2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tinihiszti a PeCsában LL Juniorral
Megvannak az idei Fonogram díjazottak
Házibuli Attilával, Zalatnay Cinivel és L.L Juniorral
L.L. Junior különleges duettje
Gesztesi visszatér a zenéhez - Liptai Klaudia rábeszélte
Kapcsolódó Kiadványok
L.L. Junior (Lesi László Csaba): Fehér Holló
Kapcsolatok
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Legnépszerűbb csengőhangok
Gesztesi Károly

Junior Fehér Hollója sikerre van ítélve?

Felpörgetett Junior muzsikája, hatással volt rám a dalok lüktető ritmusa. A Fehér Holló album igazi különlegeség.

A CD elején az énekes arcképe tekintene vissza ránk, ha épp nem rejtené napszemüveg alá a szemét. Nagyon divatos és komoly hatást kelt a pepita borítólap. Junior elegáns fehér öltönye kitűnő választás volt, ami a tökéletesség mellett az abszolút tisztaságot is szimbolizálja. A béke és a jó akarat színe. S e két tulajdonság nagyon is jellemzi az előadó életfilozófiáját. Felnyitva a tokot, egy kis füzetet találunk benne a közreműködők névsorával, és a támogatók emblémáival. Belelapozva, L. L Junior köszönetnyilvánítását olvashatjuk. Az oldalt színesíti egy-egy közös fotó Stefanóval és Gesztesi Károllyal, akik az albumon is hallhatóak.

Akarom, hogy érezd”

Találó választás volt ezzel a dallal indítani a lemezt, hiszen már a kezdetektől táncra csábít: „gyere te is, érezd, ahogy táncolok, olyankor más vagyok”. Úgy érzem, mintha egy hatalmas Raggamofin buliba csöppennék. Véleményem szerint a klubok egyik nagy kedvenceként fogják pörgetni az éjszakában.

A következő felvétel az igazi való világot mutatja be személyes élményeken keresztül. A címe is erre utal: Uccadal. Kitartásra, türelemre és a célkitűzés fontosságára hívja fel a figyelmünket. Soha nem szabad feladni, hűnek kell lennünk vágyainkhoz. Ezt az énekes az „Ó testvér tarts ki még” ismételgetésével nyomatékosítja bennünk. Erről a nótáról egy nagyon kedves tanárnőm jutott az eszembe, aki arra kért, hogy válasszak magamnak egy dalt, amit akkor fogok dúdolni, ha rossz kedvem van, és erőt meríthetek belőle a stresszes helyzetekben. Szerintem ez a szám kitűnő választás mindazok számára, akik bizonytalanságot éreznek magukban, és megerősítésre, biztatásra vágynak.

A lemezen található a Megy a gőzös című magyar film betétdala, aminek fülbemászó dallama, pezsgő lüktetése első hallásra megtetszett.

Lírai szöveg zongorával

A kedvencem mégis a Búcsúdal, melyben a gyönyörű lírai szöveget egy nagyon kellemes zongora kíséri. Szomorú hangvételű, hiszen a búcsúzás pillanatáról, a szakításról szól.” Lássuk be, kettőnknek nincsen közös jövő…, búcsúzunk hát szépen egymástól, Ég veled kedvesem…” . Végéhez közeledve a dalnak azonban rájövünk, hogy talán ez a szakítás nem örökre szól, hiszen egy aprócska reménysugarat ébreszt bennünk a „Két folyó, ami kettéválik , talán egyszer újra összeér” sorral.

Kilencedik helyen szerepel L.L Junior duettje Gesztesi Károllyal. Megmosolyogtató, ahogy a két férfi egymást túllicitálva próbálják megfejteni, hogy Ki kell a nőnek? Junior kiáll a fiatalabb srácok mellett. Azonban Gesztesi nézetei szerint a tapasztalat, a rutin, a finomság és az elegancia jóval fontosabb, mint a szenvedély. Csak csendben jegyezném meg, mi lányok mindegyikre éppúgy vágyunk, de a zene így is megállja a helyét.

A lemezen még helyet kapott egy angol nyelvű dal is, Feeling címmel, amely még színesebbé teszi az amúgy cigány-magyar nyelven megszólaló szerzemények listáját.

Sikerre ítélték

A későbbiekben ezt követi egy újabb filmzene, egy, már ismert Akarom, hogy érezd-ből készült feldolgozása. Nagyon jó gondolat volt az első felvételből készült remixxel zárni, hiszen így ez keretes szerkezetbe foglalja az albumot. Bár személy szerint én kicsit hosszúnak találom a több mint hat perces nótát, ám ahogy a mondás is tartja minden jó, ha jó a vége, és egy szónak is száz a vége: ezt az albumot sikerre ítélték!

– Stefanics Julianna –

[2007.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még