2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Adagio
Adagio
 
Legutóbbi kiadványok
Hollywood (2009)
Koncert DVD (2008)
Érintés (2007)
Gold (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Sajtófotók 2005
Kapcsolódó cikkek
Zene.hu romantikus lista: Adagio gyönyörű dala az élen
Adagio - Merán Bálint: "Sok tervünk van"
Valentin-napi Adagio koncert 2013-ban - Jegyek itt!
Két karácsonyi koncertet tart az Adagio - jegyek itt a budapesti eseményekre
Karácsonyi nagykoncertet tart az Adagio - minden jegy elfogyott
     
 
Adagio
Web: http://www.adagio.hu/
Aktív kapcsolat: Balczó Péter (előadó/zenész, 2005-), Homonnay Zsolt (előadó/zenész, 2005-), Nagy Sándor (előadó/zenész, 2005-)
 
     

Adagio

Az együttesből Homonnay Zsolt és Nagy Sándor ismeretsége messzire nyúlik vissza, hiszen már egészen régóta ismerik egymást. Évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennük, hogy milyen jó is lenne olyan énekegyüttest alapítani, amely crossover stílusával – azaz a pop és a klasszikus zene ötvözésével – valami újat tud nyújtani a zenét szerető embereknek.

Baráti társaságban sokszor kérték őket, hogy énekeljék el kedvenc dalaikat, méghozzá nem is akárhogyan, hanem a saját stílusukban. Így a későbbiekben lemezre kerülő örökérvényű magyar és külföldi popslágerek kiválasztása sem tartott sokáig, csak vissza kellett idézni a barátok egykori kívánságlistáján szereplő dalokat.

Azután az az ötletük, hogy egy együttes alapítsanak, jó ideig nem került szóba, hiszen mindketten nagyon sikeres musicalszínészek, főszerepeket játszanak és nagyon elfoglaltak.

2005-ben végül egy rendezvényen összefutottak Környei Attila menedzserrel, akinek elmondták elképzelésüket. Környei azonnal támogatta a kezdeményezést és szárnyai alá vette a fiatal énekeseket. Olyannyira, hogy azt, hogy a csapat háromtagú legyen, már közösen találták ki.

Végül hosszas keresgélés és számos próbaéneklés után a választás Balczó Péterre a fiatal és tehetséges debreceni operaénekesre esett.

Így megszületett az Adagio névre keresztelt trió, melynek tagjai tehát: Homonnay Zsolt (tenor), Balczó Péter (tenor) és Nagy Sándor (bariton).

Az események pedig felgyorsultak az énekesek körül, hamarosan elkezdődtek a zenei munkálatok, amelynek zenei vezetője az egyik legtehetségesebb fiatal magyar karmester, az Operett Színház karnagya, Silló István lett, aki a csapat menedzserének, Környei Attila kérésének eleget téve vállalta a felkérést és kezdte el a közös munkát a fiatal énekesekkel.

Mikor a demo felvételek elkészültek, az anyaggal kopogtattak a SONY BMG ajtaján, akikkel Környei már korábban is dolgozott együtt. A kiadóban egyből lemezszerződést ajánlottak a csapatnak.

Augusztusban végül elkezdődtek a lemez munkálatai, majd két hónap feszített munka után el is készült az Adagio bemutatkozó albuma. Az album ötvözi a klasszikus belcanto- énekstílust a vokális pop könnyedségével, így jön létre elegáns és összetéveszthetetlen crossover stílus.

2006. február 4-én, ünnepélyes keretek között adták át az aranylemezt, amelynek határát már karácsony előtt átlépték a fiúk, ám bokros teendőik miatt csak most tudtak sort keríteni az ünnepélyre.

Március 5-én, a Rouge Cafe-ban találkozhatott először a közönség a fiúkkal, amikor is az első közönségtalálkozót tartották. A programok között kötetlen beszélgetés, videó vetítés és számos meglepetés szerepelt.

Március 28-án nagy megtiszteltetés érte az Adagio egyik tagját, nevezetesen Nagy Sándort, ugyanis a színházi világnap alkalmából a Művészetek Palotájában ő is átvehette a Súgó Csiga-díjat.

Április 23-ára ismét közönségtalálkozót szerveztek, amely újfent remek hangulatban telt el.

Augusztus 4-én, a makói koncerttel indult útjára az Adagio első élő koncertsorozat. A formáció ezen a koncerten ünnepelte megalakulásának első évfordulóját, amelynek apropóján egy 2 órás hangversenyt adtak.

Szeptemberben kezdtek el dolgozni a második nagylemez anyagán, amelyet egy Pest melletti stúdióban rögzítettek.

Novembertől Balczó Péter élete első főszerepét – mint vendég művész – játssza a debreceni Csokonai Színházban. W.A. MOZART: Szöktetés a szerájból című operájában Pedrillo szerepét szánták neki.

November 2-án a boltok polcaira került a második nagylemeze, amely a GOLD nevet kapta. 13 vadonatúj dal került fel rá, többek között olyan csodaszép melódiák, mint Delilah, a Carrie, az Érints meg és hosszasan lehetne még sorolni.

Időközben az Adagio bemutatkozó nagylemeze, az aranylemezes státuszból átugrott a platinalemez kategóriába.

A GOLD című lemezükkel a megjelenés után két héttel már a MAHASZ eladási listájára is felkerültek, ahol a 46. héten elérték az igen előkelő 3. helyet. Hat héttel a megjelenés után pedig ez a korong is az aranylemez lett.

2007. márciusától új helyen, a Cream Restaurant& Music Cafe-ban tartja klubdélutánjait a formáció.

Május 9-én a Művészetek Palotájában – a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – egy nagysikerű, teltházas koncertet adtak.

Még ebben a hónapban a GOLD című korong is elérte a platinalemez státuszt.

Az Adagio-t a tagok lélegzetelállító vokális előadásmódja teszi különlegessé és egyedivé. A trió hangzása és előadásmódja hatalmas termeket képes megtölteni. Repertoárjukban népszerű, hazai és külföldi nagy ívű popdalok szerepelnek szimfonikus zenekari kísérettel, egyéni stílusban.

Lemezek:
Adagio (2005)
Gold (2006) 

[2005.07.31.]

Kiadványok
stúdió
Adagio: Gold (2006)Adagio: Érintés (2007)Adagio: Hollywood (2009)
élő (live)
Adagio: Koncert DVD (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még