2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szeptember végén behajóznak a Rock n’ Roll Kalózok
Képgalériák
Dírty Dance Wigwam200710
Kapcsolatok
Dirty Dance
Legnépszerűbb csengőhangok

Dirty Dance: új felállásban, apró kiegészítőkkel

Hogy mennyire ígéretes és ütős a Dirty Dance új ötös fogata, ezt pénteken éjjel láthattuk/hallhattuk a Wigwamban. Elég nagy változáson ment keresztül a csapat az utóbbi hónapokban, hiszen tagcserék történtek, két új gitáros és egy dobos csatlakozott a régi tagokhoz. Viszont lelkesen és ügyesen járják a piszkos táncot az új tagok is, sikerült az indiánsátorban nagyon forró hangulatot teremteniük.

A Dirty Dance-ben a két régi tag – Csatai Gábor „Angyal”- basszusgitáros és Juhász „Kicsi” Attila – énekes – mellé csatlakozott Ábel Miki „Mikky” gitáros, Mészáros „Mészi” János – dobos és Almási „Alma” Gábor gitáros.

Kezdés éjfélkor

Pontban éjfélkor hangzott fel a zenekar intrója és rögtön egy pörgős dallal, a Ne szalaszd el cíművel indították a programot. A lendületes kezdés után sem hagyták leülni a hangulatot, jól ismert ős-Dance dalokat és régebbi Dirty Dance nótákat is játszottak, persze nem teljes egészében hangról-hangra úgy, ahogy ezt eddig megszokhattuk a zenekartól, némelyik nóta kicsit gyorsabb lett. Természetesen alapjában nem változtattak a dalokon, csak mivel nincs két egyforma zenész, az új zenekari tagok friss ízt adnak ezeknek a témáknak azzal, hogy a saját egyéniségüket is beleviszik a zenébe, a megszólalásba.

Léggitározás és ugrás a dobos emelvényéről

Alma a harmadik nótában megmutatta, hogy a gitározáson és vokálozáson kívül nagyon látványosan tud leugrani a dobos emelvényéről – ezt a mutatványát koncert közben később még láthattuk tőle. De a többiek is állandó mozgásban voltak a színpadon, folyamatos helycserék, összeállások, az énekes is tartotta a kapcsolatot az elől állókkal, nekem ez nagyon szimpatikus. Az új dobos hihetetlen energikusan, látványosan és jókedvvel püfölte a bőröket.

Körülbelül három dalonként mindig megajándékozta a közönséget a használt dobverőkkel, melyeket lelkesen igyekeztek elkapni, begyűjteni az elől álló fiatalok. A lendületes Vad száj című dal alatt vendégként az állandó segítség, - a zenekar roadja - robbant be plusz látványként a színpadra, aki utolérhetetlen a léggitározásban. A saját számok mellett hallhattunk két Cult slágert is, a Wild Flower és a Lil Devil című örökbecsűket. Ekkor már a színpad előtti tánctér majdnem teljes egészében megindult az ugrálás, a táncolás.

Új dalok debütálása

Kaptunk egy kis ízelítőt a várható új albumról, hiszen két új dalt is bemutatott ezen az estén, amelyeket eddig még csak a próbateremben és a stúdióban játszottak. Itt volt a közönség előtti nyilvános bemutatója a gyorsabb, tempósabb Hagyj békén és a középtempós motoros életérzést megfogalmazó Száguldás a szerelemért című daloknak. Megtudtam a zenekartól, hogy a próbálások mellett már javában írják az új dalokat és rögzítik is, hiszen hamarosan új lemezzel szeretnének előrukkolni. Teljesen jól fogadta a közönség az újdonságokat is. Régebbi Dirty-nóták jöttek ismét, hallhattuk Máté Péter Darabot a szívemből című klasszikusát feldolgozva, majd eljött a Végzet asszonya és ezzel véget ért a műsoridő.

Visszakövetelték őket

Természetesen nem hagyták a rajongók ennyiben, visszatapsolták, visszakövetelték őket. Nem kérették magukat sokáig, először Mészi, a dobos jelent meg, majd követték a többiek is. Ráadás blokkjukban két régebbi saját dallal és a Mötley Crüe Kickstart my Heart című nagy slágerével, majd természetesen meghajlással zárták a pörgős és fergeteges hangulatú koncertet. Nemcsak a zenekar, hanem a lelkes jelenlévők is pörögtek és járták a piszkos táncot ezen az éjszakán.

Említést érdemel, hogy láthatóan a zenekar tagjai odafigyelnek színpadi megjelenésükre. A zenén kívül a külsőségekre, sőt a részletekre is ügyelnek. Öltözékükben sokkal egységesebbek, apró érdekes kiegészítők – övek, kesztyűk, kendők, gitárheveder – vonzották a tekinteteket, egyszóval nagyon jól mutattak a színpadon.

Elég frissnek mondható még ez a zenekari felállás és biztos vagyok benne, idővel jobban összecsiszolódnak majd, a sok próba és fellépés során összeérnek a zenészek és valószínű, hogy még ennél is érettebb produkciót kapunk tőlük. Ezt azoknak írom, akik nem voltak ott ezen a koncerten, hogy ugyanitt a Wigwamban december 1-én ismét láthatjuk a piszkos táncolókat, tehát akik most nem voltak itt, feltétlenül jöjjenek, ne hagyják ki őket!

- Hajós Maja -

[2007.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még