnem az életemet, biztos, hogy sok minden kimarad. Így viszont olyan eseményeket is felelevenítettünk, amik egyébként eszembe sem jutottak volna."

A show pedig nemcsak a nézők, hanem Nagy Sándor számára is tartogatott meglepetéseket: "Judit és Nati rengeteg képet és felvételt összegyűjtött rólam, köztük sok olyat, amit még én magam sem láttam" – mesélte lelkesen.

A közönség nagy örömére Sanyi nem érkezett üres kézzel: az est folyamán tombolán sorsolták ki a dedikált ajándékokat. A műsor után pedig a művész még sokáig beszélgetett a rajongókkal, akik közül többen közös fényképet is készítettek vele.

Bednai Nati és Wégner Judit hamarosan újabb meglepetéssel kedveskedik a musicalrajongók népes táborának. Hogy ezúttal ki lesz a vendégük, még nem árulták el, de biztosak lehetünk benne, hogy novemberben ismét találkozhatunk velük egy újabb talkshow keretében.

- Pogonyi Nóra -

(Fotó: Feichtinger Mónika)

[2007.10.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még