2020. június 4. | csütörtök | Bulcsú nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
The Idoru
 
Legutóbbi kiadványok
Face The Light (2009)
Monologue (2007)
Hopeless Illusions (2006)
Brand New Way, Brand New Situation (2004)
After The Storm (2003)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
The Idoru (press)
Kapcsolódó cikkek
Ki derült a magyar fesztivál egyik meglepetése
Gumizsiráf-díjakat osztanak ki a Dürer Kertben
Idoru és Till We Drop a Dürerben - videó
Száraz lábbal a Hegyalján
„Évről évre” felsóhajt a The Idoru
     
 
The Idoru
Megalakulás: 2003.
Web: http://www.theidoru.com
Aktív kapcsolat: Kocsis Máté (dobos), Nagy Gábor (gitáros), Szalkai Tibor (gitáros, 2003-), Szolga József (énekes), Pásztóy Balázs (basszusgitáros)
Egyéb kapcsolat: Szabó László (dobos, 2003-2005), Bödecs András (énekes, 2003-2009), Mohácsi Mátyás (basszusgitáros, -2009)
 
     

The Idoru

Az Idoru zenekar nem először látogat el a távol-keleti szigetországba: három évvel ezelőtt már jártak Japánban, most az új lemezüket mutatják be. Az utazás végén pedig még ellátogatnak Moszkvába, hogy ott is adhassanak egy ütős koncertet.

A 2003-ban alakult Idorut a kezdetektől fogva a műfaj legígéretesebb zenekaraként könyvelték el a hazai underground metál avatott ismerői, s bár Szalkai Tiborék a 2005-ös bemutatkozó lemezükkel (Brand New Way, Brand New Situation) és eddig megjelent EP-ikkel is rászolgáltak a bizalomra, a Monologue jelentheti az igazi áttörést, az új album ugyanis az eddigi legnagyobb dobásuk.

A nevét egy William Gibson-regényből kölcsönző Idoru (a név a japán nyelvben bálványt jelent) nem a semmiből bukkant fel 2003-ban: a kvintett a legnevesebb magyar HC/metalcore kollektíva, a külföldön is elismert Newborn romjain alakult. Eleinte korábbi hírnevük sokat segített abban, hogy rátaláljanak saját közönségükre, később már saját jogon lettek az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekara metál körökben. A két gitáros, Szalkai Tibor és Nagy Gábor (akik Szabó László dobossal kiegészülve a Blind Myselfben is együtt zenélnek - lásd az Ancient Scream Therapy albumot) Bödecs Andrást kérték fel az énekesi teendők ellátására, és választásuk tökéletesen bevált, a frontember pontos, tiszta, határozott éneke ugyanis végig kulcsszerepet kap a produkcióban.

Az Idorura időközben felfigyeltek külföldön is: a jól sikerült európai és japán fellépések után a Monologue 2007 tavaszán az ázsiai országban is megjelenik, később pedig európai terjesztést is kap az anyag.

A zenekar átmentett valamennyit a két gitáros HC-gyökereiből, ugyanakkor sok új hatással is bővült a paletta, punkos lendület, melodikus ének, húzós metálriffek, és némi emo-rock beütés elegye teszi egyedivé az Idoru zenéjét.

A Monologue is a fenti összetevőkből építkezik, a másfél perces intróval együtt tíz, egységesen magas színvonalon megírt, emlékezetes megoldásokat bőven tartalmazó, precízen feljátszott szám sorakozik a korongon, amely nemcsak a metalistáknak ajánlható jó szívvel, hanem simán megállja a helyét „normál” rocklemezként is.

[2007.10.04.]

Kiadványok
stúdió
The Idoru: After The Storm (2003)The Idoru: Brand New Way, Brand New Situation (2004)The Idoru: Hopeless Illusions (2006)The Idoru: Monologue  (2007)The Idoru: Face The Light (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még