2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Prince minden idők legjobb gitárosa
"The Concert For Bangladesh - George Harrison & Friends" koncert felvétele

Összes program

Legutóbbi kiadványok
The concert for Bangladesh -George Harrison and friends (2005)

Összes kiadvány

     
  Vásárlás
George Harrison és barátai: The concert for Bangladesh -George Harrison and friends
Megjelenési dátum: 2005. október 28.
Megjelent:
DualDisc (CD+DVD) (2005)
Közreműködők:
előadó/zenész: George Harrison és barátai
kiadó: Magneoton / Warner Music
 
     

"The Concert For Bangladesh - George Harrison & Friends" koncert felvétele

Mérföldkőnek tekinthető Jótékonysági Koncert George Harrison, Ravi Shankar, Bob Dylan, Eric Clapton és Ringo Starr közreműködésével

Az 1971-ben Banglades javára adott jótékonysági koncert egyedülálló volt a maga nemében, hiszen korábban még soha nem sikerült ennyi kiemelkedő zenészt megnyerni, hogy egy közös humanitárius cél érdekében összefogjon. Az eseményre kétszer is megtelt a Madison Square Garden. Kofi Annan, az ENSZ főtitkára szerint: "George és barátai úttörők voltak." Ez a koncert tekinthető ugyanis az utóbbi években világszerte megrendezett jótékonysági koncertek előfutárának és inspirálójának.

Harrison mellett a felvételeken hallhatjuk többek közt Ravi Shankar-t, Eric Clapton-t, Bob Dylan-t, Ringo Starr-t, Leon Russell-t és Billy Preston-t. A koncerten olyan dalok hangzottak el, mint a "Here Comes The Sun", a "Something", a "While My Guitar Gently Weeps", a "My Sweet Lord", a "Just Lie a Woman", a "Blowin' In The Wind" és az "A Hard Rain's A-Gonna Fall".

A Pakisztántól való függetlenségért folytatott harcok során emberek milliói érkeztek a szomszédos Indiába, hogy elmeneküljenek az éhezés, a betegségek és a vérontás elől. A krízis még súlyosabbá vált, amikor áradások is sújtották a területet. Miután barátja, Ravi Shankar felhívta George Harrison figyelmét az ott élő emberek szenvedéseire, az megszervezte a jótékonysági koncertet Banglades javára 1971. augusztus 1-én. A koncert bevételeiből és jogdíjaiból több mint 15 millió dollár gyűlt össze, amelyet az UNICEF javára ajánlottak fel.

A legendás koncertfelvételt a Warner Music Hungary adja ki dupla DVD-n, 2005 október 28-án. A csomagban megtalálható lesz az eredeti 99 perces film helyreállított és 5.1-es hanggal remixelt változata, valamint 72 percnyi extra tartalom. Az extrák között látható egy 45 perces dokumentumfilm "The Concert For Bangladesh Revisited with George Harrison & friends", mely a műsor hátteréről szól, valamint exkluzív interjúk, többek között Kofi Annannal és Sir Bob Geldoffal. Ezen kívül olyan felvételek is láthatóak, amik eddig nem kerültek fel az albumra: például az "If Not For You" próbája George-al és Bob Dylannel; a "Come on in My Kitchen" George, Eric Clapton és Leon Russel előadásában a hangbeálláson; és a délutáni műsorból a "Love Minus Zero/No Limit" Bob Dylan előadásában, ami nem került bele az eredeti filmbe.
Az Apple Corps/WMG ezzel egy időben limitált példányszámban megjelentet egy speciális exkluzív DVD-kiadást is, egy 64 oldalas könyvvel és egyéb összegyűjtött anyagokkal.

Az új DVD és CD eladásokból származó bevétel ugyancsak az UNICEF gyermekprogramjait támogatja majd a George Harrison alapítványon keresztül, melyet Olivia, Harrison özvegye hozott létre 1 millió dollár adományozásával. A pénzt elsősorban katasztrófák áldozatainak megsegítésére kívánják fordítani.

[2005.10.26.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még